Redacció | Actualitzat el 15/12/2011 a les 13:45h

Desarticulada a Caldes una xarxa de tràfic il·legal de malians

Funcionaris de l'Ajuntament han de declarar davant del jutge com a testimonis

La policia espanyola ha desarticulat una xarxa de tràfic il·legal de ciutadans de Mali, assentada a Caldes de Montbui, que feia passar els immigrants per músics per introduir-los a l'Estat, a canvi d'una important quantitat de diners. S'han detingut setze membres, dotze d'ells a la província de Barcelona i quatre a Madrid i s'han requisat 2.500 euros en efectiu, a més de passaports i altres documents falsos del consolat de Mali, on la xarxa tenia subornats empleats que els facilitaven aquests tràmits. La xarxa aprofitava els viatges de músics convidats per a festes locals i religioses per colar altres ciutadans de forma il·legal.

La investigació va començar el juny passat, arran de l'arribada d'un suposat grup musical de Mali que després no va retornar al seu país, incomplint el seu permís d'estada a Espanya. La major part dels membres van viatjar a França. Els caps de la xarxa aprofitaven que dirigien associacions culturals de temàtica africana per introduir de forma il·legal ciutadans de Mali, que pagaven una suma de diners per un visat fals concedit amb l'excusa d'oferir un concert en algun municipi català.

Funcionaris de l'Ajuntament han de declarar
La xarxa aprofitava aquests concerts, en què potser actuaven un o dos músics, per fer passar sis o set ciutadans més, que també s'identificaven com a músics, però només havien pagat uns diners a l'organització per aconseguir entrar a l'Estat. La majoria viatjaven després a França amb els seus familiars. Els caps de la xarxa tenien contactes al consolat d'Espanya a Mali i pagaven també diners a alguns empleats perquè els facilitessin la documentació falsa. A la vegada, demanaven als ajuntaments dels municipis cartes d'invitació per als músics per les actuacions, que normalment feien un o dos músics en lloc de tots els que arribaven a l'Estat.

Un jutjat de Granollers ha sol·licitat informació i ha notificat a algunes persones del departament de Cultura de l'Ajuntament de Caldes que, en qualitat de testimonis, hauran de declarar en el procés d'investigació. El consistori es limita a apuntar que, al no ser part implicada en el procés, no té accés al sumari judicial. "Volem deixar constància que entenem aquest cas com un fet aïllat sense relació amb la resta d'accions, entitats i persones que treballen cada dia i honestament per la convivència entre cultures", sentencia l'Ajuntament de Caldes.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Predicció Granollers
divendres
6°C  14°C
dissabte
4°C  14°C
diumenge
4°C  12°C
Edicions locals
Vés a: «M'apassiona que la meva feina sigui escriure»

«M'apassiona que la meva feina sigui escriure»

El periodista i escriptor de Sant Esteve de Palautordera Eloi Vila avança detalls de la seva tercera novel·la

Enquesta
Participaries en un referèndum sobre el pacte fiscal?
      Vots emesos: 18
Guia comercial
Si vols aparèixer a la Guia comercial envia un mail a vallesoriental@vallesoriental.com
Les piulades del Vallès Oriental
Els reportatges de VallèsOriental.com
Vés a: Reportatge: Violència masclista al costat de casa

Reportatge: Violència masclista al costat de casa

A Granollers aquest 2011 s'han atès 201 casos de maltractaments, però les ajudes per tractar-los perillen

Els alcaldes, a VallèsOriental.com
Vés a: «Amb PP i GPC ens uneixen més punts dels que ens separen»

«Amb PP i GPC ens uneixen més punts dels que ens separen»

Entrevista a l'alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila (CiU): "Ara, el compromís és tornar als plens mensuals" • "Reduirem el pressupost en més de mig milió d'euros" • "Convocaré el moviment d'Indignats per recordar-los la normativa municipal"

L'estat de les Rodalies de la comarca


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: