Càritas denuncia que la crisi fa perillar la cobertura de necessitats bàsiques

A Terrassa és on s’ha detectat un major nombre de persones ateses que es troben en situació d’atur (67%) i la majoria de persones que reclamen l’ajuda a l’entitat de la ciutat són d’origen africà.

El director de Càritas Diocesana de Barcelona, Jordi Roglá, va anunciar ahir que s’ha fet “un pas enrere” en l’Estat del Benestar. L’entitat va denunciar que la crisi fa perillar la cobertura de necessitats bàsiques i va recordar que són 190.000 les persones ateses entre Càritas parroquials i Càritas diocesana per tal de cobrir, en la majoria dels casos, necessitats alimentàries. Aquest 2011 (des del gener fins al 30 de novembre), Càritas ha atès un total de 55.500 persones (al 2010 van ser un total de 55.000).

A Terrassa destaca que és la segona ciutat després de Barcelona on el nombre de persones ateses que es troben en situació d’atur és més elevat (un 67%, respecte el 69% de la capital catalana). Les mateixes dades confirmen que la diòcesi de ciutat egarenca és qui rep una gran majoria de persones d’origen africà.

Pel que fa a l’edat de les persones ateses, el 43% són adultes (dels 30 als 64 anys), el 36% representa els menors de 0 a 17 anys, el 18% són joves (de 18 a 29 anys), i el 3% són majors de 64 anys.

Redacció @diariegar


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>