Redacció/ACN | Actualitzat el 15/12/2011 a les 09:06h

El príncep espanyol assegura que treballarà per ser «útil»

En contraposició a Urdangarin, Felip de Borbó ressalta que la seva fundació és "honesta"

El president de la Generalitat, Artur Mas, el prínceps espanyol, Felip de Borbó, i el ministre d'Educació espanyol en funcions, Ángel Gabilondo. Foto: ACN.

El príncep d'Espanya, Felip de Borbó, malda per diferenciar-se del seu cunyat, Iñaki Urdangarin, investigat per un presumpte frau comès per una institució que va dirigir, l'Instituto Nóos. Ahir, durant la presentació que va fer a Barcelona de la Fundació Príncep de Girona, va assegurar que la seva fundació actua amb "ambició honesta i transparent" i que vol impulsar iniciatives "que ajudin i resultin útils per a la societat" per tal d'adaptar la monarquia "als temps de cada moment".

Des del seu punt de vista, aquesta és la seva millor manera de servir "amb dedicació" a l'Estat, treballant pels "interessos generals" i promovent accions o iniciatives "que serveixin a l'interès comú".

També va destacar que la fundació és una iniciativa "que neix" a Catalunya, a Girona, afegint que aspira a reflectir els valors que la caracteritzen i "a projectar-los envers la resta d'Espanya" i convertir-se en una referència per a la joventut.

La Fundació Príncep de Girona s'adreça als joves amb l'objectiu d'oferir-los oportunitats especialment amb l'objectiu de que impulsin les seves pròpies iniciatives i amb una atenció especial als que viuen en un entorn desafavorit. Aquest dimecres l'organització ha aprovat el pla d'actuació del 2012 que es basa en el foment de l'esperit emprenedor, l'ocupabilitat, la inserció laboral, l'educació i l'èxit escolar i les vocacions i el talent.

A l'acte hi va participar també el president de la Generalitat, Artur Mas, diversos consellers del Govern, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, l'expresident José Montilla i l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, entre d'altres.

Navega per les etiquetes

Iñaki UrdangarinFelip de BorbóFelip VI

COMENTARIS

+4
-0
Ho fará
Gregal, 15/12/2011 a les 11:14
La corona el primer que hauria de fer es derogar tot el que va robar Felip V a Catalunya, es a dir, tornar a la situació que tenia Catalunya politica i económicament. Ho fará?
+1
-4
amb permís
Anònim, 15/12/2011 a les 11:04
Serà el príncep espanyol,però és també El Príncep Català, donat que ho és de Girona, a més de duc de Montblanch, comte de Cervera, Senyor de Balaguer, fill del rei que va restaurar la Generalitat republicana per reial decret (abans que hi hagués la constitució ni l'Estatut), i descendent, si de Felip V, però tambè de l'arxiduc Carles, de Jaume I, de Guifré el Pilòs i de tots els comtes reis catalans...
Sense renunciar a conviccions repubicanes es poden reconeixer els fets...
+4
-2
Tant feliços que erem
Anònim, 15/12/2011 a les 11:03
Tant feliços que erem i de tant en tant ens despertem recordant-nos que Girona (i Catalunya) és Espanya.
+2
-3
alienació espanyola
Anònim, 15/12/2011 a les 10:24
Com voleu que el poble sàpiga on viu si tot el sistema esta muntat per estar alienat a la grande y libre por la gracia de Dios.
+3
-2
Quina Vergonya
Quina Vergonya, 15/12/2011 a les 10:21
Quina Vergonya!
+4
-2
el que passa...
Analista 1, 15/12/2011 a les 10:15
El princep intenta eixugar tota la brossa familiar però per molta parafernalia que munti és igual ..., per una questió legal se l'ha de permetre expressar.se perquè és el fill del rei i un carrec monarquic dins d'una monarqwuia constitucional que és el que tenim. Ara bé, això no vol dir que pel nostre compte , organitzem les consultes bé desde ciu ò no , proclamenm l'estat català i convidem al monarca a una botifarrada de despedida, cordialment, tal i com els catalans SOM.
+3
-4
BOTIFLERS COMPULSIUS!!!
Analista, 15/12/2011 a les 09:35
ENTOMA VINCLADA D'ESQUENA!!!!!!

SI ÉS QUE ELS DE CYU SÓN EL QUE NO HI HA. DESPRÉS VOLDRAN QUE ELS RESPECTIN (I SOBRETOT ELS HI PAGUIN). QUAN HOM NO ES RESPECTA NI ELL MATEIX, QUÈ BUSCA??????

EL QUE DÈIEM, SOBRETOT PER ALS TONTOS ÚTILS QUE ES POSEN A CRIDAR "INDEPENDÈNCIA" A PEU DE MAJESTIC: CYU S'ENTÉN SEMPRE AMB ESPAÑA. SEMPRE!!!!!!!!!!
+7
-2
Fundacions per a que?
Anònim, 15/12/2011 a les 09:30
i per que hi han d'haver fundacions? Fer favors sense pagar IVA es un delicte i totes les fundacions nomes serveixen per remenar el cul i robar!!!! PROU FUNDACIONS, prou coleccionistes que no paguen impostos; España, pais de delinquents comuns!!!
+10
-3
Acceptació tacita
Salvador Bonada , 15/12/2011 a les 09:24
Per tant, si afirma que treballarà per ser "útil", està acceptant el que tots sabem, que ara és inútil. Dit d'una altre manera : és tan útil com els lleons de les escales de les corts espanyoles.
Que ho reconegui no es dolent, pero tampoc serveix per res

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

educaweb.cat


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: