Salvador Cot | Actualitzat el 25/12/2011 a les 00:42h

Mas és Macià o Montilla?

Deu tenir un fons trist, dirigir el PP català. A hores d'ara, la funció essencial d'Alícia Sànchez-Camacho i els seus companys és aprofitar l'ofec financer de la Generalitat per aconseguir objectius polítics, a mesura que van rebent indicacions des de Madrid. Si els bombers no cobren, potser es pot rebentar la immersió lingüística; si cal tancar quiròfans, potser es pot tancar Cavall Fort... Un fons trist, dèiem.

Per això cal valorar l'actitud de la nova ERC. Divendres, Oriol Junqueras i Artur Mas es van passar dues hores discutint sobre el futur del país. El més probable és que no se'n derivi res concret, d'aquesta conversa. Però, per primera vegada en molts anys, els màxims dirigents d'ambdós partits han estat capaços de dialogar sobre alguna cosa més que els greuges acumulats des dels anys noranta.

ERC ha presentat propostes concretes i viables i ofereix col·laboració lleial i estable al marge del PP. I només això ja és una actitud de país, que només perjudica els interessos de Mariano Rajoy i Alícia Sànchez-Camacho. O sigui que la pilota és a la teulada d'Artur Mas, que tard o d'hora haurà de decidir entre els exemples de Macià i Montilla.

COMENTARIS

+4
-1
Sr. Mas escolteU a ERC!
Anònim, 25/12/2011 a les 21:59
Sobretot a Puigcercós ! Ja portarà la bandera espanyola.
+0
-0
Em diran llibertat
Anònim, 25/12/2011 a les 21:36

http://www.youtube.com/watch?v=FP9wYoCLXSA&feature=fvsr


Quan em faci gran seré més forta

Em diran llibertat, com una Senyera onejant

I després ve, i després va

I després ve, oh

Nascuda en un tron, més forta que Roma

Una violenta tendència, nació de gent oprimida

Però és la meva Terra, tot el que he conegut

On jo he crescut, els carrers que nosaltres vàrem recòrrer

Fora de la foscor, jo vaig ser qui va arribar més lluny

Entre els més forts supervivents

Aprendre d'aquests carrers, que poden ser ombrívols

No acceptis la derrota, la submissió, la retirada

Així que estem lluitant, lluitant per menjar

I ens preguntem quan serem lliures

Així que pacientment esperem aquest dia gloriós

No està gaire lluny, però per ara diem

Quan em faci gran seré més forta

Em diran llibertat, com una Senyera onejant

Tantes guerres, venjances

Ells ens fan promeses, deixant-nos pobres

Jo els hi he sentit dir "el amor es el camino"

"L'amor és la resposta", Això és el que ells diuen

Però mira com ens tracten, ens fan ser massoques

Ens lliuren les seves batalles, i després ens enganyen

Ens intenten controlar, però ells no ens podran aturar

Perquè ens movem cap endavant com Els Segadors

Així que estem lluitant, lluitant per sobreviure

I ens preguntem quan serem lliures

Així que pacientment esperem aquest dia gloriós

No està gaire lluny, però per ara diem

Quan em faci gran seré més forta

Em diran llibertat, com una Senyera onejant

I després ve, i després va

I després ve, i després va

Quan em faci gran, seré més forta

Em diran llibertat com una Senyera onejant

I després ve, i després va

I després ve

I tothom ho estarà cantant

I tu i jo ho estarem cantant

I tots nosaltres ho estarem cantant

Quan em faci gran seré més forta

Em diran llibertat, com una Senyera onejant

Senyera, Senyera, com una Senyera onejant.
+3
-1
Artur Mas
Anònim, 25/12/2011 a les 20:43
i pilítics de Catalunya (amb poques excepcions) sou uns cobards, acomodats i venuts

esteu escanyant Catalunya i el poble Català per pagar puntual i servilment els tributs a espanya el vostra amo.

Catalans,feu-vos dignes de Catalunya.
INDEPENDÈNCIA
+2
-2
Mas=Montilla
Anònim, 25/12/2011 a les 20:31
Mas està més a prop de Montilla que de Macià, això no cal discutir-ho ni un sol minut...

Ni tancaments de caixes, ni pactes fiscals, ni insubmissions, ni res.....fins que no siguem un estat lliure i independent tot això és fer volar colomets...i més encara perdre el temps...un temps que és d'or....

De moment el sr Mas el mateix que en Montilla, deixar que Espanya ens escanyi i ens robi dia rere dia!
+3
-5
Mas és pitjor que Montilla perquè és de la burgesia traidora catalana.
Anònim, 25/12/2011 a les 19:18
Mas és pitjor que Montilla perquè és de la burgesia traidora catalana.
+3
-7
Arthur estadista.
Quim Jonc i Gil, 25/12/2011 a les 19:17
Doncs pel meu gust el nostre estimat lider no s'hi sembla ni a Macià ni molt menys a Montilla. S'hi sembla molt a Winston Churchill, quan va plantar cara als totalitaris, sang, suor, llàgrimes, fatiga, però al final la llibertat, per salvar la Gran Bretanya i lo imperi.
+10
-9
Excuses
Exvotant d'ERC, 25/12/2011 a les 13:17
Aquesta obsessió pel Grup Godó, com si fossin totpoderosos i ho decidissin tot, és típica dels antics càrrecs de confiança d'ERC. Els serveix per fer-se les víctimes d'una conspiració i dissimular la pròpia inutilitat i la subordinació al senador Montilla. Treballeu, si és que teniu ofici!
+17
-2
El preu?. Car , molt car
Moragues, 25/12/2011 a les 12:10
Encertadíssim el comentari que firma Araki, 25/12/2011 a les 02:50.
Lo del esclavatge a que el Grupo Godó sotmet als convergents es sabut des de l'inici dels temps, però MAI havia arribat a la dominació absoluta a la que ho ha fet en aquest últims anys. Cert es que CiU li deu un percentatge elevadíssim a la màfia Godiana , del status guanyador en que s'ha instal·lat en el darrer any , però ... compte amb el comte que s'ho cobra tot a preu d'or i CiU ja ha aconseguit el primer suspens en el primer any de la primera legislatura... compte nois , que caminar amb els calçotets als turmells es difícil i la caiguda mes que possible
+2
-6
vaja
Anònim, 25/12/2011 a les 11:53
els carlistes de segona generació i l'extrema dreta més rústica, el què ens faltava...
+8
-7
De moment
Anònim, 25/12/2011 a les 11:14
Mas és més valent que en Montilla.Com acabarà la cosa no ho sé.A CiU li ha faltat sempre sensibilitat social;veurem.Si el President és manté amb el cap fred i no fa cas dels eixelebrats que només ens han portat,històricament, a la ruïna i no fa fàstics d´unir-se al PP,si convé al país ,com a ERC,com als socialistes,sense cap mirament a ningú només que a Catalunya,segur que serà un gran president
+5
-6
Cal llegir la lletra petita.
Ex votant d'ERC, 25/12/2011 a les 11:05
Quant ERC et fa una oferta de colaboració, sempre, sempre, sempre cal llegir amb molta atenció la lletra petita, que segur que s'hi amaga alguna trampa...a no ser que la oferta la facin al P$C, a les hores, res!, tot resolt en questió de minuts.
+19
-3
PRIMER EL QUE ES PRIMER !!!!!
Anònim, 25/12/2011 a les 09:41
Abans que tot son CATALANS, i per tant volem el nostre ESTAT, despres ja decidirem els ciutadans si votem la NOSTRA DRETA, EL NOSTRE CENTRE O LA NOSTRA ESQUERRA, pero serà la nostra. VISCA CATALUNYA INDEPENDENT !!!!!!!!,per tant en aquest moment no hi ha dubte, nomes ens queda ERC, SI.
+4
-9
CATALANS, VOLEU CANVIAR EL DESTÍ DE CATALUNYA? AIXÍ ES FAN LES COSES!
Anònim, 25/12/2011 a les 09:39

http://www.vilaweb.cat/noticia/3965031/20111225/augmenta-pressio-putin.html


Augmenta la pressió sobre Putin
Gorbatxov li demana que dimiteixi després d'una multitudinària manifestació a Moscou

Xarxes socials.Envia l'articleImprimeix l'articleConverteix a PDF. Les denúncies de frau electoral i les peticions de dimissió contra el primer ministre rus, Vladímir Putin, no paren d'augmentar. Ahir, després d'una nova i multitudinària manifestació a Moscou que va aplegar desenes de milers de ciutadans d'edats i ideologies diverses (vídeo), l'ex-líder de la Unió Soviètica i premi Nobel de la Pau, Mihaïl Gorbatxov, va demanar a Putin que dimitís de manera immediata. Per Gorbatxov, en una entrevista a la ràdio russa, Putin ja ha governat massa: 'dos mandats com a president i un com a primer ministre; li aconsello que plegui immediatament'. Amb aquestes paraules, la implicació de Gorbatxov en les denúncies de frau electoral i en contra del règim de Putin ha esdevingut més directa que mai. L'ex-líder de la Unió Soviètica no cap càrrec a Rússia però gaudeix de gran reconeixement internacional.

Poques hores abans d'aquestes decalracions, desenes de milers de russos s'havien manifestat de nou a les principals ciutats russes. La concentració més nombrosa fou a Moscou, on segons els organitzadors s'hi van aplegar 120.000 manifestants (30.000 segons la policia). La majoria de concentracions es van organitzar a través de les xarxes socials, igual com es va fer el 10 de desembre passat, en la primera gran protesta contra el govern de Putin, feta una setmana després de les eleccions.

Aquell dia quaranta mil ciutadans ja es van manifestar a Moscou, amb el lema 'Per unes eleccions netes'. Militants de totes les tendències polítiques, apolítics i indignats van desafiar un important desplegament policíac i es van unir amb el denominador comú de sentir-se estafats pels tripijocs polítics de Putin i la seva formació, Rússia Unida. Des de les eleccions, en què el delfí de Putin, el president sortint Dimitri Medvédev, va aconseguir la victòria al parlament, s'han detingut més de mil persones que protestaven per suposats casos de frau electoral i amenaces, sobretot a Moscou i Sant Petersburg.

La marxa d'ahir fou encara més nombrosa que la del dia 10, i va omplir l'avinguda Sàkharov. La pròxima manifestació, d'aquí a algunes setmanes, és prevista davant del mateix Kremlin. Els manifestants van rebre el suport del mateix Gorbatxòv, del campió d'escacs Gari Kaspàrov, i de l'escriptor Boris Gorbatov, entre d'altres personalitats. S'hi van sentir consignes en contra del govern, de Putin i de Medvédev, acusant-los de mentiders i antidemocràtics. El Kremlin havia intentat calmar les protestes amb una reforma de la llei electoral per rebaixar el control de l'estat sobre l'escrutini electoral, però l'oposició va refusar l'oferta.

El Kremlin promet una nova llei de partits

De fet, ahir va comparèixer la portaveu del Kremlin, Natalia Timakova, just després de la manifestació, per explicar que el govern posaria en marxa un procediment simplificat per registrar nous partits polítics quan entrés en vigor la corresponent llei i no a partir del 2013, com s'havia indicat prèviament. 'Un cop el projecte de llei superi els tràmits a la Duma i el Consell de la Federació (cambres baixa i alta del Parlament), i esperem que sigui bastant ràpid, el president el signarà i els partits podran registrar-se d'acord amb el nou procediment', va dir. I va afegir que s'espera que gràcies a aquesta nova llei el nombre de partits augmenti a Rússia en un futur molt pròxim. El president rus, Dimitri Medvédev, ha enviat al Parlament nacional un projecte de llei que estableix que un partit polític ha de tenir un mínim de 500 militants, respecte dels 50.000 exigits actualment. També es deroga el requisit d'un número mínim de membres de les delegacions regionals que s'han de constituir com a mínim en la meitat dels ens federats russos.

Les primeres reaccions dels manifestants fetes a les xarxes socials van refusar aquest nou intent de les autoritats de calmar els ànims. Al carrer els manifestants van demanar directament la dimissió de la Comissió Electoral després de les nombroses irregularitats de les eleccions del 4 de desembre. Aleshores el partit del primer ministre rus, Vladímir Putin, va aconseguir conservar la majoria absoluta a la Duma amb 238 diputats, 12 més dels necessaris per arribar a la majoria (226), segons els resultats oficials definitius de les eleccions. Amb tot, el partit del Kremlin va perdre 77 escons respecte als últims comicis legislatius, i no tindrà la majoria constitucional. La mateixa Comissió dels Drets Humans de la presidència russa ha recomanat l'anul·lació dels resultats dels comicis, però aquest organisme és purament consultiu i fins ara ha estat ignorat sistemàticament pel govern.

L'oposició demana l'anul·lació dels resultats electorals i la dimissió de Putin i del director de la Comissió Central Electoral. També es reclama l'alliberament dels presos polítics i els detinguts, i s'exigeix a les autoritats que investiguin les irregularitats i falsificacions detectades per observadors electorals (com els de l'OSCE). El diari Gazeta i l'ONG Golos, precisament, mantenen un mapa interactiu on apareixen milers de denúncies. Es tracta d'una onada de protestes sense precedents a Rússia, impulsada per les xarxes socials d'internet, i molt heterogènia.

+20
-3
Mas és menys?
l'hereu del Mas, 25/12/2011 a les 09:34
En Mas si es segueix despistant acabarà sent un Tarradelles. Potser fins i tot Marquès deprés de republicà.

Que va ser en Tarradelles per Catalunya? Ens esperavem un De Gaulles i ens van colar un Petain.

La formula: +:-?
+20
-2
Sr. Mas escolteU a ERC!
Anònim, 25/12/2011 a les 09:31
Sr. Mas, escolteu a ERC!
+19
-3
Bon dia República de Catalunya, adéu Escanya!
Anònim, 25/12/2011 a les 09:23
2012 Bon dia República de Catalunya!
+22
-2
Sr. Mas escolti el poble català!
Anònim, 25/12/2011 a les 09:17
Tancament de caixes!
+19
-2
Independència ja!
Anònim, 25/12/2011 a les 08:50
Estat català!
+18
-2
República de Catalunya, ja!
Anònim, 25/12/2011 a les 08:46
Tancament de caixes!
+19
-2
TANCAMENT DE CAIXES, JA!
Anònim, 25/12/2011 a les 08:20
TANCAMENT DE CAIXES, JA! INDEPENDÈNCIA, JA!
+29
-8
Però i el preu?
Araki, 25/12/2011 a les 02:50
L'article està molt bé, però d'un periodista experimentat i que "sap coses" com en Cot, n'hauríem d'exigir una mica més de respecte cap al lector: els que també "saben coses" es poden pensar que els tracta d'estúpids, i els que no en saben tantes, tenen dret que vostè els n'expliqui algunes.

Per exemple, quina és la raó real per al lent suïcidi polític que s'està fent Mas, amb la seva rendició incodicional al PP?

Gran part d'aquesta raó la trobem en els favors mediàtics del grup més important (per grandària) de Catalunya. Ara no faré com fan vostès els periodistes amb les mitges tintes, les insinuacions i les mentides: el Grupo Godó, amos de la Vanguardia espanola, té una llibreta ben gruixuda on hi consten tots els favors que durant set anys (especialment els darrers dos o tres) han fet a CiU per assegurar que després de dos intents, aquest cop sí.

Godó no és només un diari, és tot un món, uns lobbies i una màfia pseudoempresarial-aristocràtica molt concreta, amb uns interessos molt concrets més sovint que no defensats pel PP aquí i a Madrid.

Per tant, si vostè vol insistir a fer-nos creure que Mas i CiU tenen la menor intenció de canviar de socis, vostè sabrà què fa i on pensar deixar la seva reputació com a periodista seriós.

Per cert, això dels favors deguts a Godó no són invencions meves. Surt d'un gran bocamoll convergent que durant uns quants mesos ha estat desorientat i ha oblidat atendre les trucades, insistents, del carrer Còrsega. Per a més informació vegeu el seu blag
http://www.salvadorsostres.com

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

educaweb.cat


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: