Salvador Cot | Actualitzat el 20/12/2011 a les 23:59h

Ioannes Carolus Rex Cataloniae

Tradicionalment, el nacionalisme basc -o, almenys, una fracció majoritària- ha mantingut com a possible i positiva la idea del pacte amb la Corona espanyola. Alguna cosa així com un híbrid actualitzat entre les lleis velles dels carlins i la Commonwealth britànica, que donaria com a resultat un estat basc sobirà que, tot i així, mantindria, de forma simbòlica, el rei d'Espanya com a cap d'Estat.

Darrerament, aquesta idea ha estat introduïda, amb un cert èxit, per alguns intel·lectuals catalans -Xavier Roig, per exemple- que han adoptat el pacte amb la Corona com la solució més pràgmàtica possible per a un catalanisme de tradició nítidament republicana, però cada cop més impacient.

La idea és atractiva, però no gaire viable. La família reial espanyola ha entrat en una espiral de descrèdit -quan Iñaki Urdangarin ni tan sols ha estat imputat encara- que de cap de les maneres no li permetria resistir una transformació de l'Estat d'aquesta magnitud. Abans que un pacte d'aquest tipus es pogués concretar, a Madrid el PSOE i el PP, amb l'aplaudiment d'Esquerra Unida i UPyD, proclamarien la III República. Així que quedaria una única sortida: considerar Joan Carles I com a, únicament, Comte de Barcelona.

L'escenari té la seva gràcia i ells, al capdavall, conservarien Baquèira i les passejades amb veler. Miravent, en canvi, ho tindrien un pèl més difícil perquè ahir es va saber que la neteja del palau costa més diners que la dels instituts de tota l'illa. No es pot tenir tot.

COMENTARIS

+1
-0
Ens calen més Baldoví
Anònim, 21/12/2011 a les 22:30
El discurs de Baldoví, un Diputat valencià de Compromis, al Congrés espanyol.

Gaudiu de la veu d'un poble.


http://www.vilaweb.cat/noticia/3963837/20111221/baldovi-meu-discurs-mal.html
+5
-1
Cortesia
Anònim, 21/12/2011 a les 20:13
Al marge de simpaties i antipaties , filies i fòbies , en son informatiu o opinatiu o desopilant , la correcció d’estil i la gramatical , llocs de naixement i residència o destinació o internament . Sisplau feu els vostres comentaris i regurgitacions , per cortesia envers el mitjà digital que us acull , en català .
+4
-18
JAJAJAJAJA
XxX, 21/12/2011 a les 18:31
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+13
-4
Narcisistes d`Aragò
Cartanya, 21/12/2011 a les 17:25
Cada de tan en tan, apareix el clàssic narcisista aragonès que escriu fal•làcies per si quelcom s`ho creu. Any 1137 de Novembre dia13, Abdicació de Ramir I, coma Rei d`Aragó. En virtut del casament de la seva filla Petronila amb Ramon Berenguer IV, Conta de Barcelona, el Rei li dona el regna i hi renuncia. Aquesta afirmació esta documentada en el Arxiu de la Corona Catalano-Aragonesa. Per últim estimat narcisista, les conquestes navals, les feren els aragonesos, amb l`ajut del Catalans?, per que amb costa de creure, però exposaré una conclusió de difícilment contradicció; al ARAGO amb prou feines sabien nadar al 1137, llavors com podien dirigí batalles navals o simplement navegar, per favor!!!!!!!. Fins el proper narcisista.


+5
-12
perdó
Anònim, 21/12/2011 a les 16:36
m'he tirat una llufa pudent. Mes es d'un català de socarrel, espero la sabreu gaudir.
+8
-3
Font Paulus, Nova monarquia catalana.
Anònim, 21/12/2011 a les 16:35
Doncs si no és sa actual Majestat Joan Carles, com a solució hi hauria el pretenent carlí o bé una nova dinastia catalana amb el gran patriota Josep Maria Vila d'Abadal i Serra com nou sobirà de Catalunya.
+8
-5
para: Anònim, 21/12/2011 a les 16:02
Anònim, 21/12/2011 a les 16:32
Después de leer tus comentarios creo que no eres quién para juzgar el rigor histórico de nadie. CReo que podrías aplicarte lo que dijo Machado: "Si cada español hablase de lo que entiende, y de nada más, habría un gran silencio que podríamos aprovechar para el estudio"
+14
-2
per Francesc Ametller
Anònim, 21/12/2011 a les 16:29
En el moment en què els comtes de Barcelona van deixar de jurar les nostres constitucions van deixar de ser els nostres prínceps. Aquest títol ara només és un títol nobiliari que exhibeixen els borbons per dret de conquesta. Ja no és res nostre.. com tantes altres coses l'han pres i desvirtuat.
+10
-5
para ARAGON ANTICATALANISTA
Anònim, 21/12/2011 a les 16:22
"Merced a la alianza con el REINO DE ARAGÓN, se fue configurando en torno al CONDADO DE BARCELONA lo que mucho más tarde se llamaría Cataluña" Per Déu!!! Si Guifré I de Barcelona ya era, a finales del siglo IX conde de Barcelona, de Girona, d'Osona, de Besalú, de Conflent, de Cerdanya y de Urgell. Ningún conde ha sido solo conde de Barcelona, todos (incluso el primer conde franco, Berà, que comenzó a gobernar en el 801) aglutinaban varios condados además del de Barcelona.
+6
-2
Després de Joan Carles, Carles!
Francesc Ametller, 21/12/2011 a les 16:10
Tenint en compte la pragmàtica de 1776 sobre matrimonis. El veritable príncep d'Asturies, després dels matrimonis desiguals dels fills dels reis de Castella-Aragó, és Sa Altesa Reial l'infant don Carles de Borbó-Dues Sicílies i Borbó-Parma duc de Calàbria.

Catalunya amb don Carles!

(hem de veure si és Carles V o Carles IX, segons si es compten els pretendents carlins)
+1
-6
ARAGÓN ANTICATALANISTA
Anònim, 21/12/2011 a les 16:02
Pensáis que sois muy rigurosos históricamente pero hijo mío, reducir el territorio catalán al condado de Barcelona es faltarle bastante a la verdad.
+7
-2
Amic Listos
Daní, 21/12/2011 a les 16:00
espero i desitjo que facis honor al teu nick. A naciodigital, pel que he pogut constatar de forma empírica, no es filtra cap comentari que es faci a les notícies o l'article de'n Salvador Cot. Tan bon punt es prem el botó 'Enviar comentari' aquest apareix de forma inmediata sense cap mena de mediació per part d'un moderador.

En el cas dels articles d'opinió, abans de publicar un comentari aquest ha de passar pel sedàs d'un moderador. Com sempre que hi ha intervenció humana, és inevitable la subjectivitat, tant per part del moderador com per part del moderat que sempre pot tenir la sensació d'un tracte discriminatori cap ell. Què hi farem, coses d'humans. En aquest cas, el dels comentaris moderats, et puc dir que moltes vegades no és que no es publiquin sinó que sembla que l'encarregat de moderar no té temps i poden arribar a trigar molta estona, fins i tot hores!

A títol personal, comentar que llegeixo moltes bestieses, ja sigui de la "part independentista" com de la "part unionista" per dir-ho d'alguna manera. Evidentment, hi ha més comentaris pro-independència que de la resta, però suposo que et deus fer càrrec que aquesta és, o almenys ho sembla, l'audiència majoritària d'aquest diari.
+6
-3
mori el borbó
Anònim, 21/12/2011 a les 15:59
Trobo que només pel greuge històric ja val la pena no voler saber res dels borbons a Catalunya. Si ens ajuden a la transició, d'acord... però després decapitats tots.
+5
-19
Listos.
Anònim, 21/12/2011 a les 14:39
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+4
-10
Monarquia, si
Anònim, 21/12/2011 a les 13:02
Totalment d'acord en mantenir la monarquia. Una III República, seria completament anticatalana.
+3
-13
fa goig
Anònim, 21/12/2011 a les 12:49
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+9
-13
AL TEU POBLE I NO T'OBLIDIS DEL CATXIRULO
FEIXISTA I NAZI!!!!!, 21/12/2011 a les 12:14
El hecho de no haber existido nunca el reino de Cataluña y si el condado de Barcelona duele mucho, incluso mañana.
ARAGÓN ANTICATALANISTA, 21/12/2011 a les 10:50
.
Merced a la alianza con el REINO DE ARAGÓN, se fue configurando en torno al CONDADO DE BARCELONA lo que mucho más tarde se llamaría Cataluña, el Conde Ramón Berenguer IV ni siquiera aportó el Condado de Barcelona, entre otras cosas, porque no tenía permiso: dicho territorio seguiría siendo francés hasta el Tratado de Corbeil.
.
.


http://aragonanticatalanista.wordpress.com/


.
+11
-5
ANTIARAGONES - garrulos sense identitat, comprats pels castellans. ruccs ja ja ja
ANTIARAGONES, 21/12/2011 a les 11:49
ARAGO, parlava català fins que els castellans el van invadir.
De fet els occitans i els catalans són germans però castilla amb la seva pudor de sempre els va trastocar. La CORONA DE CATALUNYA I ARAGÓ, mal anomenada d'aragó, en realitat només va ser el palauet de vacances de JAUME I que era de montpeller, la Catalunya NORD. I Barcelona ers un comptat de la casa de Carcassona que no tenia res a veure amb Aragó. Era una corona que vivia del mediterrani i dels catalans. Els Aragonesos van TRAIR els catalans quan es van assimilar a CASTILLA i ara NO SABEN NI EL QUE SÓN. En el fons ja són CASTELLANOS, perquè a Castellà se'n riuen d'ells . S'han polit la llengua aragonesa. El XAPURREAO es catala pur i dur i ni ells mateixos el saben conservar, perque són ruccs totals. En fi, que es quedin amb els seus monegros patrioteros que aqui a catalunya no ens interessen. I que es comprin una platja ! ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja

ARAGONESES DE LA BOINA, COMPRAROS UNA PLAYA , JA JA JA JA JA JA JA JA
+13
-5
garrulos sense identitat, comprats pels castellans. ruccs ja ja ja
ANTIARAGONES, 21/12/2011 a les 11:46
ARAGO, parlava català fins que els castellans el van invadir.
De fet els occitans i els catalans són germans però castilla amb la seva pudor de sempre els va trastocar. La CORONA DE CATALUNYA I ARAGÓ, mal anomenada d'aragó, en realitat només va ser el palauet de vacances de JAUME I que era de montpeller, la Catalunya NORD. I Barcelona ers un comptat de la casa de Carcassona que no tenia res a veure amb Aragó. Era una corona que vivia del mediterrani i dels catalans. Els Aragonesos van TRAIR els catalans quan es van assimilar a CASTILLA i ara NO SABEN NI EL QUE SÓN. En el fons ja són CASTELLANOS, perquè a Castellà se'n riuen d'ells . S'han polit la llengua aragonesa. El XAPURREAO es catala pur i dur i ni ells mateixos el saben conservar, perque són ruccs totals. En fi, que es quedin amb els seus monegros patrioteros que aqui a catalunya no ens interessen. I que es comprin una platja ! ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja

Però és que ara l'aragó no és ni un regne sino
+10
-2
L'hereu
Josep Brâut, 21/12/2011 a les 11:06
En morir Joan de Borbó, el títol de Comte de Barcelona hauria de passar a son fill Joan Carles, no? Però mai s'ha fet cap cerimònia de coronació, serà que no li va el tema.

Per cert, ni Josep de Bonaparte ni Amadeu de Savoia abdicaren del tron, així que els seus hereus conserven la legitimitat.
+21
-19
El hecho de no haber existido nunca el reino de Cataluña y si el condado de Barcelona duele mucho, incluso mañana.
ARAGÓN ANTICATALANISTA, 21/12/2011 a les 10:50
.
Merced a la alianza con el REINO DE ARAGÓN, se fue configurando en torno al CONDADO DE BARCELONA lo que mucho más tarde se llamaría Cataluña, el Conde Ramón Berenguer IV ni siquiera aportó el Condado de Barcelona, entre otras cosas, porque no tenía permiso: dicho territorio seguiría siendo francés hasta el Tratado de Corbeil.
.
.

http://aragonanticatalanista.wordpress.com/

.
.
+13
-3
Oi, oi, oi
Araki, 21/12/2011 a les 10:23
uy, uy, uy
Anònim, 21/12/2011 a les 09:01

Primer de tot no he dit "els aragonesos", sinó "el boinisme" aragonès. Tampoc no he dit els valencians, sinó "el blaverisme". Afortunadament d'aragonesos normals n'hi ha algun (ho certifico, n'he conegut), malgrat que pobrets passen molta vergonya amb la majoria de compatriotes que els ha tocat. De valencians normals encara n'hi ha més i segurament encara pateixen més que els aragonesos.

Segon de tot, el que volia dir amb la frase que em cites, és que el simple fet d'ostentar el títol de comte no volia dir que no fos tan sobirà com el rei perquè una cos és el títol i una altra el poder real darrera del títol, que depenia de l'estructura política de cada país.

De fet, el Rei d'Aragó era igual de sobirà, o sigui poc, que el Comte de Barcelona: tant com a Rei d'Aragó com en tant que Comte de Barcelona/Príncep de Catalunya, el sobirà estava limitat per les Corts, els Usatges i els Drets. La Llei per sobre del feudalisme.

En resum: els patriotes constitucionals de debò sempre hem estat els catalans-valencians-balears i els malauradament ara extingits per la via de la castellanització aragonesos. Els castellans són de tradició totalitària de mena: abans un rei absolut, ara un text sagrat. Suposo que el dia que els plantifiquin un tòtem a la Puerta del Sol es posaran tots a ballar al seu voltant.
+12
-2
per el uy, uy, uy de les 09:01
Anònim, 21/12/2011 a les 10:01
Si tots féssim com vostè encara aniríem penjats dels arbres i no hauríem evolucionat. Jo vaig anar al col•legi en castellà i canta’n el “cara al sol” i no per això no intento una miqueta d’escriure amb el meu idioma i li recordo que el World te un magnífic corrector que no es perfecte però fa la seva feina o sia que no hem faci com aquestos xarnegos que ens han vingut que diuen que els i fa vergonya de parlar el català perquè diuen que nosaltres ens riem d’ells.
+11
-2
Massoquisme
Daní, 21/12/2011 a les 09:50
No tinc manera de confirmar si es tracta del mateix usuari, jo diria que sí. Per cada article que publica en Cot, apareix un comentari despotricant d'ell d'un usuari que afirma avorrir en Salvador.

No és la meva intenció censurar ningú, que cadascú foti el que vulgui, però em sembla un exercici de sado-massoquisme innecessari per tothom. Jo tinc al·lèrgia als pins, i el que faig és fugir de les pinedes! La xarxa és, gairebé, inabastable, estic segur que tothom és capaç de trobar-hi un lloc on sentir-s'hi còmode.
+14
-2
Catalans
Corberan d' Alet, 21/12/2011 a les 09:15
Només als catalans els hi correspon la decisió de tenir un "Rei por la gracia de Dios",. A l'assemblea per redactar la Constitució Catalana ho discutirem.
Jo personalment, República. El rei per els espanyols. Es un regal de reis.......
+12
-3
Enhorabona a Compromís
Anònim, 21/12/2011 a les 09:14
Magnífic el paper, ahir, de Compromís al Congrés de diputats espanyol. Un sol diputat, Joan Baldoví, en uns pocs minuts, va remoure la profunditat de les clavegueres de la "comunitá" i de l'estat espanyol. Compromís va posar realment nerviós un flamant Rajoy i tota la corruptel·la del PP de València (que no valencià). Felicitats des de Catalunya.
+3
-20
humor
Anònim, 21/12/2011 a les 09:10
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+10
-3
No volem reis, volem lleis
Ivan.N, 21/12/2011 a les 09:08
Conservar un rei imposat per un dictador i que sempre ha estat contra Catalunya, per molt que diguin, que te la poca vergonya de dir que el Castellà mai va ser llengua d'imposició, es simplement de manicomi. Ens ha costat 300 anys desempallegar-nos d'Espanya i de la seva monarquia que ens va arravatar la nostre llibertat i el nostre país (amb tot lo que hi havia dins), i ara que farem? abaixar el cap, quedar-nos amb el rei "campechano", i oblidar-nos de la nostre republicà tan volguda, no senyors no, ara es hora de deslligar-nos per sempre d'una monarquia que ens va mutilar, i que es gasta en un dia el que 12 famílies catalanes en un any. Ja n'hi ha prou de pensar que els Catalans no podrem tindre el que vulguem.
Si volem republicà, tindrem republicà, i no nomes ho volem, a mes ens es el mes necessari.
+13
-6
per Anònim, 21/12/2011 a les 08:29
Anònim, 21/12/2011 a les 09:04
Cataluña no tenía rey porque era un principado civil y la máxima representación la ostentaba el conde de Barcelona (un usaje del año 1064 ya habla de él como del “princeps del principatus”). Por tanto, el conde, en Cataluña, era la máxima representación igual como en los territorios organizados como reinos lo era su rey. El conde debía jurar y cumplir las constituciones y las cortes incluso podían destituirlo si consideraban que no cumplía sus funciones (Juan II y Felipe II fueron destituidos y se nombró a otros como condes de Barcelona), cosa impensable en los absolutismos que dominaban casi toda Europa. Por eso era motivo de orgullo no tener rey: porque era sinónimo de no estar sometidos a un monarca absolutista.
+12
-2
"Compromís" valencià
Anònim, 21/12/2011 a les 09:02
M'estranya que aquest diari no parli de Compromís i de la intervenció del seu únic diputat a Madrid ahir. Va ser excepcional. I pels catalans de Països Catalans, un motiu d'orgull. Polítics com aquests són els que ens calen.
Ho he vist gràcies a Vilaweb, us ho recomano, són 5 minuts intensos.
+4
-12
uy, uy, uy
Anònim, 21/12/2011 a les 09:01
O sea, loa aragoneses hacen el ridículo diciendo

"com si el Comte de Barcelona hagués estat menys sobirà que el Rei d'Aragó."

Pero ahora usted dice que el Conde de Barcelona era soberano pero no tanto como otros? Eso no cuela ni con embudo.

Y si escribo en castellano, sencillamente es pq cuando yo fui al colegio nadie me enseñó a escribirlo. Prefiero escribir en castellano y hacerlo con pocas faltas de ortografía, que no en catalán y destrozarlo.
+12
-2
Depèn
Araki, 21/12/2011 a les 08:43
Depèn de què voleu dir. Ara us faré un comentari que espero que no us ofendrà: quan llegeixo el vostre comentari, en castellà, sento una certa aprensió... Inevitable, ho lamento molt. Els catalans, de fet i de llei, MAI no hem tingut rei, això és indiscutible.

A Catalunya, però, certament hi va haver un sobirà. Però reprenent el principi del meu missatge, cal anar amb peus de plom quan diem "sobirà", perquè (i això és perfectament documentat), el sobirà català, fins i tot al zenit del seu poder, no va ser mai un sobirà absolut, contràriament a com es va desenvolupar el sistema feudal a llocs com Castella i França.

L'exemple més clar (i per desgràcia, l'últim exemple històric) el teniu en la coronació del primer Borbó com a rei de Castella (per collons i sense més explicació) i com quan va venir a Barcelona, ho va fer per a que LES CORTS, després de jurar els Usatges i les Constitucions, l'acceptessin com a sobirà.

Els motius i les implicacions de tot plegat tenen ramificacions històriques, socials, polítiques i fins i tot econòmiques d'un gran abast.
+6
-4
Pqara el Araki de las 07:58
Anònim, 21/12/2011 a les 08:29
Usted ha dicho:

"Hi ha molt d'ignorant, sobre tot entre el blaverisme i el boinisme aragonès, que té tendència a fer el ridícul menyspreant el títol de Comte, com si el Comte de Barcelona hagués estat menys sobirà que el Rei d'Aragó."

Tiene usted toda la razón del mundo, los que dicen eso hacen el mismo ridículo que los que claman "CATALUNYA MAI HA TINGUT REI".

Si la nobleza catalana debía pleitesía y obediencia al Conde De Barcelona ¿que más da llamarle Conde, Rey, Kaiser, Zar, Principe,......?

¿El Conde de Barcelona tenía los mismos poderes que un Rey o no?

¿ENTONCES CATALUNYA TENIA REY O NO?
+14
-3
Impossible
Araki, 21/12/2011 a les 07:58
Això de la commonwealth borbona és més aviat el contrari del que pretèn el Sr. Roig.

És a dir, no només no ajudaria a fer la independència més fàcil, sinó que la impossibilitaria. És com allò del federalisme o l'autonomia: males idees, mal rebudes, permanentment combatudes (amb el desgast mental que comporta viure així), perquè en el fons es tracta de que els catalans repensem l'Estat Espanyol i que els espanyols hagin d'empassar-se un model que ni volen ni necessiten, només per satisfer els nostres traumes mentals. Al cap i a la fi, són els castellans qui han fet la guerra durant cinc segles per imposar-se militarment, econòmica, social i demogràfica, aconseguint-ho en gran part.

Siguem clars: és més laboriós i difícil reformar el Codi Penal que no pas declarar la independència. Només cal promulgar una Constitució Catalana que derogui l'anterior, si cal presentant-la com un restabliment i actualització dels Usatges il·legalment abolits pels borbons.

L'única justificació que tindria la hipòtesi Roig seria un cas en què els espanyols realment posessin com a condició indispensable per no fer gaire remor quan ens declarem independents (perquè no poden dir que no ens "deixaran" independitzar-nos), això de conservar el borbó de cap d'estat comú.

I encara rai: jo m'esperaria uns anys i un cop normalitzada la cosa, referèndum i aire, república catalana.

Però precisament perquè els espanyols saben que això seria molt probable que passés, mai no faran el ridícul de posar-ho com a condició ni d'acceptar-ho si ho proposem.

Per altra banda, el títol no seria el de Comte de Barcelona, sinó el de Príncep de Catalunya, que en aquest cas, dins del diguem-ne organigrama de la monarquia europea, tindria rang de comte. Hi ha molt d'ignorant, sobre tot entre el blaverisme i el boinisme aragonès, que té tendència a fer el ridícul menyspreant el títol de Comte, com si el Comte de Barcelona hagués estat menys sobirà que el Rei d'Aragó. Una altra collonada que acostumen a bramar els ignorants és aquella de que els catalans ens hem "inventat" això del Principat perquè només hi havia el Comte de Barcelona. És d'ignorants i fa una mica de cosa haver d'explicar coses com aqeusta a adults que s'atreveixen a opinar en públic, però el títol de "príncep" no vol dir "fill d'un rei", malgrat que molts fills de reis, sovint hereus, ostenten aquest títol. "Príncep" vol dir "sobirà", així de simple, i en sistemes complexos com l'europeu de fet pot correspondre a tota una sèrie de títols i dignitats nobiliàries diferents (en aquest cas com ja he dit, el Príncep de Catalunya és el Comte de Barcelona).

El problema amb "Comte de Barcelona" vindria donat pel fet que el títol al qual el Comtat de Barcelona estaria subjecte, el del Rei d'Aragó, ja no existeix: va ser abolit amb els decrets de Nova Planta. Per tant, una complicació més per a la hipòtesi monàrquica i tal com funcionen aquestes merdes nobiliàries, potser una de ben grossa.
+7
-3
...
Dani, 21/12/2011 a les 07:42
Qui vulgui rei que se'l pagui... I a mi no em fa falta, gràcies...

Per cert, sr. Cot, a qui es refereix quan diu "intel·lectuals"? Hi ha algú que NO ho sigui, d'intel·lectual?

Gràcies,

Salut!
+12
-3
Nooooo
Anònima, 21/12/2011 a les 07:41
Si el que volem és ensortir-nos dels Borbons!!


http://www.vilaweb.cat/editorial/3959830/urdangarin-juan-carlos.html
+14
-3
Exili
Johan, 21/12/2011 a les 07:30
Ni parlar-ne. A l'exili tota la família i els seu títols. Aquí, República i punt.
+12
-3
Obama
Anònim, 21/12/2011 a les 07:18
Seria preferible que Catalunya fos un estat mes dels USA que no el predio de Juan Carlos
+13
-3
2011
Anònim, 21/12/2011 a les 02:09
Si Catalunya considera que l'única sortida és fer Joan Carles I, Comte de Barcelona.

Catalunya no cal de cap Borbó per progresar. A què estan jugant? És que no hem après res de l'història, que fem ara com els crancs? Perque deixar un peu en el passat ranci i espoilador, perque no saltar amb els dos peus endavant?

Aleshores sorry. Això sería el summun. No comptin amb mi. Llavors, jo, ja m'aconseguiría la ciutadanía americana.
+25
-4
no sé no sé
pepet grill, 21/12/2011 a les 01:45
No sé, no sé... si compro la idea de tenir un descendent del Borbó, contra el qual els nostres avantpassats van fer una guerra fa prop de 300 anys...

M'ho hauria de pensar i repensar. I de moment la idea no em convenç.

INDEPENDÈNCIA

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

educaweb.cat


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: