Salvador Cot | Actualitzat el 14/12/2011 a les 23:59h

La factura sí que era sostenible

Els sis avets suposadament sostenibles d'Imma Mayol encara resplendeixen com a exemple lluminós del fet que la demagògia s'acaba fent insostenible. Aquell Nadal de 2008 -per cert, l'any de la fallida de Lehman Brothers- l'Ajuntament de Barcelona va anunciar, amb roda de premsa i tot, que instal·laria quatre arbres que s'encendrien gràcies a plaques fotovoltaiques -energia solar- i dos més "amb tracció humana", que volia dir pedalant. Els avets, segons deia Imma Mayol a l'època, "transmetran missatges de sostenibilitat i eficiència a partir d'aquest tradicional element nadalenc". Tot molt verd. Menys els avets, que eren metàl·lics.

La factura va pujar a 214 mil euros i la història dels sis ginys nadalencs és ben coneguda: els avets van acabar endollats a la xarxa i l'Ajuntament va haver d'enviar-hi personal per a què pedalés, davant la indiferència dels barcelonins. Els anys següents, els arbres van reaparèixer, fugaçment, en dues edicions del Saló de la Infància. I res més. Fins avui.

A Nació Digital ens vam proposar trobar-los. I ho hem aconseguit, tot i que no ha estat fàcil. El que no ens imaginàvem és que, a dia d'avui, els maleïts avets encara costessin diners públics. L'ofensa al contribuent ha resultat sostenible. Això sí.

COMENTARIS

+1
-8
l'avet
Anònim, 15/12/2011 a les 21:38
en cot ja te un consolador de la mida per ell desitjada.
+12
-1
Mayol, era amic teu el fabricant dels avets de diamants i ferralla?
Anònim, 15/12/2011 a les 17:10
La Mayol coneixia al que venia avets horribles a preu de portabelles-psuC? pagar aquell dineral per aquella pocavergonya era un delicte, pero segurament el fiscal d'icv VA PARAR QUALSEVO INVESTIGACIÓ DE L'ATRACAMENT MÉS DESCOMUNAL; en Millet, al costa de la Mayol, es un Sant!! VISCA LA CORRUPCIÓ, VISCA ICV-PSUC
+10
-0
incompetents
Anònim, 15/12/2011 a les 17:02
ser d'esquerres o de dretes no vol dir no ser un incompetent
+13
-0
PENA VERDA
LA MAYOL HA FUGIT, 15/12/2011 a les 14:34
LA MAYOL HA FUGIT, ESTA CLAR PERQUE....
+12
-1
PP I INICIATIVA, EL MATEIX, PODRITS PER L'ODI MUTU
MAKARRES INSOSTENIBLES, 15/12/2011 a les 14:32
EL QUE NO ES SOSTENIBLE ES UN PARTIT VERD DE COLOR PODRIT QUE ENGANYA I PRETEN SALVARNOS DEL CAPITALISME. EL QUE S'HA DE FER ES FER-LOS VIURE EN CASES DE PALLA, COM ELS PORQUETS DEL CONTE QUE LLAVORS SERAN SUPERECOLOGICS I NO DEL SOU PRETENCIOS I BRUTAL QUE ES MARQUEN, AIXI SI ADQUIRIN FORMIGO I PISOS DE TOTA MENA. HIPOCRITES MALSANS I ENCARA ES VANTEN DE LA SEVA SUPOSADA MORAL.... COLLA DE MARRANS DE FIRA. SON UNS PERVERTITS INCONSISTENTS. PUDOR A PODRIRT ES EL QUE FAN I GUAL QUE EL PP. ELS EXTREMS ES TOQUEN !!
+14
-0
LA PTA VERITAT, PURA I PTA
FACTURA SOSTENIBLE EN EL TEMPS ..., 15/12/2011 a les 14:28
PROPOSO FER UNA FACTURA DE PEDRA EN FORMA DE LAPIDA, PERQUE TOTHOM VEGI LA PASTA QUE ENS HA COSTAT EN LA VIDA PAGAR LES XUMINADES DE LA PERVERSITAT MENTAL ECO-SOCIATA QUE NO VAN MES ELLA QUE EL REGURGITAMENT (VOMITADA) DE LES PALLES MENTALS DELS QUE GASTEN ELS DINERS DE TOTS DE FORMA DELICTIVA !! A AQUESTS MORTS DE FASTIC ELS HAURIEN DE PERSEGUIR CRIMINALMENT PEL MAL QUE TOTS JUNTETS FAN A LES FINANCES DEL PAIS, PERQUE LA IMPUNITAT AMB QUE GASTEN ELS ESFORÇOS DE TOTS ES LA PITJOR LAPIDA QUE ENS DEIXEN , I S'AFERREN AMB LES UNGLES A LA MAMELLA (VEGI'S CAS MONTXILLA) A VEURE QUE XUPEN I XUPEN COM VAMPIRS, PARASITS Ò GARRAPATES POLITIQUES. AQUESTA ES LA PURA I DURA VERITAT !!!!
+18
-0
Una mostra més d'IC-V
Ramon P, 15/12/2011 a les 11:27
Cada vegada que parlo amb algú d'IC-V, que sento alguna actuació d'algun d'ells em fan més fàstic, realment es creuen el que diuen (són idiotes) o menteixen més que parlen (són hipòcrites).
Realment, si no sou capaços de fer res coherent, us considereu superiors als altres, no teniu vergonya ni escrúpols ja sabeu IC-V us espera, i si no el PSC també va bé.
+26
-0
Moment històric
Jordi M, 15/12/2011 a les 11:10
Hi ha un abans i un després que Xavier Trias pronunciés la ja immortal frase 'Catalunya ha inventat un nou model d'antisistema, que és l'antisistema amb cotxe oficial'.
+23
-0
INUTILS DE COLOR VERD FLORIT I RECOSIT...
IC, BOTOX CEREBRAL., 15/12/2011 a les 09:58
QUE FACIL ES GASTAR-SE ELS DINERS QUE SON DE TOTS. AQUESTS LLADRES DE IC NO HAN FET ALTRE COSA QUE ROBAR I ROBAR I ARA QUE NO PODEN ROBAR, MALA CARA, MALA LLET I REVOLTA. SEMPRE ES IGUAL, AQUESTA GENT SON UNS MALEDUCATS DE DEBO. VAN DE EDUCADETS , DE BONA GENT PERO ESTAN BEN PODRITS, FINS A DINS DEL SEU CORTEX CEREBREL, TOT CONTAMINAT DE NEURONES TOXIQUES, O POTSER LES TENEN PARADES A BASE DE BOTOX I LES SEVES TOXINES...
+31
-0
Autoodi pijo-progre
Ona, 15/12/2011 a les 09:12
La Imma aquesta és aquella mallorquina renegada que tot i ser de Mallorca i portar aquí a la Catalunya continental més de mitja vida diu que "no es sent catalana" oi?
+1
-25
i la culpa és...
Anònim, 15/12/2011 a les 08:52
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+32
-0
La gràcia és dir-se d'esquerres
Reagrupat, 15/12/2011 a les 08:13
Ecologisme d'esquerres i hipocresia d'una esquerrosa ?. Quanta transparència i sinceritat no falten al país.
+38
-0
Imma Mayol
Anònim, 15/12/2011 a les 07:37
I per la feina mal feta, cap responsabilitat. Un bon sou i segurament una bona pensió, ara. Almenys tindrà la vegonya. O no.
+42
-0
Gràcies ND
Anònim, 15/12/2011 a les 00:28
Gràcies ND, periodisme investigatiu i a fons és el que ens manca a els ciutadans.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

educaweb.cat


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: