Redacció/ACN | Actualitzat el 22/12/2011 a les 13:31h

Morenés (Defensa) vol «lluitar per la defensa d'Espanya»

El nou govern espanyol situa la creació d'ocupació a l'eix del seu discurs

Traspàs de carteres entre Ramón Jáuregui i Soraya Sáenz de Santamaría, en presència de Mariano Rajoy. Foto: ACN.

El nou govern espanyol encapçalat per Mariano Rajoy té la creació d'ocupació a l'eix del seu discurs. Així ho han confirmat els nous ministres en l'acte de presa de possessió del càrrec. Però, paral·lelament, el nou titular de Defensa, Pedro Morenés, s'ha presentat com a garant de "tota col·laboració" perquè "la defensa d'Espanya i les forces armades tingui el prestigi, l'estima, els mitjans i l'agraïment de tota la societat espanyola". "Em tenen a la seva disposició per lluitar per la defensa d'Espanya, perquè tingui la categoria que ha de tenir", ha dit en un discurs molt breu, on ha assegurat que encapçala una de les "parts més estimades de la societat".

Al seu torn, la mà dreta de Rajoy, la vicepresidenta, ministra de Presidència i portaveu de l'executiu, Soraya Sáenz de Santamaría, ha dit que la lluita contra la desocupació serà al centre del debat i ha advertit que explicarà als ciutadans la situació actual amb realisme i sinceritat. El ministre d'Economia, Luis de Guindos, també ha reclamat "l'esforç de tots" per tornar al camí del creixement i de la creació d'ocupació.

Sáenz de Santamaría ha agraït a Rajoy la confiança que li ha dipositat i ha promès treballar amb "esforç", "constància" i "humilitat". També ha dit que el govern mantindria "diàleg" amb "totes les forces polítiques" i ha assegurat que explicaria a la ciutadania la situació amb "sinceritat i realisme" i fent-los "partícips i còmplices" de les solucions.

Decisions correctes

El nou ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha assegurat que Espanya "ha pres sempre les decisions correctes en els moments clau" i ha confiat que ara ho tornarà a fer. Ha alertat que "el moment és difícil" per la situació al mercat laboral i financer, per la pèrdua de competitivitat i per la conjuntura internacional.

Per això ha demanat durant al traspàs de cartera, que "l'esforç de tots" i la política econòmica "correcte" encaminin l'estat cap "als senders de la sostenibilitat" i "cap als nivells de prosperitat que no hauríem d'haver deixat mai".

Modernitzar el CGPJ i el TC

El nou ministre de Justícia, Alberto Ruíz Gallardón, ha defensat la necessitat de "modernitzar" l'administració que comana i dotar-la d'un "impuls reformador". S'ha compromès a incorporar judicis ràpids en l'àmbit civil, a simplificar els procediments, a reforçar l'oralitat i a desenvolupar la jurisdicció voluntària per descongestionar el sistema.

També ha anunciat l'elaboració d'un estatut de la víctima que reculli els seus drets i els mitjans d'accés a l'assistència social i psicològica. A més ha dit que milloraria la selecció, formació i carrera dels actual jutges i magistrats.

En aquest sentit ha anunciat que hi haurà canvis tant en l'òrgan de govern dels jutges, el Consell General del Poder Judicial, com en el Tribunal Constitucional, que ha anunciat que es renovarà "en consens amb l'oposició".

Apuntant al "nou centre de gravetat econòmica"

El nou ministre d'Exteriors, José Maria Garcia-Margallo, ha assegurat que treballarà amb "complicitat, consens i concòrdia" amb les forces polítiques i amb els agents econòmics i socials per enfocar conjuntament la política exterior espanyola.
El titular ha apuntat que dirigirà el ministeri amb "política d'estat" i ha ressaltat com a "nous temes de prioritat absoluta" els canvis a Orient Mitjà i al nord de l'Àfrica així com "el nou centre de gravetat econòmica" cap als països asiàtics.

A més, però, Garcia-Margallo ha definit com a prioritats el tractat intergovernamental que posa "la primera pedra de la nova Unió Europea" i els nous procediements com la disciplina pressupostària comunitària o l'estabilitat dels mercats financers.

Navega per les etiquetes

Pedro Morenésexèrcit espanyolDefensa

COMENTARIS

+2
-0
#Espanyaensroba i ens empobreix
Anònim, 22/12/2011 a les 14:09

http://www.youtube.com/watch?v=rkq4wsV3e_w


Catalunya és una de les últimes colònies que li queden a Espanya, tothom que ha pugut s'ha alliberat d'ells.

A que esperem els Catalans?
+2
-0
VISCA L'ESTAT CATALÀ
Anònim, 22/12/2011 a les 13:49
//*//

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

educaweb.cat


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: