Divendres, 30 de desembre de 2011 | 12:35
Vostè es troba a: Inici > Política >

Primera trobada Navarro-Mas

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Ambdues parts tractaran d'apropar postures
Primera trobada Navarro-Mas
29/12/2011 09:25
Pere Navarro, alcalde de Terrassa
El president de la Generalitat, Artur Mas, i el primer secretari del PSC, Pere Navarro, tractaran aquest dijous d'apropar posicions en la primera trobada institucional que mantindran des que el socialista va assumir poc abans Nadal el lideratge dels socialistes catalans.
Serà mitjançant una entrevista formal que tindrà lloc a les 13.00 hores en el Palau de la Generalitat, i que es produeix després que en assumir el càrrec, Navarro tendís la mà al Govern per buscar acords en els grans temes.

PSC i CiU van acordar fa un any, en la sessió d'investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat, que els primers s'abstenien a canvi precisament d'aconseguir acords en els temes considerats "de país", encara que al llarg d'aquest primer any de Mas en el Govern no hi ha hagut acostaments entre ambdues forces.

En teoria, el context hauria de facilitar una major col·laboració entre el Govern i el principal partit de l'oposició, i més tenint present que no hi haurà eleccions en els propers anys, ja que la següent convocatòria prevista és la de les europees a mitjan 2013.

Fonts socialistes han expressat a Europa Press que d'aquesta reunió esperen aproximacions al Govern, encara que encara seria aviat per tancar acords en concret.

Per la seva banda, en roda de premsa, el secretari general de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha apreciat que el nou PSC està tenint una actitud col·laborativa i "constructiva" i ha indicat també que hi ha "disponibilitat" a col·laborar quant a Pressupostos de 2012 i en un nou finançament per a Catalunya que l'equipari a les autonomies forals.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1