Dilluns, 19 de desembre de 2011 | 12:54
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Les Farmàcies valencianes desafien el seu govern amb tres dies de tancament

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Els problemes de tresoreria ofeguen a la Generalitat
Les Farmàcies valencianes desafien el seu govern amb tres dies de tancament
19/12/2011
Farmacia de la Comunidad Valenciana
EuropaPress.- Farmàcies de la Comunitat Valenciana iniciaran aquest dilluns les tres jornades de tancament patronal que han convocat els dies 19, 20 i 21 de desembre com a mesura de protesta davant els "impagaments" del Govern valencià.
A Catalunya també s'han produït protestes per problemes similars i és que les farmàcies són dels creditors dels governs autonòmics amb majors problemes per cobrar.

La Generalitat valenciana, per la seva banda, ja ha anunciat que aquesta mateixa setmana procedirà al pagament de 60 milions d'euros als boticaris i ha enviat un missatge de tranquil·litat a la població, que "podrà accedir als medicaments", ha subratllat.

Els col·legis de farmacèutics de les tres províncies s'han adherit al tancament. Els primers van ser els farmacèutics de València, que dimarts passat van acordar en una assemblea general extraordinària tancar els seus establiments després que tres dies abans finalitzés el termini acordat al novembre amb la Generalitat perquè aquesta desemborsés 60 milions d'euros. Ja el dimecres, es van afegir a la iniciativa els col·lectius de professionals d'Alacant i Castelló.

Per la seva banda, l'Executiu autonòmic va fer públic un comunicat en el qual assenyalava que la ciutadania pot estar "tranquil·la", ja que malgrat el tancament no hi haurà desproveïment i els ciutadans podran accedir als medicaments quan ho necessitin.

Per a això, tots els centres de salut de la Comunitat tindran disponible el llistat de les Oficines de Farmàcia obertes i que la Conselleria de Sanitat ha posat a la disposició dels ciutadans el telèfon gratuït 900.101.081 amb la finalitat de respondre a totes les preguntes que els puguin sorgir en relació a l'adquisició de la medicació i resoldre els dubtes suscitats arran del tancament patronal de les farmàcies.

Així mateix, els serveis mínims s'han regulat per sorteig entre les farmàcies de cada municipi de la forma proporcional per evitar deixar sense servei a la població i de forma rotatòria perquè perjudiqui el menys possibles als pacients.

La Generalitat lamenta "profundament" les dificultats de liquiditat que travessa a causa de la inestabilitat dels mercats financers i assegura que aquestes estan motivant retards en els pagaments, tant a l'administració valenciana com a la resta de comunitats autònomes.

El propi conseller del ram, Luis Rosado, reconeixia que "entén" que els farmacèutics estiguin "bastant enfadats" pel retard en el pagament dels diners que se'ls deu "si les seves previsions eren cobrar en un dia determinat".

Anunci de Fabra

Divendres passat, el president de la Generalitat, Alberto Fabra, es referia a la qüestió en una entrevista radiofònica i anunciava que el proper 21 de desembre s'abonarà als farmacèutics els 60 milions pendents en el segon termini acordat en el calendari de pagaments i, a més, garantia que es reemborsarà completa la paga extra als funcionaris a la fi de la setmana vinent.

El 'president' va explicar llavors que l'incompliment en aquest segon termini, que s'hauria d'haver abonat en els deu primers dies de desembre, va obeir a "problemes de tresoreria" perquè "es va haver d'abonar unes pòlisses que no es renovaven".

Malgrat aquest anunci, els farmacèutics no han desconvocat el tancament i han seguit endavant amb el tancament de les oficines.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1