Dimarts, 27 de desembre de 2011 | 12:45
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

Els pressupostos que Catalunya necessita

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Eva parera cara (peq.)
Els pressupostos que Catalunya necessita
Eva Parera
22/12/2011 19:22
El govern de la Generalitat ha aprovat el projecte de llei dels pressupostos per a l’any 2012. La gravíssima crisi econòmica i la nefasta herència del tripartit fa que no siguin els que voldríem per a Catalunya, però sabem que sí que són els pressupostos que Catalunya necessita per retornar al camí de la recuperació i del creixement econòmic.

A diferència dels anteriors, que van haver d’incidir en la contenció de la despesa, el govern de la Generalitat ha centrat la millora dels seus comptes públics en l’augment dels ingressos i en una molt menor disminució de la despesa. Com va dir el president Mas, continuar aprimant la despesa pública obligaria a trepitjar línees vermelles que podrien posar en perill els serveis que reben els catalans, i això no ho farem.

Per això haurem de pagar més per algunes coses, tot i saber que no són mesures populars. La situació és la que és i l’objectiu del govern és acomplir els compromisos adquirits amb Europa. Ho aconseguirem.

Caldran sacrificis, és cert, però estic convençuda que l’esforç de l’any 2012 servirà per tenir un país més competitiu i millor preparat l’any següent. En el 2013 ja es podrà visualitzar la recuperació econòmica tant en la creació d’ocupació com en l’augment del PIB. Serà l’any que ens permetrà a tots comprovar que ha valgut la pena l’esforç emprat.

Ja s’han publicitat les mesures que més polseguera aixecaran: recuperar l’impost sobre el patrimoni; crear un nou impost sobre les estades en allotjaments turístics; incrementar algunes taxes i preus públics com el cànon de l’aigua o els títols de transport; la venda de patrimoni immobiliari i d’actius (888 milions); o la implantació d’un tiquet moderador sobre les receptes farmacèutiques per evitar l’abús en l’adquisició de medicaments. No són mesures que agradin ningú, però per sanejar els comptes públics calia fer-ho.

Hem vist a les darreres eleccions del 20-N que els catalans i catalanes saben bé que el govern fa el que cal, malgrat ser difícil i impopular. Així ho van demostrar a les urnes. També la gent del nostre país sap que la responsabilitat, el treball, i el sacrifici donen fruits i que les vaques magres d’avui ens faran més forts demà si actuem a temps i si sabem prendre les mesures necessàries per evitar la desfeta absoluta a la qual ens duia la gestió del tripartit.

Tornarem a tenir un any difícil, però el 2012 acabarà sent millor que l’any que estem a punt de deixar enrere i serà, sobretot, l’any que tornarà la confiança a Catalunya i als catalans.

Bon Nadal a tothom!

Eva Parera
Portaveu adjunta primera de CiU al Senat i vicepresidenta d’Unió
jclementepolo@gmail.com
23/12/2011
Hay otros puntos de vista que los de dos formaciones que no sólo se han financiado irregularmente sino que han engañado descaradamente a los ciudadanos. Aquí tiene una referencia: http://www.libremercado.com/2011-12-22/clemente-polo-menos-con-mas-y-mas-62517/
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1