Dilluns, 2 de gener de 2012 | 12:43
Vostè es troba a: Inici > Política >

El Govern de CiU surt indemne de les retallades en una enquesta de La Vanguardia

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Boi Ruiz, el Conseller pitjor valorat
El Govern de CiU surt indemne de les retallades en una enquesta de La Vanguardia
02/01/2012 10:11
9reunió del govern
La Vanguardia publica aquest dilluns una enquesta d'opinió entre els catalans, en la qual les retallades que ha aplicat CiU no li passen factura a nivell electoral. En canvi, el PSC cauria encara més, vots que passen a Iniciativa i Esquerra. Mas aprovaria, mentre que Boi Ruiz se situa com el conseller pitjor valorat.
La intenció de vot a Convergència es manté igual que fa 14 mesos, quan van guanyar les eleccions, segons l'enquesta de Feedback EIS per La Vanguardia. Per la seva banda, el canvi que encapçala Pere Navarro en el PSC no ha calat en els seus electors, doncs la reculada dels socialistes catalans es faria més evident ara si es produïssin noves eleccions, en les quals perdrien tres escons.

Això provocaria que el PP guanyés un escó més, malgrat mantenir-se en el mateix nombre de vots. Els vots que perd el PSC s'anirien a Iniciativa que augmentarien en 4 escons.

L'altra formació que augmenta considerablement els seus resultats és Esquerra Republicana, que aconseguiria 5 diputats més. Això es produiria gràcies al desastre de Solidaritat Catalana, la coalició que va liderar Joan Laporta, que es quedaria fora del Parlament.

Ciutadans també sofriria una greu reculada, perdent un terç dels seus vots. Això li podria deixar fora de l'hemicicle o disminuir la seva representació a dos diputats, pels tres amb els quals compta actualment.

Retallades “impopulars” però “necessàries”

Segons l'enquesta que publica La Vanguardia, el 60% dels electors catalans considera que els ajustos pressupostaris són "impopulars", encara que reconeixen que són "necessaris".

D'altra banda, Artur Mas és l'únic membre del Govern que aprova en l'enquesta, seguit pel conceller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que obté un 4,86; mentre que el conceller de Sanitat, Boi Ruiz, és el que surt pitjor parat, amb un dur 3,69.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1