Dijous, 15 de desembre de 2011 | 12:39
Vostè es troba a: Inici > Política >

Iceta ofereix el seu cap per afavorir la "renovació"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
"La gent diu que porto molt temps"
Iceta ofereix el seu cap per afavorir la "renovació"
14/12/2011 17:32
miquel-iceta
EuropaPress.- El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha obert la porta a no seguir en la direcció del partit per afavorir la imprescindible "renovació" que han de fer els socialistes catalans en el congrés que celebraran entre el divendres i el diumenge a Barcelona.
"Que jo no estigui -en l'executiva- no és imprescindible", ha assegurat aquest dimecres, en declaracions a Ràdio Barcelona - Cadena SER recollides per Europa Press, en preguntar-se-li sobre el seu futur polític.

Segons Iceta, l'important és que en l'executiva que es triarà durant el congrés, estiguin presents els tres candidats a liderar-ho: l'alcalde de Terrassa i favorit, Pere Navarro; el de Lleida, Àngel Ros, i Joan Ignasi Elena, membre del col·lectiu 'Nou Cicle' que agrupa a quadres del PSC al voltant de l'exprimer secretari i eurodiputat Raimon Obiols. Iceta ha indicat que cadascun dels tres representa sensibilitats diferents, per la qual cosa és imprescindible que tots ells formin part de la nova direcció.

Així, Iceta ha destacat que Elena reivindica un retorn als "fonaments" que en 1978 van fer possible la unitat del socialisme català, fins llavors representat per tres partits diferents: la federació catalana del PSOE, el PSC-Congrés i el PSC-Reagrupament.

En canvi, d'Àngel Ros, Iceta ha ressaltat la seva aposta perquè el PSC segueix disputant la centralitat a CiU i que en la seva nova estratègia faci "un gran esforç en el camp del catalanisme".

Iceta ha assegurat que en les últimes setmanes, i després de múltiples contactes, ha percebut que en el partit hi ha una gran ànsia renovadora, que passa en aquests moments per un nou capdavanter: Pere Navarro.

"La gent diu que porto molt temps", ha admès Iceta, qui oficialment aquest dijous anunciarà públicament si manté la seva candidatura a primer secretari o bé la retira, encara que les seves declaracions d'aquest dimecres ja deixen entreveure quins són les seves intencions.

En qualsevol cas, si Iceta acaba renunciant a la carrera per liderar el partit, la notícia no s'oficialitzarà fins a aquest dijous a la nit, després d'una reunió que mantindrà amb dirigents de la federació barcelonina del PSC.

Així mateix, en una entrevista a 'El Punt Avui', Iceta ha recalcat que dilluns que ve, després del congrés, posarà a la disposició de la nova direcció del partit la seva responsabilitat de portaveu del grup socialista en el Parlament.

"És un treball que faig amb molt de gust, però el que ens correspon fer el dilluns després del congrés és posar els càrrecs a la disposició de la nova direcció, que és qui haurà de decidir", ha assenyalat. "Sempre he dit que l'important és que les coses vagin bé i no quin paper jugo jo", ha afegit.
Martín
15/12/2011
És un gran exemple en moments en que en cap lloc es sap donar un pas al costat i no enrrera, per que un projecte polític tiri endevant, Iceta, pot treballar en el partit i en el Parlament és important el que pot aportar per experiencia i saber. Altres encara que més joves ja podrien retirar-se perque no saben adaptar-se als nous temps que la societat esta vivint.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1