Dissabte, 17 de desembre de 2011 | 12:35
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Els Mossos carreguen contra universitaris a Girona

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Tres detinguts en els altercats durant la visita de Mas a la UdG
Els Mossos carreguen contra universitaris a Girona
16/12/2011 17:42
Mossos carregant contra universitaris a Girona
EP.- Les protestes contra les retallades a la universitat pública durant la commemoració dels vint anys de la Universitat de Girona (UdG) han acabat amb tres detinguts després que els estudiants intentessin boicotejar l'acte, presidit pel president de la Generalitat, Artur Mas, i els Mossos d'esquadra carreguessin contra ells.
Uns 300 estudiants de la UdG s'han concentrat davant la Facultat de Lletres per protestar per la presència de Mas, convidat a l'acte institucional a l'església de Sant Domènec -i que ha entrat per la porta posterior-, al costat del claustre de la facultat.

Els joves han trencat el cordó policial, han accedit al claustre -contigu a l'església- i han copejat amb força una porta de metall per interrompre l'acte fins que han aconseguit tirar-la al terra, la qual cosa ha provocat que els policies carreguessin.

Han resultat ferits lleus per contusions sis estudiants i sis mossos: tres universitaris han estat traslladats a l'Hospital Josep Trueta per policontusions, i la resta de ferits han estat atesos in situ, encara que dos policies han anat pel seu propi peu a una mútua, ha informat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que ha desplaçat cinc ambulàncies.

Els estudiants han cridat en tot moment consignes contra les retallades, contra Mas i també contra els Mossos d'esquadra.

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) havia convocat la concentració de rebot a la visita de Mas i per protestar contra les retallades i a favor de la universitat pública.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1