Dijous, 22 de desembre de 2011 | 13:59
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Els funcionaris no estan cobrant el 100% de la paga de desembre

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La Generalitat reté l'IRPF de tota la paga
Els funcionaris no estan cobrant el 100% de la paga de desembre
21/12/2011
9funcionaris
Els empleats públics de la Generalitat no estan cobrant el 100% de la paga de desembre. En la nòmina de desembre s'està retenint el 100% de l'IPRF de la paga extra de Nadal que els empleats públics no han cobrat i el pagament dels quals s'ha ajornat.
El dia 21 de desembre es farà efectiu un primer abonament corresponent a la mensualitat de desembre, més el complement de productivitat. No obstant això, cal tenir en compte que la retenció d'IRPF que s'aplicarà a aquest primer pagament correspondrà a la totalitat de les retribucions de la nòmina de desembre, inclosa la paga extraordinària. Aquesta circumstància fa que l'import líquid a percebre pugui ser, en una majoria de casos, inferior a la d'una nòmina d'un mes normal.

D'altra banda, el dia 28 de desembre s'abonarà la part de la nòmina corresponent al 80% de l'import brut de la paga extraordinària. Així, amb la percepció efectiva de l'import brut de la paga es compensa l'IRPF ja retingut el dia 21 de desembre. A partir de gener s'abonarà el 20% de l'import brut de la paga extraordinària restant.

Esquerra lamenta la situació

En un comunicat, Simó ha indicat que el Govern s'havia compromès a mantenir la paga de desembre, per la qual cosa ha lamentat aquesta decisió.

Segons Simó, el Govern al·lega motius informàtics i fiscals per retenir la totalitat de la paga extra, i ha instat al gabinet d'Artur Mas "de deixar de prendre decisions unilaterals" d'aquest tipus.

"És una decisió que el Govern hauria d'haver comunicat" amb anterioritat, ha indicat Simó, afegint que si la Generalitat té problemes de liquiditat, ha d'exigir a l'Estat que pagui els diners que li deu, i no fer recaure aquesta responsabilitat en les nòmines dels seus empleats.
Neus Muns
21/12/2011
Em sento com un titella en mans del govern. Poden fer i desfer el meu sou, guanyat dia a dia em el meu esforç, sense tenir en compte cap tipus d'acord : ens baixen el sou, ens retallen i en ajornen les pagues, ens treuen drets laborals adquirits : sexenis,fons d'acció social,cobertura de baixes,i un llarguísssim etc. I no podem dir res, sembla que a sobre els hem de donar les gràcies. No sé on hem arribat. Fa por, aviat treballarem per un plat de llenties al dia.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1