Dimecres, 21 de desembre de 2011 | 12:26
Vostè es troba a: Inici > Política >

Els funcionaris tornen a carregar amb gran part de les retallades

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Govern presenta uns pressupostos de 2012 molt restrictius
Els funcionaris tornen a carregar amb gran part de les retallades
20/12/2011 14:37
9mes-colell
El Govern de Catalunya ha presentat els seus comptes per al proper any, que segueixen amb les retallades, que en aquesta ocasió se centren en el salari dels funcionaris. A més, també s'ha d'imposar un euro de taxa per cada recepta que s'imprimeixi, cobrar als turistes, vendre patrimoni i pujar els impostos indirectes. Els directes no es toquen.
El conseller d'Economia i Finances, Andreu Mas-Colell, ha presentat aquest dimarts en el Parlament els comptes, que tornen a estar marcades per l'"austeritat", per complir amb l'objectiu de dèficit de l'1,3% del Producte Interior Brut (PIB) a la fi de 2012.

Després de reunir-se amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, a qui ha lliurat els comptes en un dispositiu USB, Mas-Colell ha avançat que en aquesta ocasió, la despesa no financera i no finalista només es redueix en un 0,7% respecte a l'exercici anterior.

El sector públic català, format per la Generalitat i les seves empreses i organismes públics, comptarà el 2012 amb 831 llocs de treball menys en relació a 2011. En total, el sector públic català s'emprarà en 2012-230.182 persones, davant les 231.013 de 2011.

De tots els empleats públics, 207 seran alts càrrecs (quatre menys que el 2011); 201, personal eventual (dos menys); 115, alt personal directiu de les entitats del sector públic (20 menys); 167.965 seran funcionaris (148 menys, fruit majoritàriament de jubilacions), i 61.694 places de personal laboral (657 menys).

En la presentació dels pressupostos del 2011 al Parlament, el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha assegurat que "no hi ha reducció de personal" sinó que la disminució de la despesa en personal es fa per l'increment d'hores treballades i les reduccions salarials.

Catalunya preveu recaptar 102 milions amb la taxa universal d'un euro per recepta

Tots els catalans hauran de pagar a partir de l'1 de gener un euro per cada recepta farmacèutica que dispensi la sanitat pública, i amb aquesta mesura, es preveuen recaptar 102 milions.

Mas-Colell ha assegurat que per ara aquesta taxa serà universal, encara que ha obert la porta a que al llarg de l'exercici, el Goven pugui dictaminar que determinats col · lectius que no ha concretat puguin no haver d'abonar aquesta taxa.

El Govern preveu augmentar els seus ingressos pujant taxes i venent patrimoni

A més, la Generalitat preveu augmentar els seus ingressos en 1.608 milions durant 2012 a partir de la creació de noves taxes, la pujada d'altres i la venda o concessió de patrimoni-edificis i altres inversions com participacions en empreses-. En concret, el conseller ha avançat que Catalunya aplicarà una taxa turística sobre els allotjaments turístics, un augment del tipus impositiu sobre les benes minoristes d'hidrocarburs i una taxa per expedició de recepta farmacèutica a la qual el Govern anomena 'tiquet moderador' que, segons preveu l'Executiu, aportaran cadascuna 100, 130 i 100 milions respectivament.

Impostos directes es mantenen, els indirectes augmenten

El Govern ha avançat també que mantindrà els actuals tipus impositius de l'IRPF a les rendes més altes, mentre que incrementarà els tipus de l'impost d'actes jurídics i documentats i l'import de les taxes per sobre de l'increment general per sumar a les arques de la Generalitat 72,5 i 4 milions respectivament.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1