Actualitzat el 14/12/2011 a les 00:01h

Pacte Fiscal, clau per a Catalunya

Fins l´ultim moment, l´acció de l´actual govern espanyol, socialista, s´ha caracteritzat per l´incompliment de promeses o acords vers Catalunya. L´última, que ha aflorat aquests dies, és la resistència a pagar 759 milions d´euros pactats a la disposició addicional tercera de l´Estatut de Catalunya. De confirmar-se aquesta negativa o endarreriment, les finances del nostre país, des de fa temps en precari,  en rebran importants  conseqüències. Són diners que es deuen a Catalunya i que no fan més que augmentar el gran dèficit fiscal català i l´espoli que es pateix de manera continuada.

Per això, i molts d´altres arguments, un dels principals objectius de CiU a Madrid serà aconseguir el Pacte Fiscal per a Catalunya, amb una relació de bilateralitat. La majoria de la societat catalana comparteix aquesta necessitat que és totalment constitucional i que es fonamenta en el model del concert econòmic. Curt i ras, es tracta de cedir a Catalunya, asfixiada per la situació de creixent dèficit fiscal, el 100 % dels tributs, que permetin disposar de més recursos que facin sostenible i viable la nostra societat i el seu benestar, amb necessitat de menys ajustos i que permetin més inversió en politiques socials i de treball .

Conjuntament amb la cessió total dels tributs a la Generalitat, el Pacte Fiscal propugna una plena capacitat normativa i de gestió tributaria, essent-ne la responsable l´Agència Tributaria Catalana. El compromís de solidaritat catalana es reflecteix en una quota de compensació a l´Estat espanyol  i una quota de solidaritat interterritorial.

És un  model de finançament semblant al que ja disposen al País Basc, les Illes Canàries o Navarra, que comporta un creixement econòmic, polític, i conseqüentment augmenta notablement els recursos per a Catalunya, que poden ser destinats a polítiques encaminades  a reduir l´atur i creació de llocs de treball, inversió en polítiques socials i de l´estat del benestar, no haver d´aplicar tants reajustos pressupostaris... En definitiva, es tracta del progrés econòmic i social i d’enfortir-nos com a país.

A Madrid, CiU  el defensarà i el farà valer en les negociacions i accions que en aquesta propera legislatura prop d´iniciar-se caldran per  afrontar, amb valentia, la delicada situació nacional i europea immersa en  una important crisi econòmica i política.

Navega per les etiquetes

pacte fiscalCiU

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Xavier Farrés
Sóc  llicenciat en Medicina i Cirurgia per l'Universitat Central de Barcelona, diplomat en Gestió d'Atenció Primaria per l'Universitat de Barcelona i màster en Salut Mental per la mateixa Universitat i també diplomat en Medicina Psicosomàtica i psiquiatria d'enllaç.
Professionalment exerceixo com a Metge de Família al CAP El Remei a Vic. Formo part de la junta comarcal del Col.legi de Metges de Barcelona a Osona. Sóc president de l'AMPA del Col.legi Pare Coll de Vic. Responsable mèdic de l'Hospitalitat de la Mare de Deu de Lurdes d´Osona.
A nivell polític sóc president comarcal d'Osona d'UDC, i de la Sectorial de Sanitat, conseller nacional i vocal de l’Executiu de Barcelona Comarques. Membre de la Comissió de Sanitat de l'Associació Catalana de Municipis, membre de Consell Rector de l'Agencia de Salut Pública del Departament de Salut i de la Comissió interdepartamental de la Sida.
Freqüents col•laboracions en tertulies i debats de radio i televisions comarcals i col•laboracions en mitjans escrits.
Des dels diferents entorns i àmbits em que em moc, m'empeny la voluntat de servir i treballar per les persones, els valors, la ciutat i el país.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: