Dijous, 22 de desembre de 2011 | 14:01
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Els hotelers se senten "molt menyspreats" pel Govern

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Rebutgen la taxa turística
Els hotelers se senten "molt menyspreats" pel Govern
21/12/2011 11:37
Turistas en el gótico
EuropaPress.- El president del Gremi d'Hotelers de Barcelona, Jordi Clos, ha assegurat que el sector se sent "molt menyspreat" pel Govern, després que aquest dimarts hagi ratificat la implantació de la taxa turística a Catalunya.
En declaracions a Europa Press, ha acusat a l'Executiu d'haver impulsat el tribut "amb tot l'engany possible" i sense consultar al sector, que s'ha oposat a la mesura repetidament. "Estem davant una vaca que donava 10 litres i ara s'estrenyerà més perquè doni 15. Potser el que passa és que se'ns mor la vaca", ha advertit.

Clos ha avisat que aquesta taxa "posa en perill llocs de treball", i ha considerat una incoherència que CiU la impulsi després d'haver-la rebutjat en diverses ocasions a la capital catalana. A més, ha negat que la quantia de la taxa, que oscil·larà entre 1 i 3 euros, sigui insignificant, i ha sostingut que "aquesta mesura s'ha impulsat des d'Economia, i no des de Turisme".

"En la costa s'estan oferint hotels de quatre estrelles amb pensió completa per 48 euros, i això significa que no poden vendre-ho per 50 euros. Si es pogués, ja ho estarien fent", ha recalcat.

Contradicció amb el govern

Ha subratllat que el nou president del Govern, Mariano Rajoy, ha incidit en el seu discurs d'investidura en la necessitat d'impulsar el sector turístic com a motor econòmic del país, i ha retret a la Generalitat que no "escolti".

"És absurd posar un impost en aquest moment, amb una situació difícil en la qual baixen els preus i pugen els costos", ha censurat.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1