Dissabte, 17 de desembre de 2011 | 12:35
Vostè es troba a: Inici > Política >

Montilla obre la porta a la renovación del PSC

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El resultat de la votació secreta:  438 vots a favor, 151 vots en contra i 89 vots en blanc
Montilla obre la porta a la renovación del PSC
Política 16/12/2011 20:42
Purificació Outeiral.- Dels 830 delegats, únicament han votat 679 i aquests han decidit mitjançant la fórmula de votació secreta aprovar l'Informe de Gestió de l'Executiva sortint, amb un 64,1% a favor. Amb aquest vot favorable s'aprova la gestió del seu Primer Secretari, José Montilla malgrat les nombroses intervencions crítiques dels Delegats presents en el 12è Congrés del PSC que s'ha inagurado aquest divendres.
montillavendrell
En aquest sentit han estat 438 vots a favor de l'informe de gestió de l'executiva socialista sortint, enfront de 151 vots en contra, 89 vots en blanc i 3 vots nuls. cal destacar que dels 830 delegats cridats a aquesta votació únicament han exercitat el seu dret 679.

Però no tot han estat felicitacions i autocritica sinó que hi ha hagut qui ha parlat alt i clar enfront de la gestió duta a terme. En aquest sentit cal destacar tres  intervencions, d'una banda de Xavier Ramell de la Delegació de Tàrrega , la del President d'Esquerra Socialista, Antonio Ruíz i la de Josep Guinot, delegat de la comissió sectorial de la gent gran del PSC.

Xavier Ramell representanto a la Delegació de Tarrega li ha dit un "no" rotund a l'Informe de Gestió de l'Executiva sortint perquè ha afirmat "si no s'han equivocat els ciutadans ens hem equivocat nosaltres".

El president del corrent crític amb l'adreça del PSC, Esquerra Socialista de Catalunya, Antonio Ruiz ha definit al PSC com "un partit que és un gegant amb peus de fang" i ha reclamat un "gir a l'esquerra en aquesta nova etapa". A més de demanar un canvi de consigna interna per passar "dels quals es moguin no surten a la foto" pel que "els que es moguin si surtin a la foto" ja que per a ell "si mantenim l'actitud de fins ara no anem a cap lloc. Volem que les minories es facin visibles".

El delegat de la comissió sectorial de la gent gran del PSC en el Consell Nacional del PSC, Josep Guinot, ha reclamat durant la seva intervenció al XII Congrés dels socialistes catalans que el primer secretari sortint, José Montilla, renunciï també a la seva acta de senador. En la seva intervenció de rèplica a l'últim discurs de Montilla com a líder del PSC, Guinot ha retret a l'expresident de la Generalitat la forma en la qual va anunciar la seva decisió d'abandonar la primera secretaria del PSC i el seu escó en el Parlament, a través dels mitjans de comunicació i no davant un Consell Nacional com era perceptiu. Per això, li ha reclamat que aprofiti la seva presència davant els delegats del conclave per formalitzar la seva renúncia al seu escó en el Senat després d'haver estat designat pel PSC senador autonòmic, una decisió que va despertar certa polèmica en el si del partit.

Malgrat tot els Delegats socialistes han decidit mostrar amb els seus vots, que per primera vegada han emès en votació secreta, el seu suport al Primer Secretari sortint, José Montilla, perquè com ben han dit molts en les seves intervencions "la seva gestió no ha estat totalment reprovable i negativa".


José Montilla: "De cap manera ens declarem vençuts"


 L'ex president de la Generalitat ha volgut admetre i assumir en primera persona els errors comesos sota la seva responsabilitat com a Primer Secretari del PSC i per les mateixes ha demanat disculpes als militants i convidats presents en el Palau de Congressos on té lloc el 12 º Congrés dels socialistes catalans.

En la seva intervenció, Montilla ha admès a més "ens ha pogut la por al risc" i fins i tot "hem estat poc tolerants amb les discrepàncies internes reduint la capacitat creativa i desaprofitant el talent del nostre Partit. Reduint així els passos que s'havien de donar cap a dintre i cap a fora, descurant les relacions amb la societat civil i el món associatiu que alguna vegada s'han sentit menyspreats ".

Ha volgut posar en relleu també que el PSC "s'ha anat tancat i fent-se cada vegada més petit i aïllant-se" i si bé "la credibilitat costa molt de guanyar es pot perdre amb molta facilitat". Per això ha demanat als presents "cal ser sincers amb nosaltres mateixos i assumir les culpes i les responsabilitats de les nostres decisions, per recuperar la confiança dels ciutadans que en les últimes tres eleccions de l'últim any, hem perdut. I el nostre Partit ha deixat de ser atractiu per a la gent que vol desenvolupar la seva passió política ".

És en aquest sentit que ha afirmat que "cal assumir la responsabilitat de l'excés de zel derivat de la nostra responsabilitat d'estar al govern de la Generalitat". Davant això ha dit Montilla "superarem aquest moment de derrota si som capaces de canviar per generar més complicitat. Perquè el nostre projecte polític ha tocat fons. I ens hem de posar a treballar per recuperar la confiança perduda, deguda en part a la desconnexió del nostre projecte amb la societat ".

En paraules del Primer Secretari, José Montilla, "tot el que he estat l'hi haig del PSC, ha estat un gran honor respresentaros"

En la seva intervenció ha admès Montilla que algunes de les discrepàncies amb els seus socis del Govern d'Entesa "eren comprensibles però unes altres eren inacceptables per qui tenia la responsabilitat de governar Catalunya".

Ha fet referència de passada a la bona relació que mantenen en l'actualitat CiU i PP, i en aquest sentit ha dit "avui vivim un acostament inaudit PP-CiU. Recalcant que els mals actuals de Catalunya encara que ho diguin molt no provenen dels governs de progrés ja que els sofreixen també altres països i altres comunitats. "Citant com a exemples de països amb problemes similars a Grècia, Itàlia i Portugal," recentment intervinguts des de les institucions europees ". Per això ha volgut posar en valor el treball dut a terme pel govern que va presidir amb paraules com "treballem fins a l'estenuación per arribar a un nou acord de finançament que no és més que un pacte fiscal, gràcies al com Catalunya va començar a rebre diners per sobre de la mitjana. I si avui la Generalitat pot reclamar uns diners és perquè això figura en el model d'Estatut que nosaltres impulsem ".

Els acords entre els candidats es posposen fins al disabte al matí

Els eventuals acords entre els tres candidats per liderar el PSC es posposen fins al dissabte al matí, quan comenci la segona jornada del congrés del PSC, segons han confirmat a Europa Press diverses fonts socialistes.

Així, la segona jornada del congrés començarà amb una exposició per part dels tres candidats: el favorit i alcalde de Terrassa, Pere Navarro; l'alcalde de Lleida, Àngel Ros i l'ex alclade de Vilanova i la Geltrú i membre del col·lectiu 'Nou Cicle', Joan Ignasi Elena.

Quan els tres candidats hagin exposat els seus projectes, llavors es produiran eventuals acords entre les candidatures.

Segons les fonts consultades, la possibilitat que compta amb més força és que arribats a aquest punt, Àngel Ros anunciï que renuncia a presentar-se i recolzi a Elena, però les negociacions entre les diferents sensibilitats del partit es mantenen i prosseguiran fins al dissabte a primera hora.Personalitats crítiques amb l'actual aparell del partit ja donen per fet que, si finalment hi ha dos candidats, en qualsevol cas Navarro resultarà triat capdavanter amb comoditat.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1