Diumenge, 25 de desembre de 2011 | 12:36
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Can Ruti prediu el risc de mort davant una insuficiència cardíaca

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Amb un marcador pioner
Can Ruti prediu el risc de mort davant una insuficiència cardíaca
23/12/2011 12:59
Can Ruti visto desde el cielo
EP.- L'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, més conegut com Can Ruti, aplica per primera vegada al món un marcador per mesurar el risc de mort en pacients amb insuficiència cardíaca, que tenen un risc cinc vegades superior de morir respecte a la resta de la població, segons ha informat l'hospital aquest divendres.
Professionals dels Serveis de Cardiologia i Bioquímica de l'hospital i de l'Institut d'Investigació Sanitària Germans Trias i Pujol utilitzen en l'assistència des d'aquesta setmana aquest marcador per detectar amb una anàlisi complexa la concentració en sang d'una proteïna coneguda com ST2 que es produeix en altes quantitats quan el múscul cardíac està sofrint.

El marcador s'aplica per predir millor el risc de mort en aquest tipus de malalts que són pacients crònics a els qui es realitza un seguiment periòdic, i si el risc és alt, serà necessari fer-los un seguiment i un tractament encara més intensos.

La proteïna ST2 va ser identificada fa menys d'una dècada i en els últims anys diversos equips d'investigadors i clínics de tot el món, entre els quals es troba el citat centre, l'han estudiat fins a concloure que és útil per identificar als malalts amb insuficiència cardíaca que tenen un risc de mort alt.

En concret, l'equip de cardiòlegs i bioquímics del centre ha seguit durant tres anys els casos de 891 pacients de l'hospital amb aquest problema, fins a publicar un article entorn de la utilitat del marcador ST2, que aquesta setmana publica 'European Journal of Heart Failure'.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1