Dimecres, 21 de desembre de 2011 | 12:20
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Absolen als guàrdies civils acusats de torturar als etarres Portu i Sarasola

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Estaven condemnats a entre 2 i 4 anys i mig de presó
Absolen als guàrdies civils acusats de torturar als etarres Portu i Sarasola
15/11/2011 13:15
Judici del Suprem
El Tribunal Suprem ha absolt als quatre guàrdies civils que van ser condemnats per torturar als membres de la banda terrorista ETA Igor Portu i Mattin Sarasola quan van ser detinguts en la localitat guipuscoana d'Arrasate el 6 de gener de 2008.
La Sala, formada pel president penal Juan Saavedra i els magistrats Andrés Martínez Arrieta, Julián Sánchez Melgar, Juan Ramón Berdugo i José Ramón Soriano, han acordat exculpar als quatre dels quinze agents jutjats per maltractaments, que van ser condemnats a penes d'entre dos i quatre anys i mig de presó.

Així ho ha decidit l'alt tribunal en una sentència de la qual ha estat ponent el magistrat José Ramón Soriano, després de deliberar el passat 20 d'octubre a porta tancada sobre els recursos de cassació interposats tant pel Ministeri Fiscal com pels quatre agents condemnats i pels propis Portu i Sarasola, els qui van ser condemnats al maig del passat any a 1.040 anys de presó per l'atemptat contra la T-4 de Barajas en el qual van morir dos ciutadans equatorians.

L'Audiència Provincial de Guipúscoa va condemnar el passat 30 de desembre per tortures greus i lesions als agents i els va imposar 8 anys d'inhabilitació absoluta, mentre que va absoldre als altres onze guàrdies civils dels càrrecs que se'ls imputaven.

La sentència va fixar una pena de quatre anys i mig de presó per al sergent J.C.G., responsable del dispositiu policial, per delictes de "tortures greus i lesions", i el va castigar a més amb 8 anys d'inhabilitació absoluta i una pena de vuit dies de localització permanent.

Així mateix, va imposar dos anys i mig de presó per al guàrdia civil J.I.M, i dos anys per als guàrdies S.G.A. m. i S.M.T., als quals va condemnar també a vuit dies de localització permanent. La resolució incloïa una indemnització de 18.000 euros per a Igor Portu i una altra de 6.000 euros per Sarasola pel "dany físic i psíquic causat".

L'Audiència guipuscoana va considerar provat que aquests agents van insultar, van amenaçar de mort i van copejar als membres alliberats del comando 'Elurra' d'ETA en el procés de la seva detenció i en els diferents trasllats.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1