Quico Sallés | Actualitzat el 13/12/2011 a les 21:10h

L'ONU inspira Vila d'Abadal

La proposta d'estatuts de l'Associació de Municipis per la Independència es basa en els pactes internacionals ratificats per l'Estat espanyol. L'acta fundacional recorda els despropòsits de "l'Espanya de mentalitat castellana".

Josep M. Vila d’Abadal, el dia que va ser reelegit alcalde de Vic. Foto: Adrià Costa

Setze motivacions, quatre fonaments de dret, tres planes de fonaments polítics, 33 articles, una disposició transitòria i quatre de finals és el gruix de l'esborrany d'estatuts i l'acta fundacional, a què ha tingut accés Nació Digital i que debatran representants del centenar llarg de municipis que constituiran aquest dimecres a Vic l'Associació de Municipis per la Independència, AMI, impulsada per l'alcalde de la capital d'Osona, Josep Maria Vila d'Abadal.

El document del qual n'han de sortir l'acta fundacional de l'entitat i els estatuts no és definitiu, i expressa diferents motivacions històriques, polítiques, socials i econòmiques per fomentar un front de municipis per "trobar els camins polítics" per a la independència de Catalunya. En l'àmbit més polític, l'esborrany entén que Espanya té una mentalitat "castellana, tractant els pobles i les nacions associats o sotmesos com a pobles o nacions de segona o tercera".

Amb aquesta premissa, el document expressa "l'esperit agressiu, excloent  inquisitorial" d'Espanya al llarg de la història, i del qual Catalunya sempre ha estat víctima. En aquest sentit, els fonaments polítics descriuen diversos exemples i diferents etàpes històriques des d'abans del 1714 fins a "protagonistes actuals".

Amb aquests antecedents i amb l'objectiu de conjurar "justícia, dret i llei" per assolir la lliure autodeterminació de Catalunya, neix l'associació proposada per Vila d'Abadal cosint la descripció de la realitat política amb la realitat jurídica que articulen els textos que demà es debatran.

Pel que fa l'aspecte jurídic, els fonaments de dret bàsics de l'AMI, es fonamenten en els Pactes Internacionals de l'Organització de les Nacions Unides ratificats per l'Estat espanyol. D'entrada recull el dret a l'autodeterminació exposat a l'article 1 del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics ratificat per Espanya el 27 de juliol de 1977. Per altra banda, els estatuts també recullen l'article primer del Pacte Internacional dels Drets Econòmics, Socials i Culturals, ratificat en la mateixa data per l'Estat espanyol. De fet, els estatuts reclamen el dret a decidir com un "dret natural" recollit en els pactes internacionals nascuts amb la protecció de l'ONU.

 

Més informació de l'assemblea de constitució de Vic i llistat de municipis 

COMENTARIS

+9
-1
Cap a la independència ... i més enllà.
A. Nònim, 14/12/2011 a les 09:39
L'alcalde Josep Maria Vila d'Abadal treballa al servei de la nació catalana. Treballar al servei de la nació catalana vol dir,ara i aquí,treballar per aconseguir la independència de la nació catalana.

Quan la nació catalana tingui un estat propi - un fet que s'esdevindrà més aviat del que ens pensem - els criminals que volen destruir la nostra nació es quedaran amb un pam de nas.

ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS.

GENOCIDI NACIONAL NO.

NO ENS RENDIREM MAI.

LA PERRUQUERIA PUIG ÉS TRANSVERSAL.

EL CAVALLER ÉS DE VIDRÀ.

CATALÀ SEMPRE.

FERMESA CONTRA EL MAL.

INDEPENDÈNCIA O MORT.

CONFLICTE A FONS.

RESPECTE!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Edicions locals
Predicció Vic
dissabte
3°C  9°C
diumenge
-1°C  8°C
dilluns
13°C  24°C
Enquesta
Què s’ha de fer amb els dies festius entre setmana?
      Vots emesos: 18
educaweb.cat
Galeries de fotos
Vés a: Recordes aquell Nadal...

Recordes aquell Nadal...

Recull de galeries de fotos de les festes 2002-2011 (a dins de la notícia).

Arxiu històric
Humor
Vés a: Una catifa roja molt adient

Una catifa roja molt adient

Nova entrega d'humor d'en Mandanga (imatge ampliada a dins de la notícia).



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: