Thu15122011

Actualitzacio04:19:51 GMT

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back Arnau Funes
Arnau Funes

Arnau Funes

URL del lloc web:

Sovint, quan analitzem resultats electorals
fem lectures massa simplistes i
injustes, perquè darrera de cada vot o
de cada abstenció hi ha una reflexió i
una decisió individual difícils de generalitzar.
També darrera dels 47.237 vots
obtinguts per la coalició ICV-EUiA i les
Enteses al Baix Llobregat, hi ha 47.237
raons, així que volem donar 47.237 gràcies.
Gràcies!
El resultat obtingut ens situa com a tercer
espai polític de la comarca amb més
de 100 regidores i regidores, confirma
que la nostra línia de treball, basada en
Sovint, quan analitzem resultats electoralsfem lectures massa simplistes iinjustes, perquè darrera de cada vot ode cada abstenció hi ha una reflexió iuna decisió individual difícils de generalitzar.També darrera dels 47.237 votsobtinguts per la coalició ICV-EUiA i lesEnteses al Baix Llobregat, hi ha 47.237raons, així que volem donar 47.237 gràcies.Gràcies!El resultat obtingut ens situa com a tercerespai polític de la comarca amb mésde 100 regidores i regidores, confirmaque la nostra línia de treball, basada en construir de forma oberta i participativa projectes i candidatures municipals a peu de carrer, és força adient i volem ampliar-la. Per altra banda, és evident que les 277.000 persones del Baix Llobregat que han decidit no participar de l’elecció dels seus regidors i regidores, segur que també tenen bones raons per no fer-ho; desinterès, desinformació, indignació, resignació,... Què podem fer per engrescar- vos i fer-vos participar? Democràcia real ja! Després de les eleccions aquest lema dels “indignats”, del conjunt de ciutadans i ciutadanes indignats/des amb l’actual funcionament de les nostres institucions, pren encara major valor. Això ha de canviar, cal una política més participativa i efectiva, cal una altra manera de fer
política. És evident que l’arribada de moltes d’aquestes candidatures han generat el fenomen que hipotèticament volien evitar i han reduït la pluralitat política a l’Ajuntament a 4 grups (PSC, PP, ICVEUiA, i CiU) i han facilitat la Majoria Absoluta dels PSC. Para C’s el domingo fue una jornada complicada pues aunque seguimos teniendo presencia en el Baix Llobregat y en otras comarcas de Barcelona, Lérida y Tarragona, nuestros resultados quedaron lejos de las expectativas, por ello reflexionaremos sobre los errores y aciertos de esta campaña, y seguiremos trabajando a pie de calle, porque los ciudadanos no quieren sólo una alternancia en el “color del mapa político” sino cambios en el propio “comportamiento de los políticos”. Lamentem sincerament la pèrdua de representació d’ERC a l’Ajuntament, amb qui hem discrepat però també amb qui hem coincidit sovint per “millorar” Cornellà, i amb qui esperem seguir coincidint. Finalment, cal dir que un cop passades la campanya i les eleccions, tenim clar que els problemes de Cornellà i la seva gent segueixen presents. Ara és el moment de treballar per fer una Cornellà més justa i innovadora des del diàleg, el consens i la transparència. Aquest és el nostre compromís. Hi seguirem treballant.
dilluns, 9 de maig de 2011 00:20

Som Centre i Riera Som Cornellà

Tercera setmana del SOM Cornellà. Trobades amb persones i entitats del Centre i de Riera, i acte al Patronat on s’estrenava la nova Junta directiva. Segur que ho faran molt bé i li donaran encara més vida a l’entitat! Quan es parla dels barris de Centre i Riera, barris ja físicament indisociables, es parla del Cornellà històric, del Cornellà de tota la vida. Però també s’ha de parlar del barri que ha concentrat majors impactes urbanístics i d’inversió pública i privada els darrers anys. Per aquí, per la façana sud, pel Riu, per l’SPLAU, el RCD Espanyol, el Parc Esportiu Llobregat, l’Abat Oliba i l’Area Residencial Estratègica de Ribera Salines, giren la majoria dels debats que hem tingut aquests dies. També sobre les troballes arqueològiques de l’entorn de l’església i pel funcionament de la desitjada biblioteca del Titàn; la Marta Mata. Crec que compartim amb molta gent que hem parlat aquests dies que el crack immobiliari i urbanístic pot ser una oportunitat per reflexionar amb profunditat i de manera compartida sobre si cal fer i com determinats planejaments urbanístics a Cornellà. El diàleg amb la ciutadania és avui una exigència, és el millor sistema de legitimar les polítiques i les decisions, és una garantia d’eficiència. Avui la política pública no s’entén sense Transparència i sense Participació. Cal compartir el diagnòstic, explicar els objectius estratègics, consensuar les mesures a aplicar, i avaluar de forma transparent els resultats.Com he anat dient aquests dies i com m’havia recordat un dels meus profes “la bàscula no aprima”. L’Ajuntament i Cornellà ha de reflexionar entorn de què ens serveix tenir eines com les Agències Transversals, el Citilab, l’Acord Contra la Crisis, l’Auditori, la Fira, PRECSA, EMDUCSA, els Consells de Participació, el Parc Esportius, o els Acords de Governança, si no aconseguim transformar la realitat, si no aconseguim millorar Cornellà, i fer a la nostra gent més feliç. Aquest és l’objectiu. Per això ha de treballar l’Ajuntament.

Galeria de imatges I

frame_03196.401.jpg

Galeria de imatges II

frame_03125.104.jpg

Galeria de imatges III

frame_03017.2069.jpg

Galeria de imatges IV

frame_02962.391.jpg