Un exalumne de la UPC realitza un vol en gravetat zero a l’aeròdrom de Sabadell

Els tres guanyadors del concurs ‘Repte Barcelona Gravetat Zero per a Vols Acrobàtics 2011’, tenen l’oportunitat de dissenyar i construir un experiment en condicions de gravetat zero.

David Ferrer, exalumne de l'ETSEIAT de la UPC.

David Ferrer, exalumne de la primera promoció (any 2004) d’Enginyeria Aeronàutica de l’ETSEIAT és un dels tres guanyadors del concurs Repte Barcelona Gravetat Zero organitzat pel Centre de Recerca en Aeronàutica i Espai (CRAE) de la Universitat Politècnica de Catalunya. BarcelonaTeach.

El fet de ser un dels guanyadors del concurs li permet experimentar les condicions d’absència de gravetat a la primera plataforma d’aquest tipus que hi ha a Barcelona basada en acrobàcia aèria.

Els tres guanyadors del concurs ‘Repte Barcelona Gravetat Zero per a Vols Acrobàtics 2011’, tindran l’oportunitat d’experimentar en condicions de gravetat zero amb el seu projecte centrat a estudiar les alteracions cardiovasculars que pot provocar l’estrès cognitiu. L’experiment es durà a terme a l’aeròdrom de Sabadell, l’Aeroclub Barcelona-Sabadell, que es converteix així en la primera plataforma a Europa en per a l’obtenció de gravetat zero basada en vols acrobàtics. La campanya de vols tindrà lloc demà dissabte 19 de novembre, de 9:30 a 14h.

El concurs, dirigit pel professor Antoni Pérez-Poch, del Centre de Recerca en Aeronàutica i Espai (CRAE), compta amb el suport de l’Organització de Nacions Unides (ONU) a través de la Space Generation Advisory Council. L’equip guanyador d’aquesta segona edició està format per participants d’Espanya, Uruguai i Canadà.El concurs té per objectiu que l’estudiant universitari de grau i de postgrau dissenyi  i construeixi un experiment relacionat amb la gravetat zero en un període de temps limitat.

Redacció @diariegar


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>