Redacció | Actualitzat el 27/12/2011 a les 12:45h

Els regidors d'ERC a Vallgorguina recorden que no són ni afiliats ni independentistes

La formació els ha convocat i n'estudiarà la possible expulsió passades les festes

A l'Ajuntament de Vallgorguina només hi ha dos partits: CiU i ERC. Foto: VO.com

Els tres regidors d'ERC de Vallgorguina que van votar el passat dijous en contra d'una moció presentada per CiU que demanava l'adhesió de la població a l'Associació de Municipis per la Independència, recorden que no són afiliats de la formació republicana ni defensen la via sobiranista. A través d'un comunicat i una missiva fets arriba aquest matí a VallèsOriental.com i a la presidenta d'Esquerra a la comarca, Maria Llerda, els regidors José Antonio Urbano i Olga Díaz subratllen que el vot emès en l'últim ple respon "estrictament" a posicions personals. Unes posicions que, després de festes, analitzarà la direcció d'ERC, que ja ha convocat els tres regidors, que han posat el seu càrrec a disposició del partit.

"El nostre desig és treballar a favor del municipi i el benestar dels seus veïns, sense implicar-nos en nivells polítics que sobrepassen aquest àmbit", destaca Urbano, que afegeix que ell i els seus dos companys al consistori entenen que les persones afins a ERC puguin sentir-se "defraudades i mal representades", per la qual cosa demanen "disculpes a tots aquells que així ho sentin". Dit això, Urbano subratlla que "la llibertat de pensament en una democràcia ha d'anar més enllà de les directrius imposades pels partits i la disciplina obligatòria de votar a favor d'una reivindicació amb la qual no s'està plenament d'acord".

"Es pot treballar en defensa dels interessos de Catalunya, la seva cultura i sobirania, sense ser forçosament independentista en els termes que es pretenen per alguns sectors", sentencia el regidor republicà, que lamenta "la manipulació que s'està fent d'aquest assumpte" amb l'objectiu "d'amagar" que en aquest mateix ple CiU "va rebutjar aprovar una moció en defensa de la sanitat pública i en contra de les retallades".

ERC estudiarà la possible expulsió
Per la seva banda, Olga Díaz (a través d'una missiva que adjuntem a continuació) explica que forma part d'ERC per treballar per Vallgorguina i els seus veïns, i que les sigles sota les quals es fa això "no són el més rellevant". De fet, Díaz explica que no creu que la independència de Catalunya (que defineix com a "regió") sigui el camí a seguir, tot i que reconeix que amb ella al país "tot li aniria molt millor". La regidora conclou que el seu càrrec queda a disposició del partit, com els dels seus companys.

En aquest sentit, ERC, que aquests dies (com la resta de formacions) gairebé ha aturat del tot la seva activitat, ja ha convocat als tres regidors de Vallgorguina a la seu nacional perquè aquests donin les explicacions pertinents. La cita serà passades les festes. Per tant, fins la setmana vinent o l'altre el partit no començarà a estudiar la possible expulsió dels seus tres representants a Vallgorguina.

La carta de la regidora Olga Díaz:
"Després del ple del passat dia 22 sento que dec una explicació a tots els que en el seu dia van donar el seu suport al grup municipal d’ERC, referent a la meva decisió de votar en contra de l’adhesió a la plataforma pro independència de Catalunya. En primer lloc, us voldria fer saber, que des del primer dia que el Sr. Sánchez Mena va venir a demanar-me el meu ajut, a mi se’m va plantejar un únic dubte, i precisament anava en vers del marcat independentisme d’ERC. Finalment, el que em va fer decidir que sí que volia formar part del seu grup, estar al seu costat i intentar fer una Vallgorguina cada dia millor, va ser el fet de que vaig entendre que Vallgorguina és un poble petit, que el que importa realment és lluitar per ell, per aconseguir que els seus veïns tingui tot el que es mereixen, i que les sigles sota les que es faci no són el més rellevant.

Tot i que, evidentment, sí que em sento identificada amb els ideals d’aquest grup polític en general, discrepo en aquest punt en concret, però vaig considerar que això no era prou motiu per negar-me a ser-hi, a treballar pel poble. Ara m’agradaria exposar-vos els meus motius personals per no recolzar la independència de Catalunya. Jo vinc d’una família d’immigrants, els meus pares són andalusos; fa 47 anys van arribar a Catalunya i van posar el seu treball a disposició d’aquesta regió. De la mateixa manera que ells, molts i molts altres de diferents zones d’Espanya van arribar i van treballar, ajudant a aixecar l’economia d’aquesta regió. Sí, Catalunya és una zona rica, culta, cosmopolita i, potser, té poc a veure amb moltes altres zones d’Espanya, però jo, personalment, considero totalment injust que això benefici únicament a la nostra població. Crec que s’ha aconseguit arribar on som gracies tant a propis com a forans, i que ara no els hem de deixar en l’estacada. Sí, segur que a Catalunya li aniria molt millor si s’independitzés, no ho dubto, però també crec que tenim la capacitat suficient per poder-nos-en sortir sense aquesta escissió. Confio molt amb els catalans, i sé que som forts, treballadors com els que més, i crec, fermament, que no necessitem donar aquest pas.

Sento haver pogut decebre als que defensen aquest ideal, però crec que vivim en una democràcia i que per opinar diferent no haig de ser massacrada. Igual que jo respecto i estic oberta a qualsevol postura, espero que sigui així respecte a la meva decisió de no donar suport a aquesta proposta. Queda sempre a disposició del partit el meu lloc si així ho consideren necessari."

Navega per les etiquetes

vallgorguinaindependènciaregidorserc

Referències a Internet

vallgorguinaindependènciaregidorserc

COMENTARIS

+24
-1
Quina barra
Guerai, 27/12/2011 a les 13:53
Aquesta tia té una barra incrïble. Jo també vinc de família immigrant i precisament si van venir és perquè Catalunya ja era rica, no per enriquir-la. És cert que tothom ha col·laborat al seu progrés però els àrabs, francesos, romanesos... també i no crec que els hi deguem res. Ells, com els meus pares, van decidir lliurament a venir. Per tant són ells (nosaltres) els que deuen molt a Catalunya. Ens està dient que viuríem millor sent independents però que ens hem de fotre perquè els seus familiars estiguin millor? Quina barra!

I tant noia que estàs en democràcia, i això comporta no enganyar els teus votants i ser honest amb tu mateix/a.

Aprofitada!
+13
-0
Expulsió fulminant i immediata
Anònim, 27/12/2011 a les 15:27
Expulsió fulminant i immediata. Aquesta tia no ha entés res del que vol dir la democràcia REPRESENTATIVA, oi? Ens la pelen els teus ideals. Has de representar als que et voten. No cal gaire sentit comú per a fer-ho. Impresentable.
+12
-0
Me'n vaig a comprar paciència
Xandri, 27/12/2011 a les 15:46
Però aquesta dona és que no entèn res... És més bleda que aquella que vivia amb un negre i es va apuntar a Plataforma der Catalunya.

Quan algú està a la inòpia hom diu que baixa d'Arbeca, ara diran que baixa de Vallgorguina.

+0
-2
Sóc del Barça.Però!!!
Anònim, 27/12/2011 a les 16:14
Benvolguts lectors de les diverses parides que evoquem aquí diferent anònims.Jo sóc del Barça però trobo que últimament està guanyant masses títols.Caldria doncs regularitza-ho per llei,ja que un equip provincià mai pot representar a un país com Espanya,és una vergonya ser Espanyol i estar representat per un equip que no respecta el "amor patrio".De fet tinc un gran embolic dins el meu cap,la sol.lució pot estar en substituir el Barça per el RCF Español(mireu en això no hi queia.)
+0
-13
dictadores
Anònimo, 27/12/2011 a les 16:27
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+1
-0
visca catalunya lliure
//*//, 28/12/2011 a les 03:05
faltaria mes els "URBANO" i els "DIAZ" formen part d' una raça superior, els que tenim la desgrasia de no tenir cognoms castellans formen part d' una casta inferior..., es aixo el que voleu dir; no...?, doncs et recordo que el mateix deia un tal adolt hitler...!, segur que et sona el seu nom...,mira el millor es si tan us agrada ser espanyol es fer el mateix viatge que varen fer els teus pares pel mateix cami pero a la inversa, vosaltres lluiteu perque el vostre pais (espanya) sigui cada dia mes prosper, just, igualitari, plural, democratic, etc, etc, etc, (una utopia tractanse d' espanya) i nosaltres (els catalans) lluitem per sortir del "GUETTO" que ens a imposat a la força el imperialisme castalla en tots els sentits posibles per el simple fet de ser "CATALANS"
+1
-0
A l'anònim del 27/12/2011 a les 16.27
Anònim, 28/12/2011 a les 10:24
Dictadors? Perdona però aquí els únics que s'han saltat la democràcia són aquests regidors, per la senzilla raó que han enganyat els seus votants, que havien votat un partit independentista (les enquestes sempre han demostrat que el 100% de l'electoral d'ERC és independentista). Recorda que, en democràcia, no manen els representants del poble (regidors, diputats9 sinó el mateix poble a través d'ells.

Salut.
+0
-0
Hosties
Anònim, 28/12/2011 a les 13:15
Davant de la carta de l'Olga, només recordar que Maria de la Pau Janer, també va entrar en un partit a ses illes per amistat i per creure en un projecte. Pobres, al seu dia totes dues van caure al parany de l'amistat i l'amor al seu poble. (quan dic poble em refereixo a poble com a punt geogràfic) Res, el que potser s'ha de fer es una declaració d'hisenda amb varis punts: ajuda a l'esglesia, ajuda als espanyols, ajuda als grecs pel tema d'Empúries.....

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Predicció Granollers
dimecres
3°C  12°C
dijous
4°C  12°C
divendres
3°C  13°C
Edicions locals
Vés a: «A Catalunya no tenim petroli, però sí bona literatura»

«A Catalunya no tenim petroli, però sí bona literatura»

Xerrada amb Emili Teixidor, autor de 'Pa Negre', 'L'ocell de foc' o 'El llibre de les mosques'

Enquesta
ERC ha d'expulsar els regidors de Vallgorguina que han dit 'no' a la independència?
      Vots emesos: 35
Guia comercial
Si vols aparèixer a la Guia comercial envia un mail a vallesoriental@vallesoriental.com
Les piulades del Vallès Oriental
Els reportatges de VallèsOriental.com
Vés a: Fotoreportatge: Tardes de cinema a l'Alhambra

Fotoreportatge: Tardes de cinema a l'Alhambra

El fotògraf Lluís Salvadó mostra el dia a dia de la històrica sala de la Garriga

Galeria de fotos (Lluís Salvadó)

Els alcaldes, a VallèsOriental.com
Vés a: «Amb PP i GPC ens uneixen més punts dels que ens separen»

«Amb PP i GPC ens uneixen més punts dels que ens separen»

Entrevista a l'alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila (CiU): "Ara, el compromís és tornar als plens mensuals" • "Reduirem el pressupost en més de mig milió d'euros" • "Convocaré el moviment d'Indignats per recordar-los la normativa municipal"

L'estat de les Rodalies de la comarca
Cares mediàtiques de la comarca

La granollerina Sandra Sabatés copresentarà 'El intermedio'



La periodista vallesana substitueix Beatriz Montañez al xou satíric de La Sexta


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: