Dilluns, 26 de desembre de 2011 | 12:54
Vostè es troba a: Inici > Política >

El PP repeteix a l'ajuntament el seu afront a CiU a la Diputació de Barcelona

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Barcelona reclama a Esteve un concurs per triar el director del CCCB
El PP repeteix a l'ajuntament el seu afront a CiU a la Diputació de Barcelona
23/12/2011 17:32
9Alberto Fernández Díaz, PP
El PP ha repetit aquest divendres a l'Ajuntament de Barcelona la crítica a CiU pel nomenament a dit del nou director del CCCB. El partit d'Alberto Fernández Díaz ha presentat una moció per reprovar la decisió que ha tirat endavant i la crisi de Govern a la Diputació de Barcelona és cada vegada més evident.
Ajuntament de Barcelona ha acordat en el ple d'aquest divendres instar al president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve (CiU), a convocar un concurs restringit per triar el director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), després que aquest dilluns l'ens provincial anunciés que el nou director serà Marçal Sintes.

Com a la Diputació, que va votar la mateixa moció aquest dijous, el PP ha tret endavant amb el vot favorable del PSC, el contrari de CiU i abstencions d'ICV-EUiA i UpB -que integra a ERC-, una moció per reclamar el concurs i manifestar alhora la seva disconformitat amb el procediment de designació de Sintes, triat a proposició directa d'Esteve.

Àngels Esteller (PP) ha demanat un procés de selecció que valori el projecte i el model a desplegar en el CCCB, i després es valori la persona a ocupar la direcció: "Ara no ha estat així, s'ha nomenat unilateralment sense l'acord dels grups i discrepem del procés".

L'ex responsable de Cultura amb l'anterior Govern municipal, Jordi Martí (PSC), ha alertat del perill que corre el prestigi del centre amb la polèmica sorgida a partir del nomenament de Sintes, i ha exigit a l'Ajuntament que usi el seu 25% de representació en el consorci de gestió del CCCB per canviar la decisió.

A això ha respost el cinquè tinent d'alcalde i responsable de Cultura, Jaume Ciurana (CiU), qui ha assegurat que el CCCB és "suficientment potent" per no sortir perjudicat del procés, i ha retret a Martí que qüestioni la persona triada i no el mètode adoptat.

Jordi Portabella (UpB) ha qualificat de "baralla de pati de col·legi" la controvèrsia, mentre que Isabel Ribas (ICV-EUiA) ha criticat al PP perquè, al seu judici, la proposta es deu a un problema amb CiU al Govern de la Diputació.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1