Dimecres, 14 de desembre de 2011 | 12:52
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Renfe connecta la seva xarxa intermodal de contenidors amb Bèlgica

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Es faran tres circulacions setmanals
Renfe connecta la seva xarxa intermodal de contenidors amb Bèlgica
14/12/2011 12:26
9Tren de Mercancías de Renfe
Renfe ha posat en marxa el primer servei de mercaderies amb destinació Amberes des de Barcelona Morrot. Aquest nou trànsit internacional circularà a través del túnel del Pertús utilitzant les vies d’ample internacional.
L’entrada en servei d’aquesta nova connexió permetrà transportar 4.500 tones setmanals entre la Ciutat Comtal i Amberes. En total, es faran 3 circulacions setmanals amb trens d’una longitud de càrrega de 600 metres.

Aquesta nova circulació la realitza Contren, societat mercantil filial de Renfe especialitzada en el transport d’Unitats de Transport Intermodal (contenidors). L’acord respon a l’estratègia de Renfe per participar a cadenes logístiques que ofereixin noves solucions de mercat que permetin augmentar la quota de transport de mercaderies per ferrocarril.

El pas de mercaderies pel túnel del Pertús amb la connexió d’ample europeu permet a Renfe augmentar la seva oferta de càrrega en unes 300 tones per tren al circular amb trens de fins 750 metres i permet reduir el termini de transport en unes 6 hores al agilitzar el pas fronterer i eliminar la manipulació de mercaderies a la frontera. D’aquesta manera Renfe pot oferir un servei més eficient en termes de productivitat i estalvi mediambiental.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1