Dilluns, 2 de gener de 2012 | 12:58
Vostè es troba a: Inici > Societat >

El Govern cancel·la totes les aportacions als plans de jubilació dels funcionaris

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La mesura se suma a la congelació salarial i l'augment de la jornada laboral
El Govern cancel·la totes les aportacions als plans de jubilació dels funcionaris
Societat 02/01/2012 07:58
Les administracions públiques no podran realitzar aportacions als plans de pensions o contractes de segur col·lectius que incloguin la cobertura de jubilació durant l'any que ve, segons consta en el reial decret-llei que va publicar el dissabte el "Butlletí Oficial de l'Estat" (BOE).
9aznar-rajoy
La meusra afecta als funcionaris de les comunitats autònomes, les corporacions locals, els òrgans constitucionals, les societats mercantils públiques i les entitats públiques empresarials.

Aquesta supressió d'aportacions als plans de pensions dels funcionaris €l'impacte del qual, no obstant això, no es quantifica se sumeixi a la congelació del salari en 2012 i a l'ampliació, de 35 hores a 37,5 hores, de la jornada dels treballadors públics.

El Govern ha justificat aquestes decisions, englobades en un paquet de mesures urgents que suposaran una retallada de la despesa de 8.900 milions d'euros, en una estimació de dèficit públic per 2011 del 8 per cent del PIB, que és dos punts superior al que havia previst el Govern del socialista José Luis Rodríguez Zapatero.

L'Executiu del PSOE ja va infligir als funcionaris una retallada mitjana del sou del 5 per cent en el decret de mesures contra la crisi de maig de 2010. Després, en 2011, els salaris dels treballadors públics va ser congelada.

No obstant això, amb tot i amb això, el Govern de Zapatero va accedir a dedicar un 0,3 per cent de la massa salarial a realitzar aportacions a plans de jubilació.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1