Thu15122011

Actualitzacio04:19:51 GMT

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back Municipis I Abrera

Abrera

Abrera celebra la seva Festa Major

  • PDF
frame_03256.550Abrera ha celebrat la seva Festa Major. 4 dies de festa que ha permès als veïns del municipi sortir al carrer per gaudir del seu poble.
La Festa ha tingut actuacions musicals com els concerts de la Coral Contrapunt; balls d’envelat com el de l’Orquestra Selvatana i actuacions musicals de les entitats d' Abrera.
La Festa Major Jove ha comptat amb la participació dels joves d’Abrera i ha apostat pels artistes locals. Les sardanes, el Vermut de Sant Pere, el Toc de matines i el Correfoc han posat l’accent més tradicional.
Entre les activitats de l'edició d'enguany destaca el Cercavila de la banda i majorettes d'Abrera. A més, han estat acompanyats de la Banda i Majorettes de Can Ros.
La Capitana de les Majorettes d'Abrera, Montse Lloret, ha explicat quins són els objectius de la Festa Major d'Abrera i en concret, del Cercavila de la banda i majorets.
Lloret ha declarat que aquest cercavila es fa des dels anys 70 i s'ha mantingut fins l'actualitat.
Tampoc han faltat les competicions esportives, els espectacles infantils, el teatre, les exposicions i moltes altres activitats destinades a fer passar una bona estona a petits i grans.
La Festa ha tingut actuacions musicals com els concerts de la Coral Contrapunt; balls d’envelat com el de l’Orquestra Selvatana i actuacions musicals de les entitats d' Abrera. La Festa Major Jove ha comptat amb la participació dels joves d’Abrera i ha apostat pels artistes locals. Les sardanes, el Vermut de Sant Pere, el Toc de matines i el Correfoc han posat l’accent més tradicional. Entre les activitats de l'edició d'enguany destaca el Cercavila de la banda i majorettes d'Abrera. A més, han estat acompanyats de la Banda i Majorettes de Can Ros. La Capitana de les Majorettes d'Abrera, Montse Lloret, ha explicat quins són els objectius de la Festa Major d'Abrera i en concret, del Cercavila de la banda i majorets. Lloret ha declarat que aquest cercavila es fa des dels anys 70 i s'ha mantingut fins l'actualitat. Tampoc han faltat les competicions esportives, els espectacles infantils, el teatre, les exposicions i moltes altres activitats destinades a fer passar una bona estona a petits i grans.

Incendi a Abrera

  • PDF
frame_03668.66Així ha quedat el segons pis de l'Avinguda Lluís Companys, 25, d'Abrera, després de l'incendi que va patir l'habitatge el passat 20 de novembre. El foc ha afectat totalment una habitació de l'immoble,així com també el rebedor, i la resta de l'habitatge va quedar totalment ple de fum; fum que es va acumular al forat de l'escala de l'edifici de quatre plantes, afectant la resta de pisos. 10 persones van ser ateses per intoxicació de fum, quatre d'elles, de la mateixa vivenda afectada per l'incendi entre les quals hi havien dos menors, van ser evacuades a l'hospital Moisès Broggi, de Sant Joan Despí. Les altres sis persones, veïnes de l'edifici, van ser ateses al mateix lloc dels fets per les unitats del Sistema D'emergències Mèdiques desplaçades al lloc, però no va ser necessària la seva evacuació. Quatre dotacions terrestres dels bombers de la Generalitat van treballar en l'incendi, que va estar controlat en gairebé 20 minuts. L'alcaldessa d'Abrera, Maria Soler, no ha cregut oportú fer cap declaració. Un dia després de l'incendi, només queda valorar els danys, afortunadament, materials.

Concurs de pintura ràpida a Abrera

  • PDF
frame_03220.398Abrera ha celebrat el 34è Concurs de pintura ràpida. Aquest concurs s'enmarca dintre de la Festa Major del municipi. Els pintors s'han repartit per tota la població del Baix per retratar qualsevol aspecte d'Abrera. Per la realització de les obres s'ha pogut fer servir qualsevol tècnica i procediment.
La regidora de cultura de l'Ajuntament d'Abrera, Guadalupe Marcos, ha afirmat que en aquest concurs es tracta de buscar els racons més carismàtics d'Abrera.
Guadalupe Marcos ha declarat que l'objectiu final del concurs es donar a conèixer el municipi i la seva Festa Major, a través de la pintura.
Les tres categories premiades eran la categoria general, amb premis de 700 a 400 euros, la categoria local, per a residents d'Abrera i els premis especials a l'aquarel.la i al quadre més original. Els quadres premiats han quedat en propietat de l'Ajuntament.
La regidora de cultura de l'Ajuntament d'Abrera, Guadalupe Marcos, ha afirmat que en aquest concurs es tracta de buscar els racons més carismàtics d'Abrera. Guadalupe Marcos ha declarat que l'objectiu final del concurs es donar a conèixer el municipi i la seva Festa Major, a través de la pintura.
Les tres categories premiades eran la categoria general, amb premis de 700 a 400 euros, la categoria local, per a residents d'Abrera i els premis especials a l'aquarel.la i al quadre més original. Els quadres premiats han quedat en propietat de l'Ajuntament.

primera pedra dels 44 habitatges de protecció oficial a Abrera

  • PDF
frame_03122.53L'acte simbòlic de la primera etapa de construcció, s'ha realitzat al solar on s'emplaçaran els habitatges, que ha acollit a molts veïns del municipi i futurs propietaris dels pisos. L'alcaldessa, María Soler, ha destacat la importància de la col·locació d'aquesta primera  pedra per reafirmar l'aposta que des de l’administració d'Abrera es fa pels habitatges protegits, també durant la crisi. En total, una promoció de 44 habitatges, distribuïts en 4 edificis, que inclouen pàrquing i traster; d'una superfície mitjana útil de 81m2, amb dos o tres habitacions, i a preu de cost. També s'inclouen més de 1000 m de terreny dedicats a equipaments i dos locals de propietat municipal. Aquesta obra d'habitatge protegit està promoguda per CCOO de Catalunya i Habitatge Entorn, que ja han lliurat gairebé 5000 habitatges al Baix Llobregat. Els habitatges, compromesos en més d'un 60 % a joves de entre 20 i 35 anys, es lliuraran a l'estiu del 2013

Galeria de imatges I

frame_03355.499.jpg

Galeria de imatges II

frame_03622.657.jpg

Galeria de imatges III

frame_03508.60.jpg

Galeria de imatges IV

frame_03124.356.jpg