Thu15122011

Actualitzacio04:19:51 GMT

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back Resenya de llibres

Llibres

Atlas il·lustrat dels bolets

  • PDF
boletsAquest Atles aporta una mirada diferent. La completa i exhaustiva descripció dels prinipals bolets europeus té un objectiu primordial: el reconeixement pràctic dels exemplars que podem trobar en un passeig pel camp o a la muntanya.

Jo confesso

  • PDF

JoconfessoJo confesso és la història de l'Adrià , fill superdotat i sense amor d'una família de la burgesia barcelonina. El seu pare és un antiquari misteriós amb qui l'Adrià tindrà una relació conflictiva. La mare és una dona freda que no entén el fill. L'Adrià s'ha d'obrir camí en la vida al marge i fins i tot en contra de la seva família. Els objectes antics amb que el seu pare trafica exerceixen una gran fascinació sobre la imaginació i la curiositat de l'Adrià, que veu com la seva vida s'implica no només en aquests objectes, sinó també en les tèrboles maquinacions del pare. És el cas, per exemple, d'un violí, d'història accidentada i fascinant. Jo confesso és una veritable novel·la de novel·les, en que el lector viatja de l'Eixample barceloní al Congo, i del segle XX al XIII en una mateixa pàgina. Una novel·la que és tot un món.

L'hora de la revenja

  • PDF
9788424636593Com a l'any anterior, les Cebetes arriben a la final i s'han d'enfrontar als eterns rivals: l'Acadèmia Blava d'en Loris. Però l'única instrucció que tenen les Cebetes és divertir-se, sobretot ara, que han aconseguit tornar a ser una flor. I miraran de fer-ho així... però també saben que, si guanyen la gran final, es divertiran el doble!

Adéu a la universitat. L'eclipsi de les humanitats

  • PDF
9788481099201Aquest llibre narra les experiències viscudes per l'autor al llarg d'una vida universitària de quaranta-tres anys, començada com a estudiant i acabada com a catedràtic, d'una manera prematura, l'any 2008: un pla de prejubilació pensat per les autoritats de la universitat de Barcelona ve determinar a l'autor a acollir-si, cosa que potser no hauria fet si les circumstàncies de la vida acadèmica que s'expliquen al llibre no l'haguessin convidat a prendre aquesta decisió.

L'arqueòleg

  • PDF
9788466413114Martí Gironell novel·la amb un absorbent pols narratiu l'arriscada aventura a Terra Santa del monjo català que va crear la Bíblia de Montserrat. Text de contraportada En la seva tercera novel·la, Martí Gironell tracta per segona vegada en clau de ficció un personatge real, en aquest cas el monjo de Montserrat Bonaventura Ubach, artífex de la Bíblia de Montserrat i del museu de l'Orient Bíblic d'aquest monestir, creat el 1911. En concret, adapta de forma lliure els dos viatges d'Ubach per terres bíbliques, d'Egipte a l'Iraq, plens de riscos físics, que el monjo va emprendre per contrastar les sagrades escriptures amb els seus escenaris reals i aconseguir peces arqueològiques representatives. Alhora, hi afegeix una subtrama que recorre tota l'obra, al voltant de les túniques de la sagrada família de Jesús, la qual accentua el caràcter novel·lesc de la història. Un tret distintiu del llibre és l'entretingut accés del lector als grans referents de la cultura religiosa de la mà d'un personatge històric vinculat a un símbol català com Montserrat, el museu bíblic del qual commemora el seu centenari l'any 2011.

Galeria de imatges I

frame_03167.111.jpg

Galeria de imatges II

frame_02840.118.jpg

Galeria de imatges III

frame_02863.382.jpg

Galeria de imatges IV

frame_02866.67.jpg