Dimecres, 21 de desembre de 2011 | 12:25
Vostè es troba a: Inici > Municipis >

PSC i ICV pacten els pressupostos de L'Hospitalet, sense tele però amb ràdio

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La Televisió tancarà el 31 de desembre
PSC i ICV pacten els pressupostos de L'Hospitalet, sense tele però amb ràdio
20/12/2011 12:59
Monument de L'Hospitalet
Els grups municipals del PSC i ICV-EUiA han aprovat el pressupost municipal de L'Hospitalet de Llobregat per a l'any 2012 amb el que mantenen el pacte de govern que els ecosocialistes van amenaçar amb trencar si es produïen acomiadaments a la ràdio municipal, que seguirà en antena.
El pressupost per 2012 és de 193,4 milions d'euros, un 4% més que aquest any, i inclou un increment de la despesa en polítiques socials i de seguretat, un increment de la pressió fiscal per incrementar els ingressos, i el manteniment dels 24 llocs de treball de Ràdio L'Hospitalet -que depèn de l'empresa municipal La Farga-.

Televisió de L'Hospitalet deixarà d'emetre a 31 de desembre després de finalitzar la concessió a l'empresa que gestiona el servei, mentre que Ràdio L'Hospitalet continuarà les seves emissions amb la plantilla actual i al llarg de 2012 es redefinirà un nou model de mitjans de comunicació amb l'objectiu de reduir el seu cost i que girin entorn d'Internet.

El portaveu d'ICV-EUiA, Alfonso Salmerón, s'ha felicitat perquè el PSC hagi acceptat les seves condicions "que no hi hagi acomiadaments en les plantilles municipals i que es reformulin els mitjans de comunicació" ja que, en cas contrari, els ecosocialistes havien assegurat que deixarien als socialistes en minoria en el consistori.

La tinent d'alcalde d'Economia, Mercè Perea, ha explicat que l'Ajuntament potencia l'esforç als programes que afavoreixen la "igualtat social" com el Servei d'Atenció Domiciliària, amb un increment del 35%, o de les ajudes a les famílies més necessitades, que gairebé es doblega.

En el capítol d'inversions hi haurà 6,3 milions d'euros per al desenvolupament de les actuacions previstes en les lleis de Barri de Collblanc-La Torrassa i La Florida-Pubilla Casis i en el Pla Urban per al barri del Gornal.

El pressupost de L'Hospitalet per 2012 ha tirat endavant gràcies als vots de PSC i ICV-EUiA, mentre que el PP, CiU i PxC han votat en contra amb crítiques a l'augment de l'IBI per part del portaveu popular, Juan Carlos del Rio, que també ha acusat a l'equip de govern d'oferir un "lamentable espectacle" en la negociació pressupostària.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1