Dijous, 29 de desembre de 2011 | 12:42
Vostè es troba a: Inici > Política >

Rubalcaba accelera davant l'activitat desplegada per l'equip de Chacón

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Presentarà avui la seva candidatura
Rubalcaba accelera davant l'activitat desplegada per l'equip de Chacón
28/12/2011 09:06
9rubalcaba-quatre
EP.- Alfredo Pérez Rubalcaba va decidir aquest dimarts donar el pas per liderar el PSOE. Fonts del seu equip van revelar que el candidat socialista en les passades eleccions generals anunciarà la seva candidatura pel 38 Congrés Federal del partit avuia la tarda en el saló d'actes de la seu d'UGT, en l'Avinguda Amèrica de Madrid.
Fonts properes a la seva candidatura van indicar a Europa Press que Rubalcaba treballava amb la previsió de no anunciar la seva candidatura enmig de les festes nadalenques, sinó que volia esperar al seu terme per fer públic l'anunci.

No obstant això, l'activitat desplegada per la seva previsible rival, l'ex-ministra Carme Chacón, li ha portat a canviar d'opinió. Els seus partidaris li han aconsellat que no esperés tant, perquè el 38 Congrés que se celebrarà a Sevilla els dies 3, 4 i 5 de febrer, està molt a prop.

A més, li han argumentat que Carme Chacón estava desplegant ja la seva campanya per a la secretaria general, malgrat que encara no hagi fet públic l'anunci, i que fins i tot alguns dels partidaris de la ex-ministra estaven posant en dubte que Pérez Rubalcaba fora a presentar-se.

Per això, han decidit escurçar els terminis i acabar amb la incertesa que s'estava generant entre les bases, fixant per avui la presentació oficial de la seva candidatura.

Aquestes fonts argumenten també que donada la situació interna del partit després de les successives derrotes en les eleccions municipals i autonòmiques, i posteriorment en les generals, la cita congressual es presenta molt oberta.

En aquest sentit, els partidaris de Rubalcaba consideren que han d'aprofitar el temps que queda fins a febrer per llançar una intensa campanya en les agrupacions socialistes de tota Espanya.

Previsiblement, Rubalcaba iniciarà una gira per les províncies que aporten un major nombre de compromisarios al Congrés. Paral·lelament, els seus principals valedors pentinaran el territori nacional per assegurar-se suports.

Mostra de força en la presentació

L'equip que acompanyarà a Rubalcaba en la baralla pel liderat del PSOE vol que l'acte del proper dijous sigui un acte multitudinari, amb la presència de les principals personalitats del partit que recolzen la seva candidatura. Per això han triat el gran saló d'actes que la UGT té a la seva seu d'Avinguda Amèrica.

Previsiblement molts dels ex-alts càrrecs que la passada setmana van signar un article titulat "Jo sí vaig estar allí", en el qual es criticava un altre manifest dels partidaris de Chacón, estaran presents.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1