Redacció Osona.com | Actualitzat el 20/12/2011 a les 14:20h

Carme Sallés serà declarada santa

El Sant Pare Benet XVI reconeix un miracle de la beata vigatana a Sao Paolo, on es va produir una curació miraculosa gràcies a la seva intercessió.

Maria Carme Sallés

La beata  Maria Carme Sallés i Barangueras  ja té el camí aplanat per accedir a la condició de santa, després que el Sant Pare Benet XVI hagi disposat aquest dilluns, dia 19 de desembre, que es promulgui el decret de reconeixement d’un miracle, on s'hauria produït una curació miraculosa gràcies a la seva intercessió. El 15 de març de 1998, el Sant Pare Juan Pau II ja la va beatificar. Ara, la data de la canonització es fixarà en el consistori (reunió de Benet XVI amb cardenals i bisbes) que se celebrarà el mes de febrer.

Carme Sallés va néixer a Vic el 1848, fou fundadora de les Concepcionistas Misioneras de la Enseñanza, congregació dedicada a l'educació de les dones i que es va estendre per Espanya, Itàlia i Brasil. Va morir a Madrid, el 25 de juliol de 1911. La seva ciutat natal ja li va rendir homenatge el 9 d'abril de 1999. Sallés és la primera dona que va passar a formar part de la galeria de vigatans il•lustres que presideix la Sala de la Columna de l'Ajuntament de Vic.


Una curació sense explicació científica

La religiosa ja tenia atribuït un miracle que li va permetre accedir a la condició de beata. Ara, amb aquest segon miracle, fa un salt qualitatiu i serà nomenada santa.

La darrera intersecció de la monja es va fer a Sao Paolo (Brasil), l’any 2000. “Una nena de tres anys va patir una isquèmia cerebral  que la va deixar totalment discapacitada. Tenia la boca torta, no es podia empassar la saliva, no tenia força a la cama...”, explica la mare Assumpció Valls, una monja catalana resident a Madrid que ha seguit tot el procés de reconeixement del miracle. “No podia prendre medicació i els metges van dir que no es podria recuperar. Només podia fer rehabilitació”, afegeix.

Sense una solució mèdica a la vista, els companys de l’escola de la nena i la seva família van fer una novena a la beata Carme Sallés. El cinquè dia de la novena, la nena es va recuperar. “I no li ha quedat cap seqüela. Normalment, els afectats continuen patint atacs epilèptics o altres problemes”, diu la mare Assumpció. “Ara és una nena de 15 anys, en perfecte estat de salut i amb un nivell acadèmic molt alt. Treu unes notes de 8.5 de mitjana”, conclou.

El procés fins arribar a la decisió final del Sant Pare, llavors, va passar per diferents comissions. La primera, una de metges, que va arribar a la conclusió, per unanimitat, que no hi havia cap explicació científica sobre la recuperació de la nena en només cinc dies. La segona comissió, de teòlegs, van atribuir el miracle, també per unanimitat, a la intercessió de la mare Sallés. Una darrera comissió, formada per bisbes i cardenals, va  corroborar el que havien afirmat metges i teòlegs.

Més informació de la congregació i de la mare Sallés

COMENTARIS

+0
-0
Ara...!
Josep M. Diéguez, 20/12/2011 a les 14:55
Ja sé d'on li ve la vena carlina, a en Quico!
+1
-0
JA DEIA JO
GARRIGA DE MANLLEU, 20/12/2011 a les 18:38
AI QUIQO SALLÉS, ET CONEIXIA L'AFICIÓ PER LES VERGES, I ARA DESCOBREIXO QUE TAMBÉ TENS LLIGAMS AMB LES SANTES. APA, QUE QUI HAGI D'ANAR DARRERA TEU, HO TE CLAR. PER CERT , SI ENS POSEM MALALTS I EL CONSELLER BOI VEU AQUESTA NOTICIA, ENS ADRECERA CAP UN CONVENT DE MONTGES A GUARINT-SE I AIXI PODRA TANCAR UNS QUANTS C.A.P'S. MÉS.
+1
-0
1 i prou?
Enric, 21/12/2011 a les 13:14
I de miracles "només" en va fer un? Si sabia curar aquesta malaltia, perquè no anava curant a tots els qui la patien? Perfecte per la nena eh! però vols dir que és cosa de la monja? Com diria aquell, jo crec que "és una enganyifa dels de dalt!"

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Edicions locals
Predicció Vic
dijous
-1°C  17°C
divendres
3°C  14°C
dissabte
1°C  12°C
Enquesta
Com han anat els lots de Nadal?
      Vots emesos: 7
educaweb.cat
Galeries de fotos
Vés a: Recordes aquell Nadal...

Recordes aquell Nadal...

Recull de galeries de fotos de les festes 2002-2011 (a dins de la notícia).

Arxiu històric
Humor
Vés a: Un caganer de Taradell

Un caganer de Taradell

Nova entrega d'humor d'en Mandanga (imatge ampliada a dins de la notícia).



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: