Marcè-Noguè estudia amfibis mitjançant eines d’enginyeria

Jordi Marcè-Noguè, investigador de la UPC, estudia els amfibis aplicant eines d’enginyeria per primera vegada al món.

El Laboratori per a la Innovació Tecnològica de les Estructures i els Materials de la UPC (LITEM), ha aplicat per primer cop al món tècniques de mecànica computacional per conèixer la capacitat mecànica de l’estructura dels tretàpodes, els primers amfibis que van habitar el planeta. L’estudi mitjançant aquesta tecnologia, ha permès a investigadors de l’Institut Català de Palentologia Miquel Crusafont (ICP) descobrir com s’alimentaven aquests animals prehistòrics. Jordi Marcè-Noqugé ha col·laborat amb els investigadors de l’ICP per esbrinar-ho.

Tècnica pionera

Marcé-Nogué, que és expert en mecànica computacional, ha aplicat aquesta tecnologia per tal que els biòlegs de l’ICP, liderats per Josep Fortuny, poguessin saber com s’alimentaven aquests animals. Han reconstruit imatges mèdiques  per poder tractar els cranis digitalment i poder estudiar els seus camps de tensions. Els resultats de l’estudi, rebelen que la diversitat d’alimentació d’aquests antics amfibis era molt grans, fins i tot, alguns cranis s’adaptaven a l’alimentació terrestre.

L’estudi s’ha publicat en un article a la prestigiosa revista Journal of Evolutionary Biology, signat per Jordi Marcè-Nogué, del grup LITEM i per Josep Fortuny de l’ICP.

Redacció @diariegar

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>