Redacció Osona.com | Actualitzat el 15/12/2011 a les 13:07h

L'Ajuntament de Calldetenes s'empassa un bon gripau

Les obres del pavelló, projectat en època de bonança, han quedat parades per manca de diners. El consistori estudia noves fórmules per no haver de tornar les subvencions que ja estan gastades.

El pavelló de Calldetenes, el passat dimecres. Foto: Adrià Costa

El nou equip de govern de Calldetenes, format per CiU i PeM-CUP, ha heretat una greu situació econòmica de l’anterior legislatura. Quan van entrar al consistori, l’any passat, les dues formacions ja van alertar que havien trobat la caixa buida i plena de factures amb el termini de pagament vençut (més de 3 milions d’euros). A hores d’ara, encara s’han d’aclarir els comptes i des de la Diputació de Barcelona s’està elaborant un informe que podria fer-se públic en les properes setmanes.

Les conseqüències d’aquesta herència, però, van més enllà de la manca de liquiditat en el dia a dia. Els problemes s’acumulen a sobre la taula de l’alcalde Marc Verdaguer. El darrer, les obres del pavelló.

L’equipament té un pressupost de 4,5 milions d’euros, una xifra totalment desorbitada per a un municipi d'uns 2.300 habitants i amb un pressupost anual municipal de poc més de 5 milions d’euros. En aquests moments, se n’han executat gairebé 2 milions d’euros, però les obres estan parades perquè no hi ha els diners restants.

El tema té molt preocupat l’equip de govern de Calldetenes. El pavelló havia d’haver-se acabat l’octubre d’aquest any. La Diputació de Barcelona, que va concedir una subvenció de 800.000 euros, ha prorrogat el termini fins l’octubre del 2012. Si en aquesta data l’equipament no està acabat, l’Ajuntament haurà de tornar aquesta subvenció, que ja fa temps que té gastada.

El consistori està buscant solucions per sortir de tot aquest entrellat pervers. La primera opció passa per reformular el projecte de dalt a baix i seguir les recomanacions dels tècnics de la Diputació de Barcelona. “No tenim els diners per acabar-lo tal com es va projectar en un principi. Però l’acabarem. No farem un pavelló que estigui homologat perquè vingui a jugar el Barça, però serà útil per a la població”, assegura l’alcalde.

El nou projecte no està definit, però sembla que passaria per tapiar instal•lacions complementàries, com el bar i alguns locals i fer una instal·lació més austera. Tot i això, el pressupost per acabar el pavelló encara podria voltar el milió d’euros, un finançament que tampoc no està garantit. “La Diputació de Barcelona ha dit que ens ajudarà, però no ha aclarit ni com ni quan”, assegura Verdaguer.


Foto: Adrià Costa

Navega per les etiquetes

Diputació de Barcelonapavelló

COMENTARIS

+36
-0
MALA GESTIO
RETALLADES, 15/12/2011 a les 13:53
Aquest es el preu que ha de pagar la gent de Catalunya per posar politics incompetents al davant de les institucions.
+5
-11
tots plegats...
Anònim, 15/12/2011 a les 15:41
Us penseu que els que hi ha ara no haurien fet el mateix?

Il·lusos...
+5
-2
preocupant
Sense marxa, 15/12/2011 a les 16:14
El que és preocupant és el per què el senyor alcalde de calldetenes no exigeix responsabilitats? té alguna cosa a veure els acords urbanístics aprovats per CiU i ERC, al marge de Poble en Marxa (que es manté a la cadira!)?
+9
-3
Responsabilitats ja.
Pau, 15/12/2011 a les 17:12
I aquí ningú paga les seves responsabilitats, uns tapen la merda dels altres. L'expresident de la republica francesa per menys que això l'hi han caigut dos anys de preso, però "Catalonia is diferent". A no, que la culpa es de Madrid.
+13
-2
Mas
Anònim, 15/12/2011 a les 19:09
Jo li haniria a preguntar al senyor Mas com ho pensava pegar
+7
-1
Responsabilitats.
Anònim, 15/12/2011 a les 19:39
Hi haurien d'haber responsabilitats, tant per part de l'anterior equip d'alcaldia com por part de la Diputació.
Com es pot gastar 750 mil.lions de les antigues paessetes un poble de 2300 habitants ? I aixó ha passat a la majoria de pobles. Responsabilitats.
+8
-1
Fora catifes
Anònim, 15/12/2011 a les 20:10
La culpa és dels antics responsables del consistori per tirar endavant totes aquestes obres faraòniques, no oblideu el que va costar acabar el teatre.

Tot i que una bona part de culpa també és de les entitats financeres que fa uns anys deixaven diners a tothom i que a més "gairebé" sabien que no podries tornar mai i mira ara com ha acabat tot: esclaus de la banca.
+4
-2
Tampoc es tant
Anònim, 15/12/2011 a les 23:27
Nomes hi ha de posar 2000€ cada habitant... On era el seny català que tant presumim?
+12
-0
Reciclatge
Anònim, 16/12/2011 a les 12:39
Encara sou a temps de desmuntar-ho i vendre-ho algun lloc de runa i xatarra aviam si almenys recupereu 500 euros per pagar-vos un bon dinar.

Quins politics que tenim!

Que un alcalde de un poble amb 2300hab. cregui que necessiti un teatre més gran que el de Vic 40000hab (l'anterior a la nova atlàntida) i un pavelló d'aquestes mides és que té un problema al cap, sense fer broma s'hauria de tractar o empresonar, a 5-10 kms amb cotxe o bus té 5 instal.lacions d'aquestes dimensions acabades i que es poden utilitzar i llogar.
+2
-0
Espai desaprofitat
Anònim, 16/12/2011 a les 22:42
Jo crec que es podría aprofitar per fer-hi un aeroport.
No, fora conyes que la palla va cara, és una autèntica aberració com s'han gestionat els diners públics, i evidentment s'han de demanar responsabilitats PENALS a totes i cadascuna de les persones que han format part d'equips de govern i han malversat fons, i tingueu molt clar que fins que no es faci això, aquest país serà la mateixa merda que és ara. De potencial n'hi ha, però tenim una cultura de vividors i de cobradors d'en Tatus, o sigui, cobrar el que es pugui de la bossa comú, vaja, com els nostres polítics.
Per altre banda, totes aquestes instal.lacions que estàn fetes, s'hauría d'intentar treure'ls profit d'una manera o altre, evidentment sense acabar-les, perque no hi ha pas diners per fer-ho. S'hi podrien muntar actuacions de grups musicals que comencin, cinema a la fresca, exposicions d'art de principiants els dies de mercat... el que sigui, però ja que hi és, aprofitar-ho i portar gent al poble, perque d'una manera o altre es pugui amortitzar el més aviat possible la inversió.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Edicions locals
Predicció Vic
dissabte
3°C  9°C
diumenge
-1°C  8°C
dilluns
13°C  24°C
Enquesta
Què s’ha de fer amb els dies festius entre setmana?
      Vots emesos: 18
educaweb.cat
Galeries de fotos
Vés a: Recordes aquell Nadal...

Recordes aquell Nadal...

Recull de galeries de fotos de les festes 2002-2011 (a dins de la notícia).

Arxiu històric
Humor
Vés a: Una catifa roja molt adient

Una catifa roja molt adient

Nova entrega d'humor d'en Mandanga (imatge ampliada a dins de la notícia).



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: