Dimecres, 21 de desembre de 2011 | 12:31
Vostè es troba a: Inici > Política >

El Govern es mostra comprensiu amb Rajoy

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Homs creu que Rajoy no concreta les seves mesures perquè desconeix la situació econòmica
El Govern es mostra comprensiu amb Rajoy
20/12/2011 10:41
Francesc Homs en la roda de premsa
El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat aquest dimarts que creu que si Rajoy encara no dóna concrecions és perquè no té coneixement de la situació de les arques públiques, una situació que, segons ha recordat, la va viure CiU fa un any. A més, ha demanat un tracte especial per a Catalunya.
Homs ha considerat que el motiu pel qual Rajoy encara no dóna concrecions és que no té coneixement de la situació de les arques públiques, una situació que segons ha recordat, la va viure CiU quan va accedir a la Generalitat, i després es va conèixer que el dèficit previst no era del 2,4% com havia dit el tripartit sinó de gairebé el doble, del 4,2%.

Malgrat això, ha demanat al futur president del Govern que doni una major concreció sobre com es traduirà la retallada de 16.000 milions que ha anunciat al pressupost públic.

En declaracions a RNE recollides per Europa Press, Homs ha sol·licitat a Rajoy que pagui al més aviat possible els diners que l'Estat deu a Catalunya, una cosa que no requereix d'aprovar noves lleis, sinó que és simple voluntat política.

"No estem parlant de res que no es conegués fa temps", ha assegurat Homs, sobre els diners que l'Estat deu a la Generalitat.

Quant a la voluntat de Rajoy de procedir a una simplificació administrativa que unifiqui les diferents diferències que poden haver-hi entre comunitats autònomes, Homs ha llançat un advertiment: "Igualtat és tractar les coses diferents quan el són", defensant el fet diferencial de Catalunya i el seu poble.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1