Dimecres, 21 de desembre de 2011 | 12:39
Vostè es troba a: Inici > Política >

Navarro manté a Nadal i Iceta al capdavant del grup del PSC en el Parlament

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Serà ell qui decideixi el suport als pressupostos
Navarro manté a Nadal i Iceta al capdavant del grup del PSC en el Parlament
20/12/2011 08:57
Pere Navarro, alcalde de Terrassa
El nou primer secretari del PSC, Pere Navarro, mantindrà a l'ex conseller i ex alcalde de Girona, Joaquim Nadal, i a l'ex viceprimer secretari, Miquel Iceta, al capdavant del grup del PSC en el Parlament. A més, ja ha tingut el seu primer contacte amb Artur Mas.
D'aquesta forma, almenys ara com ara, Navarro opta per la continuïtat en el grup parlamentari del 'nou PSC' després del congrés d'aquest cap de setmana, ja que Nadal seguirà sent cap de l'oposició i president del grup i Iceta portaveu.

Aquesta ha estat una de les primeres decisions que ha pres la nova executiva del PSC, que s'ha reunit per primera vegada aquest dilluns.

Per contra, els portaveus adjunts en el Parlament sí que podrien canviar, responsabilitats que ara ostenten Jaume Collboni, Rocío Martínez Sempere i Laia Bonet: els dos primers surten reforçats del congrés ja que Collboni ha assumit l'àrea de Comunicació i la portavocia del partit, mentre que Sempere forma part del 'nucli dur' i a més, serà la portaveu del PSC en temes econòmics, un assumpte que ara està en l'ordre del dia.

L'alcalde de Terrassa vol una coordinació perfecta entre la direcció del partit i el grup parlamentari, per la qual cosa hi haurà trobades periòdiques i contacte permanent. A més, Navarro ha indicat que en qualsevol cas, la decisió sobre l'eventual suport del PSC als pressupostos de Mas la prendrà ell personalment, per ser el primer secretari i per tant líder del partit.

També ha confirmat que el parlamentari al Congrés Francesc Vallès seguirà ostentant la responsabilitat de coordinador dels diputats i senadors del PSC a Madrid.

Primer contacte amb Mas

Navarro ha indicat que ja ha tingut el seu primer contacte com a primer secretari amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i pròximament es reuniran, com també mantindrà entrevistes amb els líders de la resta de partits de Catalunya.

L'alcalde de Terrassa ha tornat a tendir la mà al Govern, recalcant que pot haver-hi acord sobre els pressupostos de 2012 i altres qüestions però el gabinet d'Artur Mas ha de fer concessions, com a pujades d'impostos, polítiques d'estímul de l'economia i abandonar la política de "retallades indiscriminades".

El nou PSC vol seguir sent un partit d'oposició responsable i que no estarà "darrere de les pancartes" en contra del Govern, al mateix temps que també fa seva la necessitat d'un millor finançament per a Catalunya, ja que la solidaritat interterritorial no pot ser limitada.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1