Dijous, 22 de desembre de 2011 | 11:13
Vostè es troba a: Inici > Societat >

"No és racisme, és odi", diu el director d'una revista nazi

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El fiscal demana quatre anys i mig de presó
"No és racisme, és odi", diu el director d'una revista nazi
15/11/2011 19:47
Revesteixi Intempèrie
EP.- El director de la publicació 'Intempèrie', Luis Antonio G.R., relacionada amb el partit d'extrema dreta Estat Nacional Europeu que presidia, ha declarat aquest dimarts a la Ciutat de la Justícia que el que sent "no és racisme, és odi", després de ser preguntat per si era racista.
Luis Antonio G.R està acusat d'un delicte de difusió d'idees genocides i un altre contra els drets fonamentals i les llibertats públiques, pels continguts de la revista: una publicació bimensual de quatre pàgines i 500 exemplars.

El fiscal manté la pena de quatre anys i mig de presó per a ell -que ha reconegut els fets- i de dos anys i mig per als altres dos imputats, presumptes col·laboradors de 'Intempèrie', a més d'una multa de 7.200 euros per a cadascun.

Segons l'escrit de l'acusació, la publicació més enllà de ser portaveu d'uns postulats polítics, integra articles d'opinió que "neguen i banalitzen" l'Holocaust nazi de la Segona Guerra Mundial, amb referències humiliants cap al poble jueu.

Els acusats Diego Luis B.J. i Andrés P.D -el primer militant del partit i presumpte membre del consell de redacció i el segon només col·laborador- no han reconegut haver escrit els passatges més durs dels articles amb la seva signatura en els quals, per exemple, es qualifica als homosexuals de "degenerats", o es refereixen a la immigració com "una infernal torre de Babel" i "un zoològic".

Andrés P.D s'ha defensat amb arguments com "el racisme no és una opinió ni un sentiment, són fets sobre les persones", mentre Diego Luis B.J es mostrava sorprès de ser ratllat de racista quan, segons diu, la seva dona és sud-americana.

La defensa ha apel·lat a la indefensió dels seus clients després que el fiscal hagi modificat part del seu escrit, i hagi afegit que la pàgina web feia de plataforma per difondre l'ideari del partit, i que la trivialización de l'Holocaust dels articles ho justifica.

En el judici, que ha durat més de quatre hores, han declarat nou testimoniatges entre ells militants del partit, col·laboradors de la revista i agents de policia que van investigar la vinculació entre els imputats i la revista.

La jutge ha convocat a les parts per al proper 2 de desembre a la Ciutat de la Justícia, quan presentaran els seus informes definitius.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1