Dijous, 22 de desembre de 2011 | 13:52
Vostè es troba a: Inici > Política >

Ana Botella, alcaldessa de Madrid el 27 de decembre

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La dona d'Aznar substitueix a Gallardón
Ana Botella, alcaldessa de Madrid el 27 de decembre
21/12/2011 22:47
9Ana Botella, alcaldessa de Madrid
EuropaPress.- Ana Botella, dona de l'expresident del Govern José María Aznar, es convertirà el 27 de decembre en la primera alcaldessa de la ciutat de Madrid després de la dimissió d'Alberto Ruiz-Gallardón per donar el salt a la política nacional com a ministre de Justícia.
Alberto Ruiz-Gallardón ha presentat a les 8 hores davant el Registre de l'Ajuntament de Madrid la seva renúncia a l'acta de regidor i al lloc d'alcalde, una hora abans de prendre possessió com a nou ministre de Justícia.

A partir d'ara, s'obre un període de deu dies perquè el secretari del Ple informe a la Junta Electoral Central del canvi i perquè aquest òrgan indiqui al Consistori qui ha d'entrar com a nou regidor (Carmen Rodríguez Flores) i qui s'ha de presentar a una sessió d'investidura per convertir-se en regidor (Ana Botella).

A partir d'aquest moment, Botella tindrà com a màxim fins al 3 de gener per prendre possessió del seu nou càrrec, si bé Cobo ha assenyalat en declaracions als mitjans que la Junta de Govern ha decidit convocar per al dimarts 27 de desembre la sessió en la qual quedarà investida com a nova regidora de la capital.

Nascuda a la capital en 1954, va cursar estudis de Primària i Secundària en el col·legi religiós de les Mares Irlandeses i, després de finalitzar els seus estudis de Dret a la Universitat Complutense de Madrid, opositó al Cos Superior d'Administradors Civils de l'Estat.

Durant catorze anys va ocupar diferents llocs en l'Administració General de l'Estat, passant pel Ministeri de l'Interior, el Govern Civil de La Rioja, el Ministeri d'Obres Públiques, la Delegació d'Hisenda de Valladolid i el Ministeri d'Hisenda.

La seva notorietat va arribar quan el seu marit, l'expresident José María Aznar, va aconseguir La Moncloa i, sobretot, quan després d'abandonar la Presidència del país, ella es va incorporar a les llistes amb les quals el PP va concórrer a les eleccions de l'Ajuntament de la capital en 2003, amb Alberto Ruiz-Gallardón de cap de llista.

En el Consistori va començar ocupant la Regidoria de Govern d'Ocupació i Serveis a la Ciutadania durant quatre anys, protagonitzant sonades polèmiques per les seves opinions en temes de drets civils com el matrimoni homosexual, contra el qual es va posicionar afirmant que no es podien barrejar "peres amb pomes", o l'avortament.

Des de llavors, i ja en el càrrec de delegada de Medi ambient a partir de 2007, l'edil ha protagonitzat titulars en la premsa per altres afirmacions com que els captaires eren una "dificultat afegida" per mantenir neteja la ciutat, que a la capital hi havia contaminació perquè "l'aire es mou" o que als madrilenys "els asfixia" més l'atur que la pol·lució.

No obstant això, amb els anys que ha passat a l'Ajuntament també ha aconseguit comerciejar-se el respecte de molts dels seus companys --com el propi Gallardón, que en més d'una ocasió ha afirmat que seria "magnífica" en qualsevol responsabilitat que se li encomanés-- encara que també hi ha 'populars' que dubten de la seva capacitat de dirigir una ciutat com Madrid.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1