Registrar-se
Recorda contrasenya

Política. dijous, 15 de desembre de 2011, 13:30

La Generalitat endarrereix un 20% de la paga extra als funcionaris per l'impagament dels 759 milions

El conseller d'Economia del govern català, Andreu Mas-Colell, diu que l'impagament és 'un cop dramàtic' per les arques catalanes · Aquest 20% de la paga extra dels treballadors públics es farà efectiva al gener

El conseller d'Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, ha anunciat que l'impagament dels 759 milions d'euros que l'Estat deu a Catalunya en virtut del que marca la disposició addicional tercera de l'Estatut de l'exercici de 2008 ha estat "un cop dramàtic" per la tresoreria del govern català que farà que s'hagin de renegociar molts pagaments amb els proveïdors i dilatar-ne d'altres. En aquest sentit el conseller ha detallat que si bé els treballadors públics que depenen de la Generalitat cobraran la seva nòmina de desembre el dia 21, en canvi rebran el 80% de la paga extra del 28 de desembre, mentre que el 20% restant s'endarrerirà probablement fins al gener. Mas-Colell ha reiterat les seves crítiques al govern espanyol de qui assegura que "si no paga és perquè no vol" i no val a dir que "no té diners, perquè té accés al crèdit i es pot endeutar, cosa que no poden fer els governs de les comunitats autònomes".

 

El conseller ha reiterat que duran el govern estatal als tribunals i que faran tot el possible "per avergonyir-lo" ara que l'executiu del PSOE "fuig" de la seva responsabilitat. La Generalitat durà a les institucions europees aquest incompliment, que segons Mas-Colell intenta "encolomar" més deute a Catalunya per complir el seu objectiu de dèficit i traslladar-lo als territoris "actuant amb premeditació".

Envia Corregeix

549 lectures   11 comentaris

  • Als alliberats d'UGT i CCOO els importa una merda l'espoli fiscal. Ells defensen les seves prerrogatives. Son un obstacle per a l'aprofundiment del proces democratic, o sigui, per a la independencia de Catalunya. 

  • Però pel que sento aquests milions eren per infraestructures. Han hagut de fer front a pagaments en aquest àmbit o és que no tenen caixa ni per a despeses corrents?

  • A priori no em sembla malament.

     

    Cal fer veure a la societat que Espanya no ens vol. Potser només d'aquesta manera alguns veuran que la independència és necessària.

  • Haha Convergència fa cagar.

  • Doncs a veure si protesten on toca.

  • Sempre reben els més febles!

    M'explicaré: La majoria de funcionaris, tenen sous d'uns mil euros.

    Per què no fan a l'inversa?

    Per què no reclamen al govern de Madrid i no amb un contenciós adminsitratiu?

    Per què no trenquem amb Espanya d'un vegada?

    Per què amb segons quines excuses es retalla l'estat de benestar i els drets laborals?

  • I endarrerir una setmana els pagaments soluciona alguna cosa? Voleu dir que això no és res més que una estratègia de CyU per fer pressió al govern de Madrit?

  • Espanya cada dia ens dóna més motius per a la independència... I sembla que molts no ho vulguin veure i actuar en conseqüència.

  • i fins quan haurem d'entomar els catalans les òsties que ens foten els ecspanyols, senyors del Govern? Aniran fent martingales per obeir la llei fins i tot quan ells, manifestament i descarada, no ho fan?

  • Quina manera més rara d'incentivar la feina dels treballadors públics. Després alguns es queixen sobre la seva actitud laboral... a veure, si no et paguen el que pertoca la gent no treballa bé ni a la pública ni  a la privada, això passa aquí o a la Xina Popular...

     

    En lloc d'això, fòra  molt més efectiu anar trencant lligams de debò. Per exemple es podria començar per votar NO als pressupostos estatals que perpetuen l'espoli fiscal dels catalans, NO a la investidura de presidents qualssevol, NO a l'estat espanyol en definitiva perquè això de l'actitud constructiva davant l'Estat espanyol equival a col·laborar a construir-nos un taüt polític per a nosaltres mateixos i és, com a poc, demencial per al país (i una canallada per part dels que s'estan venent el país de forma persistent i descarada).

les notícies més...