Diumenge, 1 de gener de 2012 | 12:25
Vostè es troba a: Inici > Economia >

El franqueig de la carta nacional serà de 0,36 euros

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Correos actualitza les seves tarifes per 2012
El franqueig de la carta nacional serà de 0,36 euros
30/12/2011 19:07
CARTERS SOSTENIBLES
El proper 1 de gener entraran en vigor les noves tarifes de Correos per 2012. La carta nacional ordinària, el producte més utilitzat, s'actualitzarà en 1 cèntim d'euro, la qual cosa suposa un augment del 2,86%.
Aquesta decisió, adoptada pel Consell d'Administració de la Societat Estatal Correos i Telègrafs, S.A. i comunicada a la Comissió Nacional del Sector Postal, té com a objectiu una progressiva adequació a costos, el manteniment dels ingressos i, abans de res, la major qualitat i eficiència en la prestació del Servei Postal Universal (SPU) a tots els ciutadans.

Les cartes i targetes postals nacionals requeriran un franqueig de 0,36 euros (en lloc de 0,35 euros) si són ordinàries i normalitzades amb un pes de fins a 20 grams. Així, Espanya seguirà figurant en 2012 entre els països de la Unió Europea amb les tarifes postals més econòmiques, amb una diferència respecte a la tarifa mitjana europea (0,46 euros) de 10 cèntims d'euro per enviament.

L'actualització de tarifes dels productes inclosos en el Servei Postal Universal se situa en el 2,97% i, si es té en compte la de tots els productes i serveis que ofereix, la pujada es fixa en el 2,85% que està a l'entorn de l'IPC previst en l'exercici 2011.

Per establir l'actualització de tarifes i, per primera vegada, Correos ha aplicat el procediment previst en la nova Llei Postal que va entrar en vigor l'1 de gener de 2011 i que trasllada a la legislació espanyola la liberalització total del sector postal establerta per la tercera Directiva de la Unió Europea.

Aquest mecanisme consisteix que Correos, en la seva qualitat d'operador designat per l'Estat per prestar el SPU, ha de comunicar qualsevol pujada que afecti als productes i serveis inclosos en ell –amb almenys tres mesos d'antelació- a la Comissió Nacional del Sector Postal, qui ha verificat que es respecten els principis de preu assequible, transparent i no discriminatori i aquest s'ha fixat tenint en compte els costos reals del servei.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1