Dijous, 22 de desembre de 2011 | 13:52
Vostè es troba a: Inici > Política >

Soraya, peça clau del nou Govern; De Guindos, ministre d'Economia

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Rajoy nomena a 13 ministres, amb Jorge Fernández Díaz de Ministre d'Interior
Soraya, peça clau del nou Govern; De Guindos, ministre d'Economia
21/12/2011 19:57
Ministros de Mariano Rajoy
P. Alegre.- Mariano Rajoy ha comparegut aquest dimecres en una breu roda de premsa per anunciar el nom dels ministres del seu Govern, en el qual Soraya Sáenz de Santamaría veu premiada la seva fidelitat al líder popular amb la vicepresidència, el Ministeri de Presidència i la portavocía del Govern. A més, el català Jorge Fernández Díaz ocuparà la cartera d'Interior.
La majoria de noms que ha donat Rajoy ja es barrejaven i les primeres anàlisis parlen d'un govern fort, amb poca presència femenina i destacar la importància de Soraya Sáenz de Santamaría, que és l'única vicepresidenta.

Un dels llocs més importants i amb el qual més especulacions s'havien fet és el del nou titular d'Economia, Luis De Guindos, que com havia informat aquest diari era el favorit en les travesses. A ell li tocarà treure a Espanya de la crisi i emprendre una dura sèrie de retallades.

Hisenda s'ha independitzat d'Economia al nou Govern i serà dirigida per Cristóbal Montoro, un altre dels gurús econòmics del PP. Aquesta cartera es dirà Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques.

Per a Interior, Rajoy ha confiat en el català Jorge Fernández Díaz, que ja va ser Secretari d'Estat quan Rajoy dirigia Interior al Govern d'Áznar. El polític català és un home proper al president. En defensa se situa Pedro Morenes, qui va estar Secretari d'Estat de Defensa durant quatre anys.

Per al ministeri d'Afers exteriors el triat és José Manuel García Margallo, un històric del PP que porta 17 anys al Parlament Europeu, mentre que Alberto Ruiz Gallardón ocuparà la cartera de Justícia.

Al capdavant d'Indústria, Comerç i Turisme Rajoy aposta per José Manuel Soria, expresident del Cabildo canari. El nou president del Govern ha recuperat el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient, que dirigirà un antic titular de la cartera amb Aznar, Arias Cañete.

El sociòleg José Ignacio Wert dirigirà el Ministeri d'Educació i Cultura; mentre que Ana Mato s'encarregarà de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Foment i Ocupació i Seguretat Social també estaran en mans de dones. Ana Pastor substituirà a Pepe Blanco, mentre que Fátima Báñez dirigirà el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1