Dijous, 15 de desembre de 2011 | 12:51
Vostè es troba a: Inici > Economia >

El Govern entrega les medalles i plaques al treball President Macià

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Els sindicalistes Paco Giménez i Carles Navales, entre els premiats
El Govern entrega les medalles i plaques al treball President Macià
Economia 12/12/2011 10:51
Diferents històrics sindicalistes, entre ells Paco Giménez Bautista, antic líder de USO, rebran aquest dilluns la medalla al treball President Macià 2011 que el president de la Generalitat, Artur Mas, els farà entrega. En total, setze persones rebran la medalla i vuit empreses i entitats amb seu a Catalunya una placa.
Francisco Giménez USOC
Els guardons volen distingir treballadors i empreses pels seus mèrits laborals i la seva contribució a l’impuls de l’economia. Les medalles i plaques President Macià són també un reconeixement als treballadors i empresaris que s’hagin distingit per la dedicació, la constància i l’esperit d’iniciativa en el treball, i a les empreses i entitats que han adoptat millores i iniciatives de progrés en l’ordre laboral. La concessió d’aquests guardons, que es van crear l’any 1938, és oberta a qualsevol persona o entitat.

El Govern va aprovar en la reunió del passat 29 de novembre atorgar la medalla al treball a les setze persones següents, les tres primeres de les quals a títol pòstum: Simón Rosado, Carles Navales i Turmos, Enric Renau Permanyer, Rosa Galcerán Vilanova, Francisco Giménez Bautista, Andreu Llargués Claverol, Jorge Gallardo Ballart, Joan Pujals Vallhonrat, Josep Riera Porta, Manuel Cruz Aguilar, Claudio Biern Boyd, Ernest Plana Larrousse, Francesc Farràs Grau, Marcel Montony Cuito, Andreu Rodríguez i Antoni Pont.

Les empreses distingides amb les plaques al treball són: Pastes Sanmartí SL, Grup Febrer Perits Industrials ’59 i Circutor, en la categoria de foment de la creació d’empreses i de l’ocupació de qualitat; l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID), en la categoria d’Igualtat d’Oportunitats en el Treball i Conciliació de la vida personal, laboral i familiar; Vidreres Llet SL, Noguera Piñol Concessionari BMW i Mini de Lleida i JUBUS - Industrias Juan Busquets de Tarragona, en la categoria de Responsabilitat Social Empresarial; i la Junta Constructora del Temple Sagrada Família, en la categoria de Seguretat i Salut en el Treball.

Paco Giménez Bautista

Francisco Giménez Bautista, sindicalista de la USOC. Amb 14 anys, va començar a treballar de grum al Banc Bilbao. Va formar part del moviment juvenil de la Parròquia de Sant Pau del Camp, al barri del Raval. Als 16 anys comença a relacionar-se amb els moviments de joves cristians i entra a formar part de la Joventut Obrera Catòlica (JOC).

El 1987 abandona el seu càrrec de secretari general de l’USO, on milita des de l’any 1970, i s’incorpora novament al Banc Bilbao, on els anys 90 és escollit president del Comitè d’Empresa. Durant aquests anys representa el sector de la banca de l’USO d’Espanya a la Confederació Mundial del Treball. El 1997 l’USOC el nomena president de la Cooperativa d’Habitatge Social USOC, responsabilitat que exerceix fins a l’actualitat. Representa la USOC a la fundació TOT RAVAL i actualment és el responsable de SOTERMUN.

Carles Navales i Turmos

Carles Navales, sindicalista i polític. Es va caracteritzar per defensar l’apropament als moviments socials i la unitat d’acció sindical. L’any 1974 va ser acomiadat de l’empresa Elsa, on era delegat sindical. Amb el suport d’un altre delegat sindical, va començar una vaga, gràcies a la qual va aconseguir negociar el conveni del sector. La seva lluita pels seus ideals va ser activa en tot moment, amb l’impuls de trobades i espais de debat, des de la revista de pensament social La factoria que dirigia, fins als espais en els quals participava de diferents mitjans de comunicació. A més de ser molt actiu en el moviment sindical des de les files de CCOO, va ser regidor de Cultura a Cornellà de Llobregat, ciutat on va néixer.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1