Dilluns, 2 de gener de 2012 | 12:52
Vostè es troba a: Inici > Política >

Rajoy augmenta la jornada laboral dels funcionaris i puja l'IRPF

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Govern eleva el dèficit públic al 8%i retalla 8.900 milions d'euros
Rajoy augmenta la jornada laboral dels funcionaris i puja l'IRPF
30/12/2011 15:10
Mariano Rajoy i Soraya Sáenz de Santamaría
El Govern ha reconegut que el dèficit públic ha superat "substancialment" la previsió i s'estima ara que aconseguirà el 8%, dos punts més del compromès amb Brussel·les, per la qual cosa ha anunciat una sèrie de retallades, entre les quals destaca l'increment de la jornada laboral de funcionaris a 37,5 hores setmanals i pujades d'impostos.
"S'ha produït una desviació substancial", ha assenyalat la portaveu del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on ha dit que aquesta desviació obligarà a prendre mesures extraordinàries. Segons ha assenyalat, la desviació és molt alta i porta a una situació "extraordinària" que obliga a prendre decisions "extraordinàries", encara que el Govern "no vacil·larà" en fer-ho.

Entre les mesures anunciades per Soraya Sáenz de Santamaría, s'amplia la jornada laboral dels empleats públics a 37,5 hores i es congela la taxa de reposició dels funcionaris excepte en els funcionaris docents i de salut.

Pujada d'IRPF i IBI de forma temporal i progressiva per 2012 i 2013

El Govern ha aprovat una sèrie de canvis fiscals que afectaran als "quals més tenen" durant els dos propers anys davant el desfasament que s'ha produït en el dèficit públic. En concret i segons ha avançat la portaveu del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, el Govern ha creat un recàrrec temporal de solidaritat en les rendes de treball i de capital.

El gravamen s'aplica en els diferents estrats de l'IRPF. La quota estatal puja en una escala del 0,75% per al primer nivell de renda fins al 7% en el nivell més elevat, a partir de 300.000 euros de base liquidable.

A més, ha aprovat un increment de l'Impost de Béns Immobles (IBE) pels dos propers anys que afectarà als habitatges que se situïn per sobre del valor mitjà.

De la mateixa forma, ha estès a tot 2012 l'IVA 'superreduït' del 4% per a la compra d'habitatge nou i ha recuperat la deducció per a l'habitatge en propietat amb efecte retroactiu des de 2010. En Impostos Especials, ha eliminat pràcticament la bonificació al gasoil professional.

Acord de no disponibilitat de despesa per valor de 8.900 milions

El Govern de Mariano Rajoy també ha donat 'llum verda' a un acord de no disponibilitat de despesa per valor de 8.900 milions que afectarà als diferents ministeris del nou Executiu.

Aquesta és una de les mesures que s'han aprovat en el Consell de Ministres que ha servit per treure endavant les primeres iniciatives per reduir el dèficit en almenys 16.500 milions en 2012. Aquest acord de no disponibilitat s'inclou en la pròrroga dels Pressupostos de 2011, que estaran vigents fins que al març de 2012 es presentin uns comptes nous.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1