Dijous, 15 de desembre de 2011 | 12:43
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

Antena 3 aprova la compra de La Sexta

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La cadena de Planeta controlarà el 86% de la nova companyia
Antena 3 aprova la compra de La Sexta
14/12/2011 22:49
antena 3 la sisena
EuropaPress.- El consell d'administració d'Antena 3 ha aprovat aquest dimecres un acord de fusió per absorció amb La Sisena, segons el qual Antena 3 es quedarà al final de procés amb un 86% de la companyia resultant, mentre que La Sexta tindrà fins al 14% restant.
Per atendre l'operació, Antena 3 augmentarà el seu capital mitjançant l'emissió de 14,6 milions de noves accions, mentre que les restants accions corresponents als accionistes de la Sexta

De completar-se, serà la segona gran fusió de televisions que es produeix a Espanya després que Telecinco i Cuatro culminessin la seva al desembre de 2010.

Antena 3 té previst sotmetre l'aprovació de la fusió a la propera junta general ordinària que hauria de celebrar-se a la fi de març de 2012, amb subjecció en tot cas a la verificació de les referides condicions, i sempre també que el compliment dels necessaris tràmits mercantils ho permeti.

En un comunicat, Antena 3 ha assegurat que la fusió estableix "un nou ordre al mercat televisiu i audiovisual espanyol, en el qual el Grup Antena 3 veu consolidada la seva posició com a operador de referència".

Per la seva banda, el conseller delegat de la Sexta, José Miguel Contreras, ha mostrat la seva "plena satisfacció" per l'èxit de les negociacions. "Els socis de la cadena ens unirem al Grup Antena 3 amb lleialtat, confiança i obert esperit de col·laboració", ha apuntat, que ha assegurat que els socis s'incorporen al Consell del nou Grup al costat de Planeta, D'Agostini, RTL i la resta d'accionistes posant a la seva disposició "tots els seus recursos".

El nou grup controlarà fins a vuit canals de la Televisió Digital Terrestre (Antena 3, Neox, Nova, Nitre, La Sexta, La Sexta2, La Sexta 3 i el canal que actualment La Sexta té llogat a GolTV), així com al voltant del 42 per cent del mercat publicitari, segons les últimes dades d'Infoadex corresponents als nou primers mesos de l'any.

L'anunci es produeix després que aquest matí Antena 3 confirmés a la CNMV que havia decidit suspendre cautelarment la negociació dels títols de la cadena a causa dels rumors que circulaven sobre la fusió, que mantenia "negociacions avançades" sobre les condicions d'una eventual integració amb La Sexta.

Posteriorment, el Grup Imagina ha anunciat que ha signat un acord amb Televisa per canviar al grup mexicà el 40,8% que Televisa posseeix de la Sexta a canvi d'una participació del 14,5% del conglomerat espanyol. Amb aquest bescanvi d'accions, pas previ a la fusió amb Antena 3, Imagina pansa a controlar el 92 per cent del capital de la Sexta.

No és la primera vegada que Antena 3 i La Sexta intenten arribar a un acord de fusió. Al desembre de 2009, un dia abans de confirmar-se la intenció de Cuatro i Telecinco de fusionar-se, Planeta va anunciar que mantenia converses per unir Antena 3 i La Sexta. De fet, segons va confirmar més tard el president del Grupo Planeta i el Grup Antena 3, José Manuel Lara, el bescanvi d'accions entre ambdues empreses va arribar a estar acordat.

No obstant això, finalment l'acord no va arribar a materialitzar-se, segons va assenyalar el propi Lara a causa que els accionistes de la Sexta van començar a discutir sobre "temes molt menors" de l'acord. També el conseller delegat de la Sexta, José Miguel Contreras, va confirmar que les negociacions s'havien detingut a causa de "diferències" d'opinió dins dels socis de la cadena.

No obstant això, la fusió de Telecinco i Cuatro, que es va culminar a la fi de 2010, un any després de ser anunciada, i la caiguda del mercat publicitari a causa de la crisi econòmica ha canviat el panorama en el sector. Així, Contreras va reconèixer al setembre que si fa dos anys la fusió era "possible" i fa un any era "aconsellable", ara és "necessària" i dins d'un any serà "imprescindible".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1