Dimecres, 21 de desembre de 2011 | 12:23
Vostè es troba a: Inici > Política >

Rubalcaba diu que els números "no hi ha per on agafar-los"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
ICV tem una legislatura "molt dura en termes socials" i ERC proposa un front català
Rubalcaba diu que els números "no hi ha per on agafar-los"
20/12/2011 19:41
9Alfredo Pérez Rubalcaba al Congrés
Alfredo Pérez Rubalcaba s'ha compromès a oferir una "oposició responsable", encara que ha lamentat que, després dels anuncis fets al Congrés per Rajoy els nombres "no hi ha per on agafar-los". Per la seva banda, Iniciativa ha assenyalat que es tem una legislatura "molt dura en termes socials".
El president del Grup Parlamentari Socialista Rubalcaba ha comparegut davant els periodistes després de la investidura de Rajoy per advertir que a aquest se li ha acabat el temps "de parlar" i que ara ha d'"actuar" i "explicar el que va a fer". És més, s'ha mostrat convençut que l'acció de govern del PP tindrà "molt poc que veure amb el que es va dir en l'oposició i en la campanya electoral".

Al seu judici, que Rajoy digui que ha d'esperar a veure "els números" són "pretextos sense més" i en els seus primers decrets "alguna cosa hauran de dir" perquè, després dels anuncis fets al Congrés per Rajoy -retalla de 16.500 milions d'euros de despesa i, alhora, exempcions fiscals- els nombres "no hi ha per on agafar-los".

A més, ha reiterat la línia bàsica del seu discurs de dilluns, que el PSOE pretendrà demostrar aquesta legislatura que "es pot fer una oposició diferent" a la qual ha fet el PP, "que no crispi", que permeti un "debat racional" i que margini "si pot ser els insults" que, encara que donin "vida" al Parlament "empobreixen en el fons la vida política".

No obstant això, ha deixat clar que una oposició "responsable", com la qual el PSOE li hagués agradat tenir del PP "en els últims anys", és "perfectament compatible" amb una "defensa ferma" dels valors i principis del projecte socialista, als quals no pensa renunciar.

ICV tem una legislatura "molt dura en termes socials"
El portaveu d'ICV al Congrés, Joan Coscubiela, tem que la X Legislatura va a ser molt dura en termes socials i econòmics i també que la majoria absoluta del PP es torni en "absolutísima", ja que ha percebut que al recentment investit president del Govern, Mariano Rajoy, li molesta escoltar coses amb les quals no està d'acord.

En declaracions en la Cambra baixa, Coscubiela ha lamentat que el debat d'Investidura hagi acabat com va començar amb crides a l'austeritat però sense una sola paraula de Rajoy demanant esforços als sectors més poderosos i amb una tendència a proposar reformes "no ja des d'una perspectiva ideològica, sinó gairebé teològica".

Amaiur replica que hi ha governs que "no tenen les mans netes"


El diputat d'Amaiur Iñaki Antiguitat ha censurat que Mariano Rajoy els ha contestat al Congrés com un ministre de l'Interior i no com un estadista en el debat d'investidura del president del Govern, al mateix temps que ha assegurat que no van a acceptar classes de democràcia perquè, segons ha dit, hi ha els qui no tenen les mans netes, com els governs, en matèria "de vulneració de drets humans".

"Hi ha qui diu que els nostres passos són insuficients, però a força de molts insuficients ens apropem a la suficiència" -ha defensat Antiguitat- enfront d'uns "altres que no crec que tinguin les mans netes en les responsabilitats polítiques, començant per la dels propis governs que hi ha hagut en temes de vulneració de drets humans". "Estic parlant que aquí ningú pugues des dels cotons venir a criticar als altres", ha apuntat.

A més, ha explicat en roda de premsa que el seu grup s'abstingut en la votació d'investidura per no participar en la conformació del Govern, si bé ha aclarit que la coalició abertzale radical està "en les antípodes" del discurs del líder 'popular'.

"L'abstenció és una forma de dir que no anem a formar part de la governabilitat amb tot el respecte a aquesta institució igual que nosaltres demanem respecte a les nostres institucions, a les d'avui i a les de demà. És una postura davant l'elecció del president del Govern, no anem a ser participis ni a tractar d'obstaculitzar. Si algú em pregunta pel discurs de Rajoy, la resposta és no", ha explicat.

ERC demana un front comú

El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha fet una crida a totes les formacions catalanes que han votat en contra de la investidura de Mariano Rajoy com a president del Govern, per formar un front comú que es "planti" davant la proposta "tan escassa i poc resolutiva" per a Catalunya del líder 'popular'.

Per a Bosch, Rajoy no ha contemplat "en cap moment de debò" les aspiracions catalanes durant les dues sessions del Debat d'Investidura i ha reconegut que no li sorprèn que no hagi rebut el suport de cap partit català representat en la Càmera (ERC, CiU, PSC i ICV).
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1