Dijous, 22 de desembre de 2011 | 13:49
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

"Ara, banca ètica"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Pere Nieto Diaz
"Ara, banca ètica"
Pere Nieto
18/12/2011 22:04
Darrerament he estat molt més conscient de la necessitat d’anar fent canvis personals que em permetin ser més coherent amb allò que defenso. En aquest sentit m’he incorporat recentment a dos projectes que considero que són importants. I ho són perquè m’afecten personalment i contribueixen a avançar en un model de societat més proper al que defenso políticament des de l’esquerra verda. Per una banda formo part d’una cooperativa de consum ecològic i responsable del Poblenou i per altra banda m’he incorporat al projecte FIARE (projectefiare.cat), que promou una banca ètica a casa nostra.

Un element fonamental de la greu crisi financera que estem vivint és la banca tradicional, tothom ho sap. Potser ha arribat el moment de prendre una decisió, potser cal començar a trencar una estructura que afavoreixen un model social que detesto. Hi ha opcions personals per contribuir a un nou model econòmic i social. En finances penso igual que en política. No podem quedar-nos al carrer queixant-nos del govern i denunciant les seves retallades; cal canviar el govern. En el sistema bancari igual, no podem seguir lamentant l’actuació de la banca tradicional i no buscar solucions alternatives. És per això que estic recolzant el projecte de FIARE en col•laboració amb la Banca Popolare Etica d’Itàlia. I ara és un bon moment per recolzar aquest procés ja que s’està culminant el procés de consolidació que permetrà un sistema cooperatiu que pugui oferir tots els serveis bancaris necessaris. I ho vull fer en un marc cooperatiu que em garantirà un seguiment democràtic i un compliment estricte dels principis ètics que han de regir la Banca Ètica. I perquè no dir-ho ho faig sense por, perquè confio en la gent que està tirant endavant el projecte i perquè a més les incerteses actuals sobre el model financer actual no em garanteixen tampoc la plena seguretat.

Tenir un major control de la nostra vida i del nostre consum és un pas necessari per consolidar alternatives socials. En aquest sentit les cooperatives de consum i les cooperatives de banca ètica són eines molt important i amb una gran projecció de futur. Com diu la mateixa entitat volem navegar en les turbulentes aigües de les finances, però ho volem fer a contracorrent. Val la pena saber que els meus diners estan contribuint a un finançament alternatiu i que al costat de molta altra gent podem construir espais econòmics alternatius i viables.
Pere
20/12/2011
Novetats: El Govern basc ha atorgat a FIARE el Premi «Ignacio Ellacuría» 2011 de cooperació al desenvolupament, dirigit a reconèixer l’aportació d’organitzacions, col·lectius i persones individuals, de dins i fora d’Euskadi, en la lluita a favor de la igualtat i la justícia entre els pobles i per la superació de la pobresa, així com al fet de donar difusió d’aquests problemes, tot contribuint a la sensibilització de la societat. El Premi va ser instituït pel Govern basc l’any 2008 en memòria d'Ignacio Ellacuría, jesuïta i teòleg del moviment de la Teologia de l’Alliberament, assassinat per l’exèrcit d'El Salvador l’any 1989 per la seva lluita en favor dels més desfavorits. Aquest premi, que té una dotació material de 15.500 euros, s’entregarà el proper 26 de desembre a la seu de la presidència del Govern basc a Vitòria-Gasteiz. Aquest guardó concedit a FIARE representa també un important reconeixement institucional a totes les persones i entitats socials que estem implicats en la construcció social d’una banca ètica i alternativa al servei de les persones i fent-la possible. És per això que volem compartir amb tots vosaltres la nostra satisfacció, la qual ens encoratja enc
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1