xarxa de comunitats

Amb motiu de la celebració del desè aniversari, al Fòrum Joan Alsina vàrem fer la revisió de la nostra llarga travessa. En vàrem remarcar els encerts i reconèixer els errors i les mancances; havíem posat massa  atenció en les nostres inquietuds i angoixes, a les nostres esperances i il·lusions.

Quan, aquest curs, ens vàrem proposar de reflexionar sobre el rol del capellà, va reaparèixer el toc d’atenció: el que havíem desenvolupat fins ara, amb tendència al clericalisme i a l’assumpció de tasques directives, ja havia caducat i calia dibuixar un perfil i una funció que s’avinguessin millor als principis democràtics, que han arrelat tan profundament a la cultura moderna.

 Tot just començada la feina, ja es van plantejar les coordenades bàsiques, que havien de marcar la ruta: el capellà, doncs, corresponsable i servidor, ha de fer camí amb les comunitats, sumant i potenciant les capacitats i carismes que l’Esperit escampa arreu. És el que ens reclama a tots el servei de l’Evangeli i la fidelitat al projecte de Jesús. Per tant, resultava prioritari acostar-se a les comunitats i, en tot cas, continuar la tasca conjuntament.

El pas següent venia rodat: contactar amb els grups o comunitats que es confessen cristianes per endegar, amb els que s’hi sentissin engrescats, un projecte de consolidació del moviment comunitari, amb la voluntat de fer i de refer la xarxa, de reforçar la seva identitat com a Poble de Déu.

Ens ha semblat, per tant, que valia la pena de trobar-nos amb representants d’aquests grups o comunitats, plantejar-los la qüestió i acordar, si sembla convenient, un pla de treball a diversos terminis, gràcies al qual puguem fer el projecte suggerit més amunt, nucli essencial del missatge cristià.

Que quedi clar que no pretenem dirigir ni governar cap nova associació, sinó treballar colze a colze amb sincera fraternitat per anar bastint una casa comuna, que tots tinguem com a nostra. Ja que no som pas pocs, però estem força dispersos, bastir un espai comú on trobar-nos per compartir i celebrar la fe en Jesús pot ser reconfortant.

Us preguntem, doncs, simplement si el projecte us sembla engrescador, si hi voldríeu participar i, si s’escau, quines condicions voldríeu posar sobre la taula per garantir la fidelitat de tots als objectius fonamentals. Pensem que el primer pas, com us hem dit suara, hauria de ser un trobada amb representants de cada grup o comunitat, a fi que, amb aportacions representatives de veritat, definíssim i concretéssim més afinadament els objectius i les fites.  Per afavorir una convocatòria adient, aniria bé que concretéssiu les vostres disponibilitats pel que fa als dies i als horaris de la trobada.

Moltes gràcies per l’atenció que ens heu atorgat. Confiem que voldreu acceptar la invitació o, si de cas, dir-nos com podríem modificar-la perquè us resultés atractiva.

 Fins aviat.

Atentament,

Fòrum Joan Alsina

desembre de 2010


Recomana aquest article
Imprimeix aquest article

Deixar un comentari