Dissabte, 17 de desembre de 2011 | 12:53
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Catalunya estanca el seu creixement amb els necessaris ajustos fiscals

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El BBVA assenyala que el mercat interior és el que més cau
Catalunya estanca el seu creixement amb els necessaris ajustos fiscals
28/11/2011 14:22
Exportacions
EuropaPress.- Catalunya creixerà un 0,8% aquest any i el mateix percentatge en 2012 segons les previsions de BBVA, en un context de contracció de la demanda interna pública i privada i de desacceleració del sector exterior.
L'economista cap de BBVA Research per a Espanya, Miguel Cardoso, ha explicat que perquè l'economia catalana torni a créixer és necessari que Catalunya apliqui les reformes estructurals anunciades i continuï el seu procés de consolidació fiscal, malgrat que aquest mateix ajust és ara "un llast".

Cardoso ha confiat que Catalunya complirà el seu objectiu del 2,6% de dèficit aquest any i de l'1,3% de 2012 assumint majors sacrificis, encara que això li permetrà situar-se com una de les autonomies "millor posicionades" per a la recuperació a mitjà i llarg termini.

Així mateix, ha atribuït que Catalunya se situï en l'actualitat en la mitjana de creixement d'Espanya -malgrat el seu potencial superior- a l'elevat nivell de dèficit acumulat en 2010, la qual cosa ha obligat a la comunitat a realitzar majors ajustos que la resta.

Segons el BBVA, tant Catalunya com Espanya han d'aplicar reformes estructurals i complir els seus objectius de dèficit per contrarestar la major probabilitat actual d'entrar en recessió.

En aquesta línia, Cardoso ha assenyalat a la reforma laboral amb la proposta d'un contracte únic que redueixi la temporalitat, ja que això augmenta les probabilitats de les empreses d'exportar, segons el banc, i el sector exterior és el motor actual de l'economia.

Com a anàlisi global, ha considerat que "si no es fan els ajustos, no es podrà aconseguir finançament exterior i hi haurà un major impacte en l'economia".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1