Divendres, 30 de desembre de 2011 | 12:41
Vostè es troba a: Inici > Política >

Navarro ofereix suport a Mas

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Govern s'oposa a posar fi a la 'geometria variable'
Navarro ofereix suport a Mas
29/12/2011 14:35
Pere Navarro y Artur Mas reunidos en la Generalitat
CatalunyaPress.- Pere Navarro ha debutat com a primer secretari del PSC entrevistant-se amb Artur Mas en el Palau de la Generalitat. L'alcalde de Terrassa ha presentat un document amb quatre eixos principals “propostes de país” que els socialistes exigeixen com a condició per a un pacte amb el Govern.
"Volem posar-nos al costat del Govern per explicar quines són les nostres propostes”, ha declarat Pere Navarro en la roda de premsa posterior a la reunió. “El PSC ha vingut a la reunió no per buscar vots, sinó per buscar la millor situació per al país”, ha afegit el primer secretari del PSC.

Navarro ha assenyalat que el document que li ha lliurat a Artur Mas contenia quatre eixos: “fiscalitat, reactivació econòmica, manteniment de l'estat del benestar i cohesió territorial i social”. Sobre la base d'aquests quatre eixos els socialistes han presentat una visió de país irrenunciable per arribar a acords de Govern.

“El to de la reunió ha estat cordial i amb la voluntat de crear un nou mecanisme de relació entre Govern i Oposició”, ha afegit el líder del PSC -punt que ha estat confirmat més tard pel portaveu del Govern, Francesc Homs-, qui ha negat que la reunió s'hagi produït pels pressupostos, sinó per tractar sobre “un marc de diàleg de cara al futur del país”.
El Govern no accedeix a posar fi a la 'geometria variable'

Pere Navarro ha demanat a CiU que posi fi a la 'geometria variable' o, el que és el mateix, que al Parlament la federació nacionalista pugui tancar acords amb socialistes, PP i ERC, com al llarg del seu primer any de legislatura ha vingut fent.

El Govern no ha accedit a aquesta petició, i per boca del seu portaveu, Francesc Homs, ha defensat mantenir aquest escenari, en què CiU ha aconseguit aprovar la iniciativa legislativa del Govern amb tres socis diferents i, a més, ha instat a Navarro a que el nou PSC doni suport a la reivindicació que Catalunya compti amb un nou finançament que la equipari a les autonomies forals.

En aquest sentit, el PSC ha recordat que rebutja que sigui la Generalitat qui s'ocupi de recaptar els impostos catalans, però sí que acceptarien que ho fes un consorci on participessin el Govern i l'Estat.

Mentrestant, el Govern ha advertit al PSC que "la 'geometria variable' és conseqüència del vot de la ciutadania de Catalunya" ja que dels resultats de les eleccions autonòmiques de 2010 es desprèn que al Parlament "hi ha una força molt central" que és CiU, ha assegurat el portaveu.
antonio
30/12/2011
la geometria variable es la escusa de CIU para poder pactar con el PP aquello que sea más sangrante para la ciudadania. de las urnas salio que más del 50% de los votos se los adjudicaron entre el PSC y CIU. Y el Mas, si pretende seguir mandando durante cuatro años mas deberia pactar con el PSC, pues el PP le esta limando sus bases electorales, cosa que no pasaria con el PSC, son votantes bien diferenciados, cosa que no pasa entre PP CDC y UDC. Y el Mas que no olvide que ademas de suprimir el imts de sucesiones tambien prometio crear empleo y de eso ta ta ra tarari
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1