dimecres, 21 desembre 2011

Gestió forestal

Ahir, tots els alumnes de Ciències del món contemporani de 1r de Batxillerat van tenir l'oportunitat d'assistir a una xerrada impartida per Miguel Àngel Sobrino (Enginyer Tècnic Forestal) sobre el tema de la GESTIÓ FORESTAL.

Us deixem aquí, les impressions dels alumnes de Ciències de la Terra i del medi ambient de 1r de BAT."

XERRADA SOBRE LA GESTIÓ FORESTAL

Saldes, Cercs o Berga són les tres localitats de la comarca del Berguedà que podrien acollir un centre de consum de biomassa.  Així ho preveu l'estudi realitzat per l'enginyer tècnic forestal del Berguedà Miguel Ángel Sobrino,amb l'objectiu degestionar correctament els boscos i crear nous llocs de treball.

S'entén per gestió forestal les activitats que es realitzen al bosc amb l'objectiu de mantenir-lo, transformar-lo, obtenir-ne beneficis o reconstruir-lo.

El conferenciant ens va explicar que la biomassa no era més que una subproducció de la gestió forestal.

La fusta que ens resulta de la gestió forestal té diverses utilitats.

El procés que es segueix per dur a terme la gestió forestal és:

http://www.virtualplant.net/imagenes/info/madera.png

Seguidament ens va explicar que desprès de patir una erosió, ells eren els encarregats de fer unes estructures ja siguin naturals o artificials, perquè al llarg del temps no es produïssin més erosions però que encara s'hi conservés la natura.

Explicant l'aprofitament de la fusta, va afirmar que ells aprofitaven  el tronc dels arbres deixant les branques al bosc.

Per acabar va dir que tots aquests processos que duen a terme eren beneficiosos per a la població.